В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 769
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Честит празник на всички!

Момичета, имам регистрация в Школо заради голямата дъщеря. В другото училище също са на Школо. Сега трябва отново да си правя профил и за второто, или?

Не се прави нов профил. В самия профил има възможност да се добави друго дете, а от училището трябва да одобрят.
Писали сме едновременно Simple Smile Във вашия профил има права за достъп  оттам -> заяви достъп и избирате всичко от падащо меню /по-добре от компютър, мисля/

# 271
Юпче, час по скоро да се оправи детето. Още в началото и вече се разболя, горкото. Че и участие има. Да се представи добре, въпреки неразположението.

Анра, как тъй щеше да нъ зарязваш. Стой си тук, при нас. Може да не сме най - най, но си се харесваме. Сама си забелязала, че тук си споделяме доста неща. Помагаме си с каквото можем. Татковците малко се позагубиха, ех, единият татко се мярка, поразвесилява ни, другият някъде се скри, ма няма нищо. И един ни стига за разкош.

Оххх, беее, Ренкааа, таз твойта госпойца, такъв таралеж ви вкара, че самата тя не знае как да ги намести. Помогни му на дятето,не го оставяй да съ мъчи.

Аз си чакам Ра да съ включи, да ми каже дали е разбрала за онуй приложение. Ама тя горката, кат съ сетъ колко ангажименти и проблеми има, надали и е до мен ( нас ). Дано утре успее да си вземи глътка въздух, и всичко да мине безпроблемно. Стискам палци, и утре шъ чакам вести, ако успее да съ включи.

При нас входно по Мат. във Понеделник, а вторник си остава по Музика. Другите идея нямам кога шъ им съ. То месецъ шъ свърши докът да им ги дадат. Господина по Философия бил, не само готин, но и млад, обаче на моето не и харесвало как прави с устата, все едно си присмърква слюнките, като в същото време си присвивал джуките навътре. Това да и е проблема, тя да съ учи, иначе ще води битки на доста фронтове.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 23:50 от Тони ♒🍀

# 272
  • София
Честит ни национален празник!
Да не изпусна да честитя РД на септемврийчетата (почти) везнички на Тони и на Бокси! Да са Ви живи и здрави децата, животът пред тях да е хубав и пълен с добро и радост!

# 273
  • София
Честито на рожденниците и от мен.Да са здрави и любознателни.

Моето девойче си харесва втората смяна.Прави си закуска,обяд сама ,което е важно за нея(да не мрънкам постостоянно на главата и). Намерила си друго момиче с което да се прибират заедно от училище.Прибира се с метрото и прави смяна на линиите.За мен беше шок,щото тя ми е малко шматка,но явно като има кой да и покаже, всичко е наред.Домашните засега са умеренни,успява да ги направи.

# 274
  • Бургас
Честит празник!
Честити да са рождениците!

# 275
  • София
Да са ви честити порасналите дечица, момичета! Нека бъдат щастливи, успешни и целеустремени! Да ви дават много поводи за радост и гордост!🍀🎂
Denizara, в друга тема прочетох, че 73-то училище минава на ДУ от следващия месец, защото нямали финансова възможност да го отопляват. 😳 Това вярно ли е?
За нас днешният празничен ден си беше глътка въздух и в преносен и в буквален смисъл. Навъртяхме едни 18 км. из витошките пътеки и сега за десерт следва поредната порция думи:).
На НПМГейците им завидях за учителя по БЕЛ, но от изброените книги ми се струва, че само “Да убиеш присмехулник” е подходяща за възрастта им. За “Майстора и Маргарита” едва ли някой ще може да предположи “какво е искал да каже авторът”😉 , освен ако няма поне едно “вишу”👻

# 276
Честито на всички имащи повод за празник!Много здраве,късмет и успехи!
Ставам сутринта,естествено мятам ръкави да правя закуска и в един момент осъзнавам,че най-голямото липсва из кухнята и хола,а го мернах,че е станал,wc-то празно,чак се притесних.Отивам в стаята му и чудеса-пише домашно.Такава радост изпитах,че и гордост,явна квартала ще почива и няма да разбира какво имаме за учене тази година.Друго си е в желано у-ще и 8клас,пу,пу, да не му е уроки.Че и стаята си подреди и попита дали може в събота да отиде на сбирка в мола с новите съученици.Много искам този ентусиазъм да го държи дългооооо.

# 277
  • София
Честити да са рождениците в темата и честит празник на всички българи!

# 278
Честито на всички пораснали млади дами и господа!
Много хубави постове, някои малко тъжни...
Детето изкара откриването, 16 септември и тази седмица е удома с ОВИ, много ми е мъчно. Иначе нови думи при нас не пишат засега, но продължават с английски от в1 плюс с тенденция да се покрие в2 до края на годината с 14 часа седмично. Надявам се
Имат си всички разкавателни.
Аз много харесвам немския, не можах да го добутам до оберщуфе, но бях едно стабилно мителщуфе на времето и в Германия репетирах малко, нооо като си знам английски немците се съобразяват с това и така си остана недоучения втори.
Радвам се, че нямаме тук деца, които в НЕГ да са разпределени при Велева. Някак крайно нечестно би било от това, което проследих в нарочната тема.
Впечатлена съм от заданието по БЕЛ.
Самата аз наскоро научих за тази история за прислужниците от колежка, която сладкодумно  описва колко интересно е направен филмът.
Дали книгата ще е подходяща за 8класници, не знам.

# 279
  • Пловдив
"Разказът на прислужницата" не е най-подходящата антиутопия за нашите гимназисти. Иначе и книгите, и сериалът са много добри. Приветствам заданието на този учител. Много хубава съвременна версия на "Повелителят на мухите" е "Нищо" на Яна Телер. Жестока и опустошителна във всякакъв смисъл.
По темата за споделянето, моята щерка пък е обратното - всичко ми разказва с най-големи подробности. Дори и да не питам, тя явно иска да говори Simple Smile С кого пътувала в автобуса, кой от коя спирка се качил, къде ходили, какво си купили, кога закъсняли, кой какво казал, по всеки предмет какво правили, кой бил с хубава тениска и т.н. Понякога мисля, че знам повече неща за съучениците ѝ, отколкото родителите им 😉 За сега това ме устройва. Да видим до кога.
Честито на празнуващите 🍀🍀🍀

# 280
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за отговорите!

# 281
  • София
blueeyes, уви другото наборче от темата е точно при Велева. Ако имаш някакви впечатления или наблюдения,  пиши на майката - ще се радва на всяка информация.
Ханна, и моята госпожица споделя за сега всичко от училище - но съм сигурна, че пази и тайни по други теми.😉

# 282
  • София
Честит празник и на младежа на Боксии.

Skiorche, на нашите нищо не са казали за онлайн обучение, та се надявам, че не е вярно. А и то, ако стигнем до там да няма пари за отопление, ще е повсеместно, няма само 73-то да е в недостиг, но дано не се случва. То не беше ковид, сега газ, все нещо измислят децата да са онлайн.

# 283
  • София
Тони, Бокси, честити да са порасналите тийнове! Да са здрави, успешни и много целеустремени!
Честит празник! Бъдете независими, с всички произтичащи от това отговорности! Няма по-голяма ценност от свободата и независимостта!
Аз ще взема малко по малко да си отпусна душата, че много ме беше стегнала още от решителния миг, в който видях какво ни е отредила съдбата в края на 7 клас (да сбъдне 'се пак съкровеното желание на детето за корейския).
Станах рано тази сутрин и взех терадката по корейски, да видя колко непревземаема е тая крепост. Научих гласните - хванах някаква непоклатима логика в изписването, успях да запомня и 3-4 съгласни, но то там много сложно (ако била в началото на дума се чете намсикак, ако била между две гласни, ако това, ако онова, гръмна ми главата). Стана детето, направи си шейк и седна да учи думи. Имала около 40. След два-три часа обяви, че е готова и захвана да прави от онези картончета, дето от едната страна пише думата на единия език, от другата страна - на другия. Аз плахо - "маме, да взема да те изпитам" - "о, чудесно! Че ми е много трудно да се самоизпитвам, все надничам в тетрадката" Flushed Шок, ама мълча. Почваме. Само дето се оказа, че аз нищо не съм запомнила от съгласните. Питам как е...едикаквоси, тя казва. Да, де, ама аз тез чертички не мога да ги "прочета" и не знам наистина ли е така! Трябва ми "транскрипция" (думата изписана с бг-букви). Направи ми тя и такова нещо, да ми е още по-лесно да я изпитам. Как е това, напиши онова, брех! Пише, бе. А те едни думи - паяк, хипопотам, тоалетна хартия (не се базикам!!!) - явно, каквото илюстрира промяната на звука при някакви положения на буквата в думата. Е, зацикля, трябва да подсказваш, но като знае как звучи на корейски, я пише. Успокоих се, наистина. Може пък да успее да се справи някак...колко важно било да имаш желание, колко силна мотивация било това!
Тръгнах с батко ѝ да му купим костюм, че му трябва за едно мероприятие. А тя остана да пише по БЕЛ и да учи за входно.
Скрит текст:
Скоро не бях пазарувала с него, че вече почти всичко или си го поръчва, или си го купува сам. Но за костюм е по-сложна работата. Това не са тениски, той няма представа как трябва /иска/ да изглежда или кой размер "носи". Викам - идвам за съпорт. Олеее, скъси ми живова с поне 5 седмици. Представете си го първо - висок почти 1,90м, с достолепните 70кг. И с една фина костна структира - тесни рамене, тънки ръце, китките са му колкото моите и два пъти по-тънки от на сестра му. Коремът му направо хлътнал. Абе, гледаш костюма на закачалката - по същия начин стои и върху него. Ако му става сакото на раменете, то ръкавите са над кокалчетата. Маншетите на ризата целите се виждат. Ако му става панталонът на кръста, то той е нещо като 7/8. И подгъва да отпуснат, не е достатъчно.  И спори ли спори - добре било, така се носело (окъсял костюм??? сериозно???). Вика в магазинините колко ми била архаична представата за мода, как така ми хрумва панталон и сако да са в един цвят. Подавам му сако - това??? отвратително е!! Как ме виждаш с това??!! Обадих се на баща му да идва, защото щях да го оставя в пробната по боксери на жълти патета и да избягам с дрехите му. За много неща вече е преминал най-тежките години в общуването ни - това вечно да е на контра, да се заявява за тъпотии с пяна на уста, да спори "за спорта". Факт, че много неща можем да коментираме, споделяме, плануваме, но пазаруването ме върна в кошмара на бесните му пуберски години. Е, купихме някакви..неща. Добре, че хората произвеждат вече супер-слим-фит или нещо подобно, което на нормален мъж би стояло като клин. Сакото е среден размер между "голямо в раменете" и "късо в ръкавите", панталонът ще се носи с колан, но все пак не е като потури, за да е достатъчна дължината. С ризата е най-лесно, там един М-размер заспива, естествено, ако е вталена. Та осигурихме костюма с цената на нерви и авторитетната намеса на баща му, който каза, че няма да финансираМЕ нищо неприемливо от архаична гледна точка. После дружно отидохме да пием бира, че имахме остра нужда от нещо повече от кока кола с бургер...
Какви са тези предизборни провокации с липсата на пари за отопление?!! В училищата и на двете ми деца на РС заявиха, че няма да излизат онлайн заради невъзможност да си плащат парното. А и двете сгради на стари и никак не са енегрийно-ефективни. 18СУ на всичкото отгоре е и огромно, но и там казаха да не се шашкаме от такива слухове. Е, предстои да разберем, разбира се, но все си мисля, че за болници, детски градини и училища отопление ще има!

# 284
  • София
Тони, ЧРД на госпожицата!
 boksii, ЧРД на младежа!
Да са живи и здрави, щастливи и усмихнати! Да
са обградени с добри и верни приятели, да са късметлии и всичко да постигат леко
За малко да изпусна времето за поздравления.
Ние днес бяхме изф4ън града! Малко да заредим батериите. Днес ми беше някак съботно.
Колко хубаво беше преди да открият онлайн-а - при избори децата не учеха в понеделник , имаха си грипна ваканция, въобще събираха се още малко свободни дни.

Общи условия

Активация на акаунт