Любовен проблем

• 14 237
  • 364
  •   1
Отговори
# 285
  • Paris, France
Не-е-е, пак същото е било, само че тя е приела раздялата.

Реално имах преди това връзка  с момче 4 г. Един ден ми се обади, каза ми че не иска да е с мен, каза ми причините и това беше. И до ден днешен сме си приятели, и като се видим се поздравяваме.

Същото е било, да. Май и двамата ги е било страх да и го кажат очи в очи и са предпочели да е с SMS или в телефонен разговор. Само дето вторият се усетил по-рано. И двамата са се измъкнали, де.

# 286
То си е тегаво да късаш. Малко малодушно да е по телефона, още повече с sms, но пък дава душевен конфорт.
Не ми се вярва да се случва ей така, като гръм от ясно небе. Ако е така, значи отхвърлената страна не е разчела сигналите, не може чак на такива манимулатори да е попадала. Поне за втория не звучи да е бил манипулатор, точно обратното.

За този казус, дето й бил намерил работа, вижда ми се тъпо да каже, "ейй, какво хубаво работно място се открива като за теб, ама жалко, че нямаш ценз за него". Все едно ММ да ми каже, търси се лекар-хирург със супер заплата, жалко, че не си учила медицина. Ми той да заеме това хубаво място, ако има ценз. Освен ако не е шега, която аз не разбирам, е просто глупост.

# 287
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ани, съвсем сериозно: имаш ли и други подобни проблеми с комуникацията?
Да не си разбрала другата страна? Особено като дете.
Разбираш ли вицове, ирония, алегории?

# 288
Ама какво стана сега? Нали в първия пост тя обясняваше, че не била готова да живее с него. В последните пише, че той я е оставил на изчакване. В първия, че я е взимал с кола, затова не му знае адреса, пък последните, че нямала нищо против и пътувала до него с автобус.
Аз може да съм луда, но винаги съм знаела адрес, три имена, зодия, рождена дата на хората, с които съм била сериозно.
Ако някой ми каже, че има добре платено работно място за мен като нещо си, но аз нямам квалификация, ще му отговоря с усмивка, че имам куп други такива квалификации и се чувствам чудесно на мястото, което съм. Никога няма да запиша вишУ за нещо си. Не от всяко дърво става свирка.

# 289
Момичето описва най-обикновен случай на връзка между 20-30 годишни: той - простак с пари , тя - незряла невежа.
Ани, аз започнах да ти вярвам що за стока е тоя човек. В началото, ти ни описа добрите му страни и демонизира себе си, ама сега - като разказваш по-обстойно, радвай се, че не сте заедно!
Въобще, постовете на авторката следват и нейните душевни спадове и възходи. Можем ли да я виним?
Нима и ние не сме разказвали за бившите си така биполярно?

# 290
Всеки разказва за бившите с негативна емоция, когато е приключил с тях завинаги. И аз не хваля моите бивши, но и не им вия под прозорците… биполярно е когато имаш гняв, но не пускаш жертвата да си ходи.

# 291
Според мен той е видял нещо отблъскващо в твоето отношение. И просто е решил да прекрати всичко с теб, защото явно не си търси точно такъв тип човек до себе си. Най-добре го остави и не се опитва да се сдобрите, а просто го забрави и осмисли малко нещата какъв човек ти трябва и в даден момент той сам ще си дойде.

# 292
Ако някой те е наранил, е човешко да изпитваш гняв, обида и желание за отмъщение. Но, да се тръшкаш и да му се молиш...Никога
И стига сте нападали Анито,  не е тя черната овца

# 293
Тая тема е за съвети как да си го върне, нали? А вие се отплесвате... Grinning

# 294
Не, няма смисъл да си го връща, освен ако пича не й падне на колене, което не виждам да се случи реално. Така, че да се вземе в ръце и да го пуска. Тоя не е нейния.

# 295
Момичето описва най-обикновен случай на връзка между 20-30 годишни: той - простак с пари , тя - незряла невежа.
Ани, аз започнах да ти вярвам що за стока е тоя човек. В началото, ти ни описа добрите му страни и демонизира себе си, ама сега - като разказваш по-обстойно, радвай се, че не сте заедно!
Въобще, постовете на авторката следват и нейните душевни спадове и възходи. Можем ли да я виним?
Нима и ние не сме разказвали за бившите си така биполярно?
За бившите биполярно аз не мога да говоря, честно. Те са си били някакви характери, на мен не ми е харесало и толкова.
Но съм била в ситуация, в която някой се прави на много велик, а пък после не зачита твоето решение и те търси, звъни на приятели, оставя бележки на разни хора и не е приятно. Хубаво е всичко да е навреме. Ако нещата не са наред и на обясненията ти някой "хрупа ли хрупа" отсреща ти, после и да ти пее серенади, все тая.
Този случай ми звучи такъв - правила се на принцеса и сръдла, ама не минало, и накрая тактиката е клетата жертва, изоставена сама и беззащитна в нощта.

# 296
Точно това трябва да се научи...Да не бъде жертва, а да си стои на мястото и да си знае цената. Който е за нея ще я намери и остане.

# 297
  • София
Всеки разказва за бившите с негативна емоция, когато е приключил с тях завинаги. И аз не хваля моите бивши, но и не им вия под прозорците… биполярно е когато имаш гняв, но не пускаш жертвата да си ходи.
Аз пък що не вия - не знам.
Може би, щото не са ме зарязвали, не знам.

Но, както казах - взимам хубавото, забравям останалото и си мисля, че това ми е нов опит с нова емоция. Драскам и натам.

# 298
Не между другото, но и като хора са доста различни. Причината беше, че бях стартирала собствен бизнес  и му беше дошло в повече цялата отговорност. Сред това той замина за София  и пътищата ни се разделиха. За четири години няма как да не сме се карали, имало е такива моменти но си казваше кое не му харесва и така сме се разбирали. А в сегашната ( вече предна) връзка ми затваряше и той телефона и на другия ден все едно нищо не се е случило . Като го питам ми отговаряше - Всичко е 6 точки. Е да ама явно не е било... Дори и да му е било неприятно аз да се държа дръпнато, межеше да ми каже: Абе ей момиченце, ако продължаваш ще се разделим. Веднага щеше да ми светне лампичката.
От тази връзка разбрах, че трябва да се науча да заявявам себе си, и ако нещо не ти допада в отсрещния човек първо да се  изговори , същото важи и за отсрещната страна.
Не го намирам за лош човек, всеки си има свойте кусури, не съм искала да го променям и т.н просто сме се разминали  в това ,че не изговаряме нещата. Трябвало е да говоря с него по рано, пропуснала съм този шанс ... А сега вече е късно.

А при дългогодишната ти връзка какви бяха причините за раздяла? Покриваха ли се с тези от сегашната?

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 14:07 от Ani_1990

# 299
По-скоро поуката е, че не трябва да въртиш евтини номера, че да има нужда после да се обясняваш и доизясняваш.

Общи условия

Активация на акаунт