В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 753
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
Joy, Зайче, знам ли и аз. Освен да ида да я питам, Stuck Out Tongue Winking Eye.

На мен винаги ми е давала ЛЛ от зелените, един - два пъти само да се е случило принтирана.

Ама наборите що тъй пак не им харесват тез математици. Не, че мойто е много очаровано, но поне засега смята, че е сто пъти по - добре от предишната. На този етап, единствето по И и ИТ не ме очарова, ще видим зор. То щом сега не може да въведе ред, и децата правят квот си щът, за по натам хич не щъ и да си мисля какво ша е.
Офффф, тоз комшията ша мъ побърка, като е тук, така дъни музиката, а жена му само му се кара. Спокойствие има, когато тя го замъкне на някъде из географските ширини на БГ. А музиката е толкоз шарена, само опера дет не е пуснал все още.

# 526
Ей това ми е голямото дразнене от нововъведенията с електронното здравеопазване! Ако не е писано на компютър, е невалидно? неприемливо? фалшиво? Не съм лекар, ако не съм на клавиатура? Не клавиатурата преглежда, мисли и пише, тя е нещо, без което сме я карали хилядолетия и сме се оправяли. И за електронните рецепти- дваж съм бясна. Имам ли правомощия да пиша рецепта или нямам, и то на всичкото отгоре изхожда от аптекарите, които си мислят, че от 2 въпроса към кака Пена в аптеката могат да й турят диагноза и й препоръчат да си купи и да пие небезобидни неща. Била съм свидетел на подобни предписания, докато чакам на опашка в аптеката! И тия същите ми ограничават с административни бюрократщини възможността да съм. Правят ме книжен плъх с канцеларско работно време. Нещото, което знам и мога се слага само от 9 до 5, на електронна система. Интересно как ще я кара бързата помощ! Ще почне да казва- до 5 ч, моля, затваряме, рецепта няма как да ви дадем, одете утре- вдругиден до личната, там компютърът има правомощия, ние с двете ръце без клавиатура не можем! Да им...

# 527
  • София
Мандаринка, снимай някоя страница от учебника по корейски. Имам някакъв спомен, защото имам познати дете в японската паралелка, че в учебниците по японски всички обяснения са на английски.
Снимам, то дори на корицата си пише English version. И всички обяснения, диалози, преводи са си на АЕ.
Скрит текст:

Е, това е в началото, де, нататък става ей такъв, нечетим Joy
Скрит текст:
То при толкова часове седмично се предполага, че всичко е обяснено в час, но все пак, мислих си, че имаме скалъпен някакъв учебник. А то мъгляво пресниман, чужд, при това не съм напълно убедена, че се плащат някакви права за ползването му... И най-тъпото, че не са го снимали двустранно, съответно вместо 200 е станал 400 листа. Отделно учебна тетрадка и някакви текстове за четене (всичко снимато така, едностранно и подвързано със спирала) и си става повече от едно тесте листове за ежедневно мъкнене. Ама един баща на родителската попита дали го има в pdf, аз даже предложих да го сканирам, ако го няма, но някакви майки ревнаха, че къде щели да търсят принтери, а как щели да го подвържат, а какво избщо бил pdf и кресливо заглушиха всички вопли за плахо пристъпване в текущия век и не приеха някои да си имаме и електронен вариант. Ако ми пратят пдф или ми дадат да го сканирам, ще мога да разпечатам първите 20-30 страници и детето да носи само тях, а не всичкото хартия, дето ще му трябва чак втория срок... Сега наборката не дава да отворя спиралите и да го "разполовя" поне, да не й се скарали (кой пък би го направил!).

# 528
  • Бургас
😱😱😱 плаши ме този учебник !

# 529
😱😱😱 плаши ме този учебник !
И мен.
Всички йероглифи ми изглеждат почти еднакви. Имат съвсем малки разлики. Как се различава всичко това? Изпитвам някакъв вид възхищение към тези народи, че въобще се научават да четат и пишат. Аз ако се бях родила в Китай, Япония или Корея, сигурно щях да си остана неграмотна.

# 530
  • София
Верно с страшен този учебник.
Ще видя ако синът ми се запише на китайски по какво ще учат.
Той иска да учи японски. Но ще му станат много езиците.

# 531
  • София
Мандаринка, аз имам опит с друг източен език. Обикновено чичко Гугъл ми дава достъп до всички учебници и каквото ми хрумне. Попитай за yonsei korean или както се казва учебникът. Може да излезе pdf. При мен излизат някакви неща, ама от телефона не виждам свалят ли се.
Много мило от страна на вашите майки. Понеже те не могат да си го отпечатат, значи и другите не трябва да могат. Всички да мъкнат тежкото нещо солидарно.

# 532
Ра, то това го мислим - ти, аз, и другите като нас. Доста често се случва напоследък, да се изписват лекарства които ги няма дори и по складовете. На тяхно място ти предлагат алтернативи или да се разходиш първо до единият лекар, после до другия, след това да се върнеш отново при първия, и то при положение, че вторият е променил лекарството. Ами каша, но то къде ли не е, вече не остана институция, място, заведение, в което да не са се направили промени, с които да затрудняват живота на човек.

Мандаринка, учебника ви е направо върхът. А тези дето роптаят без причина, явно не искат да улеснят живота си,  не само техния, но и на детето. Вече не знам дали остана книжарница или място за копиране, където да не ти направят учебника. В нашия град, масово дори и най скътаната книжарничка, има възможност да принтира, подвърже и каквито си искаш екстри да ти направи. Какво толкоз трудно им се вижда. Иначе, намерих сайт от който да си го изтеглиш, ако искаш, веднага пускам линка. Единствено като влезнеш, натиснеш на свали, ти иска имейла на който да ти го прати. Тъй като реших да пробвам, на мен ми се изтегли директно на компа, вместо да иде в пощата която писах. Сега дори ми седи на десктопа във word формат.
Не знам на вашите компютри как е, о на моя като натисна върху картинка, ми излизат предложенията къде и как искам да ми се отвори. Аз натиснах на търсене с Google Lens, отвори ми се прозореца с резултатите отстрани, само си избрах едно от всичките, и така.

Тъй като, моето беше излезнало, малко след като тръгна, реших да си полегна, та съм взела, че съм заспала, малко преди да се събудя, тя се беше прибрала. И сега съм - бодра смяна. Реших да видя кой какво е писал. Тъй и тъй съм будна. Затуй пиша и по никое време. Ма то и без това ако някой ме отрази, ще е чак като се съмне, по някое време. Още ден почивка, и отново на училище. Днес ще идем да и издадат карта за ГТ, поне тя да ползва рейса колкото си ще. На мен не можело да ми се издаде, иначе бих си извадила, ей тъй, да ми се намира. Но уви, таз екстра за мен я няма.

# 533
  • София
Е, някой чете и по никое време.
Ама Тони, те лекарите не са програми за складова наличност. Откъде да знаят кои лекарства са спрени и заменени с по-ефективни (от гл.т. на цената).
Така че тук критиките трябва да са към фармацевтите. Имаше период, когато на мен ми изписваха лекарство с онова химическото име, че го внасяха откъде ли не.

# 534
Ох, моето момче снощи ми каза, че всички го карат да си бръсне мусака. Козметика за чувствителна кожа ли да взема? Добре, че акнето му се изчисти.

# 535
Вампирче, а тъй, поне ти чети. А туй с лекарствата, значииии, един като иди, не му дадат, върне се при доктора и му каже, то следващия който отива и тези след него, би трябвало да се усетят, че като го няма, да сменят рецептата. На майка ми колко пъти и се случваше, я грамажа, я изцяло, а тя докато иде сумати народ е минал, все някой е казал, ама на, това ти пиша, това ще взимаш. Дали пък не знаят, тук в града, както се казва, и стените имат уши. Та да, не са фармацевти, но пък са дочули, че в склад няма наличност. Да си го кажа пак, пълна каша е всичко, всеки си прави кот му щукне.

Краси, тук вече, трябва да се включи мама с момче. Аз съм с едно дяте, и е момиче. Ако искаш и имаш възможност, вземи му тример, или нещо подобно.
Ама защо като го видя или чуя тоя тример, се сещам все за една друга думичка, където на мястото на „ м " се сложи „ п “, и става онуй другото, Joy Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 536
  • София
Ох, моето момче снощи ми каза, че всички го карат да си бръсне мусака. Козметика за чувствителна кожа ли да взема? Добре, че акнето му се изчисти.
Mоят младеж от лятото започна да маха и мустака с бръсначка и после слага Nivea за след бръснене. За космите на краката и пидмишниците му взех тример на Philips. Момичета как борбите задната хрема. От петък му е запушен носа и нищо напред, стои горе в синусите.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 10:38 от aria_82

# 537
Ариа,скоро не е имала такава, и съм позабравила. Обаче последно когато имаше и давах - Цинабсин и Инфлуцид, хомеопатични са. Може да комбинираш с витамин С.

Аз да съ похваля с постиженията на диването. Седи в кухнята и хапва, минавам покрай там, и тя се обръща към мен с думите - познай колко имам по Мат., влизам до нея, правя половин буква ф, и почвам да изреждам. Стигнах до заветната цифра, и викам - шегуваш се, бегом до моя тел да погледна, взимам го, обаче школо пищи по средата на пътя когато тръгнах обратно към нея. Отварям и ко дъ видяяяя, оооо небеса, нейната прогноза, с уж лесните задачи, се оказа грешна. Цъфна 3 - ка, до тук с хубавите оценки от входните. Кво дъ съ прай, явно за пореден път трябва да се примиря, че моето диване, нема да промени успеха по тоз предмет. Липсите и незнанията които натрупа до мин. учебна година, дадоха резултат. Ся шъ трябва да седне на задни части, и да учи всичко от начало. Иначе продължението напред ша е мисия невъзможна. Да видим в четвъртък кви ша ги надроби, като направи входното по БЕЛ. Затуй, никой да не съ е оплакал, че дятето му е получило по БЕЛ или Мат., 4 - ка или от 4 - ка нагоре. Пусти дефицити, ша има да съ борим яко с тях.

# 538
аз още свиквам с изгледа на иврита...и учебника, който се отваря на обратно Simple Smile

# 539
  • Сф
аз още свиквам с изгледа на иврита...и учебника, който се отваря на обратно Simple Smile
Явно си упорита Simple Smile
Тонка , учителката по бел им казала на нашите, че имало само 2 не пълни петици на входното в класа. Другото...сещате се Simple Smile Тия входни ще се окажат по- сложни от матурите или? Засега се подсмихвам само, да видим няма ли да плача скоро 😉.

Общи условия

Активация на акаунт