Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 295
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 705
За хемоглобин под 100 са ми преписвали Тотема - ампула, пие се с течност, напр. сок и Феро-фолгама, двата препарата заедно, но имат запичащ ефект.  Докторът каза, че месеци наред трябва да ги вземам, за да се вдигне в норма Нв. 
Също има значение В12, аз лично съм ползвала подезични.  А преди години ми биеха инжекции в дупето.
Ако цикълът е всеки път обилен и дълъг, трябва да се взема хормонален препарат, който да го нормализира.
Аз се спрях на хорм.спирала, при мен не като по учебник успешна, но все пак....Другата опция бе махане на матка.

# 706
Sanea, цикълът ми не е дълъг - основно три дни имам кръвотечение. На четвъртия вече приключва.
Но е обилен доста.

Felicity King,
Мой близък фармацевт ми препоръча точно този спрей като най-добре усвоим и наистина вдигащ показателите.

Всъщност Феро- Фолгамма ми се вижда най-удачен, защото съдържа и фолиева киселина, и В12, които най-вероятно в случая също за занижени.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 09:43 от utro77

# 707
Може да опиташ с билки да намалиш кръвозагубата - овчарска торбичка, цариче и пр. Има ги и на тинктури.
На мен ми бе изписала АГ и Celux на Абофарма - витамин С + цинк 24 часа,  по време на Ц.

Пила съм ги под формата на чай-нефилтриран, от аптека няколко Ц. Не мога да определя, но аз имам и патологии - възли, и оттам положението бе още по-зле. Ако ги нямах, може би щях да постигна желания ефект. Със сигурност не са ми навредели. Но не трябва да се прекалява, в нета каквото съм чела, и по упътването на опаковката на чая, така съм го запарвала и пила. /Отделно само за мен съм правила чай бял равнец.турта, невен комбинация./ Чай коприва за НВ, - по време на Ц.не се пие.
Този вит.С си го пия и за антивирусна защита. - за най-силните дни ми бе изписала 2Х1 - сутрин и следобед, нищо че дозата е една табл., ами вземела съм както ми бе преписала - 2 на ден, нямала съм ядове, но само няколко дни/най-силните/.
Отделно имах и Арника монтана 9 преписано, но то е лично за мен - и кървене със спирала.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 10:33 от Sanea

# 708
Може да опиташ с билки да намалиш кръвозагубата - овчарска торбичка, цариче и пр. Има ги и на тинктури.
На мен ми бе изписала АГ и Celux на Абофарма - витамин С + цинк 24 часа,  по време на Ц.

На теб помогнаха ли ти тези неща?

Мен малко ме е страх да приемам кръвоспиращи, защото ММ преживя белодробна тромбоемболия и покрай него знам, че някои храни, билки и т.н. провокират образуването на тромби...

# 709
Утро, познавам се лично със вносителите на Бетер Ю както съм и общувала по мейл директно в Англия с производителите на Бетер Ю. Продукта е страхотен! НО при Анемия задължителни Малтофер или Сорбифер + Бетер Ю. Тотема дразни стомаха и може и да повръщаш от него. Феро Фолграма не е добро. В Малтофер има и Фолиева киселина също. Хематолозите препоръчват Малтофер или Сорбифер. Всичко друго е мода. А иначе Бетер Ю спреят само допълва лечение. Малтофер 2 х 1 табл. плюс Бетер Ю от 10 мг - четири пръскания.

# 710
Felicity King, виждам, че имаш познания - ще ти се доверя и ще взема Малтофер Фол плюс Бетер Ю /него вече го почнах сутринта/.
Ще пусна пак да видим кое накъде е преди да ми дойде цикъла след 4 седмици.
То със сигурност ще е нужно доста време.

# 711
Точно така, след 4 седмици - контролни изследвания. Какво е нивото на Феритин? Готов ли е резултата? Таблетките Малтофер се сдъвкват!

# 712
Когато се правят изследвания поне няколко дни/по бегли спомени поне 5, 6/  не трябва нищо да се приема, иначе резултатите са нереални. За желязото става дума. Но най-добре да се пита в лаборатория или лекаря.
-----
Аз и малтофер имам, но от всички той ми е най-неприятен, въпреки това и него съм ползвала, въпреки че ми полепва по зъбите и ми е блудкав вкуса после, а другите ги поглъщам направо, но с цел здраве съм го изтърпявала това.
И още, железен препарат когато се приема , не се приемат чай, кафе, мляко и млечни +/-2ч.,  да може да се усвои, това ми бе най -трудно спрямо кафето, което обичам.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 12:33 от Sanea

# 713
Когато се правят изследвания поне няколко дни/по бегли спомени поне 5, 6/  не трябва нищо да се приема, иначе резултатите са нереални.
Това правило важи само за хранителните добавки - витамините. 10 дни се изчаква. В случая на лечение както е при Анемия, Диабет и др. подобни не се изчаква. Пропуснах да напиша, че Витамин Б12 понижава Желязото ако е на горна граница или ако се приема като добавка. Затова при недостиг на Витамин Б12 ако се приемат сублингвалните таблетки - те са най-добрите , много често се изписва и Желязо профилактично - има един сироп Билкова кръв. От друга страна ако Б12 е ниско то води до Анемия , защото този витамин също участва в процесите. Всичко е в един общ кръг .

# 714
  • тук и там
На мен вит. Б 12 ми е в норма.Желязото ми е ниско. Зверски се запичам обаче от препаратите с желязо и ми докарва много допълнителни проблеми.
Felicity King, kaкво ще кажеш за Тардиферон? На мен такова ми изписаха. Пак ме запича де, но една идея по-леко май от другите. Имам и спрея на Бетер Ю, много е гаден на вкус  и остава този гаден вкус дълго време в устата.

# 715
Момичета, започнах да пия Витамини Б комплекс на Допелхерц. З0 таблетки са, всеки ден приемам по едно, както е по указание.
Колко пъти годишно мога да си правя по един такъв курс?

# 716
Момичета, започнах да пия Витамини Б комплекс на Допелхерц. З0 таблетки са, всеки ден приемам по едно, както е по указание.
Колко пъти годишно мога да си правя по един такъв курс?
Можеш да ги приемаш постоянно. Витамините от Б групата не се натрупват а се изхвърлят ежедневно с урината. Иначе принципно съветите са за 21 дни почивка при витамините. Аз лично взимам точно тези на Допъл Херц от години и почти не съм правила почивки. Като имаш предвид, че Б витамините се съдържат в почти всички хранителни продукти а никога не правим почивка нито от леща нито от хляб... Не са установени и категорични максимални дози при Б витамините. За разлика от Витамин А и Витамин Д.

# 717
На 16.12 си бях пуснала доста изследвания. Та от тогава Б12 ми е 576 при граници 187-883 и се притеснявам да не взема да го надвиша, защото четох някъде, че не е хич добре да си над нормата.

# 718
На 16.12 си бях пуснала доста изследвания. Та от тогава Б12 ми е 576 при граници 187-883 и се притеснявам да не взема да го надвиша, защото четох някъде, че не е хич добре да си над нормата.
Идеално е.

# 719
  • Бургас
Майка ми си беше измислила някаква схема да ги редува.Примерно днес -В комплекс, утре Д, след това някое друго и на мен ми хареса така, защото не мога да смогна всичко в един ден и започнах и аз така , като има периоди, в които си правя почивки от едно, а взимам друго.Общо взето все взимам нещо.

На мен ми бяха изписали Ферофол и Сорбифер + някакви на Абофарма от рода на фолиева киелина и В витамини Явно Сорбифер е доста харесвано, защото и друг път са ми изписвали него.Само първите дни имах лек запек, после вече не.

Витамин С не са ми изписвали, но знам, че желязо трябва с витамин С.

Общи условия

Активация на акаунт