В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 38 203
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
Ние цяла седмица се борим с хрема, червено гърло, младежа и ушите го заболяха. И аз се тръшнах накрая. Изпусна всички входни, другата седмица ще ги прави сам. Момчето, с което седи му праща какво са взимали. За сега само за него слушам. Не знам как върви общуването в класа. Не се е оплакал от липса на контакти. Но и той не е много социален и сам му е добре.
Ра2, да минава бързо на девойката и до вас да не стига!

Wiwi, защо трябва да има преглед още на първия ден от отсъствието? 🤔Нас пък специално ни викаха в петък да ни напишат бележката, т.е. това е последния ден от отсъствието. И на бележката даже пише, че е здрав вече. 🤔 Отделно, аз изрично изчаквам поне ден преди да посетя доктор, за да види какво има да лекува. Обикновено на първия ден още няма разгърната картина. И после се налага нов преглед.

# 511
Зайче, първият ден е, защото, после не може със задна дата. Поне нашата ЛЛ така ни каза. А и самите симптоми почват по - рано, дори и да не ги усещаме. Бележката пък поне в последния ден трябва да се даде на класния, после ако застъпи и другия месец, отново друга се взима. Откачена работа. Имат изисквания, ни в клин, ни в ръкав, кое да помни човек по - напред.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 09:41 от Тони ♒🍀

# 512
  • около Варна
Такова е изискването амбулаторният лист трябва да е от първият ден на отсъствието, което е резонно, защото лекарят по принцип трябва да прецени дали има нужда от болничен. На практика обаче е трудно изпълнимо, нашата лична никога няма часове за същия ден, но се обаждам поне да я отбележи.

# 513
  • София
И при нас е така. Трябва да има преглед в деня на отсъствието. Иначе не могат да издадат бележка, че е болен.

# 514
Наистина е недомислено туй. Винаги съм се чудила, ако не искам да ползвам дните от училището, но по някое време през учебно време, на детето се наложи да си тръгне, защото е неразположено ( не се чувства добре ), ЛЛ да кажем е първа смяна, разстоянието е дълго и няма възможност да се иде на време, какво правим. Така детето увисва с отсъствията, и ще се молим и надяваме, учителят ( класната ) да ги извини по някакъв начин, да говори и с др. учители. Направо безумие. И това е, заради една шепа хора, които ги облагодетелстват, за да страдат други, които са съвестни.

# 515
  • Пловдив
Натуся, нямам притеснения към момента. Просто в динозавърските ми учебници така пише. А аз си ги харесвам. Смятам, че е редно след появата на цикъл да се води на преглед. Не мисля ,че е стрес да идеш на преглед. Видеозона нито боли, нито е стрес според мен. Вероятно няма да има нищо-спортът след обездвижването също дойде в повече ,но не ми пречи да отхвърля едни кисти.
Девойката ще е на училище в понеделник-не беше разочарована.

# 516
Горгонзола , страшен тийн си имаш 🤣 Погледът... Ех, как ми е познат този поглед. Големият ми е такъв. Той никога за нищо не е виновен. Всичко, което хвърчи се яде, морето му е до колене и т.н. Плановете му да грандиозни, но с изключение на фитнеса, за друго не си и мръдва пръста. Наборът в някои отношения е много по-зрял и има по-трезва преценка относно реалността. И той витае в облаците, но по друг начин. Говорихме си преди няколко дни за университет. Беше много неприятно изненадан, че там се учи между 4 и 6 години. Заяви, че нямало да ходи 🤣 Толкова години от живота си не можел да жертва. С подозрение изслуша тирадата ми, че това са едни от най-хубавите години в живота на човек.
Мандаринка, снимай някоя страница от учебника по корейски. Имам някакъв спомен, защото имам познати дете в японската паралелка, че в учебниците по японски всички обяснения са на английски.

# 517
Стон, това са Девите, изглеждат по - зрели за възраста си, но са много злопаметни. Ако може и на тях всичко да им се поднесе на тепсия, ще е много яко за тях. А преценката им почти никога не ги лъже. В момента ходят на училище, от нямане как, да можеше сега да завършат, и никога повече да не се върнат там, за тях щеше да е уау.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 19:40 от Тони ♒🍀

# 518
  • София
Ston, аз си следя проявите на твоя голям син, че явно е същият чешит като мойто малкото.
От днес вече започва да включва в режим "подмазване": "Мамо, не знам дали ти го козах достатъчно ясно, но правиш страхотни бисквитени торти. Продължавай все така!" Joy Уточнявам, че е адски злояд и въпреки пубертетския глад, той не яде какво да е.

Рени, ако ти е свито и особено ако имаш някой познат, който да я предразположи - заведи я! Да, може би ще има малко страх от неизвестното при прегледа, но според мен основната контра и нерви си остават у родителя. Ако пък вземеш да я водиш редовно (не знам на тази възраст веднъж годишно ли е редовното) ще е много по-подготвена, когато стане време за истински АГ преглед. Аз ги играх тези размисли с голямата и накарая нещата се оправиха докато се натуткам да я заведа. Но си давам сметка, че не го направих от жал към себе си.
Скрит текст:
И двете ми деца са хипохондрици и непрекъснато си откриват тежки заболявания и идват да ме питат какво да правят. Дъщеря ми на 13г. се беше притеснила, че няма да разбере, че има рак на гърдата. ЛЛ, след като и обясни как да се самоопипва в банята ѝ препоръча да се запише на танци, за да мисли за стъпките, а не за глупости. Не я послуша и започна да расъждава дали имала шизофрения. Питаме дали имаме случаи в семейството. После се насочи към рак на кожата и по нейно настояване ходихме да махнем две бенки. Брат и като чу, за да не остане по-назад си откри бенка на интимна област та ме стресна. Но не ми я показа, а я снима с телефона и ми показа размазана снимка. Записахме пореден час за дерматолог и като отидохме беше силно изненадан, че нямало да го диагностицират по снимка, а ще трябва да го погледнат. Е, преживя го и за щастие казаха, че няма нищо страшно. Но само като ги чуя да казват: "Мамо, ела да видиш какво ми е това?" и ми се обръща стомаха. Макар, че след цяла година ходене при кожния, вече ми е все едно отивам на фризьор.

# 519
Олеее, Горгонзолче, бая зор ще видиш щом са хипохондрици. Дано като порастнат и се задомят, туй да мине, иначе горко им горко на бъдещите снаха и зет. И те ако са като твоите, направоооо......, дано наистина го преодолеят.

Аз все се каня да пиша, и все забравям. Класната на едната паралелка, има навика да ги изкарва извън стаята, след тях заключвала вратата за да не влизат. Когато отива да влиза в час, ги заварвала отвън да седят и чакат. Почвала да им се кара защо не са влезнали в стаята след първия звънец. После отключвала и ги пускала вътре, те дори нямали възможност да дадат отговор. Може да е някоя шегобийка, а може и нарочно да го прави, и да забравя, че ги е заключила стаята. На диването и казвам - добре, че не ги заключва вътре, иначе ако на някой му се приходи по нужда, бая зор ще види. По едно време предположих, че може да го прави с цел, да седнат на диванчетата в коридора, и така да се поопознаят, знам ли. Шантава работа.

# 520
Благодаря ви за разясненията момичета. Нашата ЛЛ е на 75 години и понякога имам чувството, че не е много в час с администрирането. Но явно тя си се оправя. Никога не ми е поставяла условия за дата на прегледа и бележката. Отделно питах класната, каза бележката да я носи в първия ден в който е на училище. Как иначе да бъде занесена докато детето е болно. Още повече, как пък знаят за колко време ще се оправи? Ето малката и утре остава вкъщи, още не й минава, продължава да точи с0п0ли и да кашля. Превърнаха лекарите в администратори. Вместо да преглеждат, пишат ли пишат!

Тони, тази учителка що така тормози децата?! 😜

Горгонзола, никак не ти е лесно и на тях също. От друга страна, по-добре да се прегледа човек и да му няма нищо, отколкото да си стои и да чака докато стане късно.

Рени, сигурно нищо й няма на девойката, ама както казах и горе, по-добре да се разходи човек до лекаря.

Сигурно и аз малко хипохондрик си падам. 😁

Скиорче, и моя младеж не е очарован от учителката по математика. Нищо не й разбирал, какво говори. 😱

# 521
  • Пловдив
Чак притеснения нямам. На тази възраст 1 път в годината е ок.А и един видеозон, няма да я притесни.

# 522
Аз знам от нашата лична, че бележката може са се даде най много един ден назад. Понеже тя още не работи вторник и четвъртък друго, освен детски консултации, е ясно, че ако нещо се случи тези два дни, трябва да се иде на следващия.
И аз дълбоко ненавиждам това ходене за бележки.
Миналата година с малкия ми се случи да му дадат от частен преглед хартиена бележка?! Една такава зелена като за детска градина
Аз не я ползвах, защото класната не му писа отсъствия, но нали такива, които не са издадени на компютър, не се признават вече?
Горгонзола, всичко бих му простила аз на детето, след като така добре се представи на изпитите на фона на твоите тревоги през годините. Да е жив и здрав!

# 523
  • Майничка
Признават се, разбира се, стига да имат амбулаторен номер и УИН на лекаря / зъболекаря.

# 524
  • София
Моето голямото понякога го прихващат неговите и започва да “боледува”. Като започна ковида, в най-големия страх реши, че имал загуба на калции и се понесохме към ортопед. После реши, че са му криви зъбите. Ортодонтката ме извика да й покажа кои точно зъби са му криви. Като разбра, че не са криви, реши, че трябва поне един зъб да извади и се изпокара с хирурга, че му отказва.
Каза, че не вижда. Пратих го при приятелка. Даде му някаква рецепта и аз оптимистката с рецептата в оптиката. Жената ми изстреля 1000 лева. Падна ми ченето. А тя заяви, че ако това, което го пише на рецептата е вярно, детето вижда силуети. Вярно се оказа, не си сваля очилата вече.
Оттогава вече като каже, че има нещо му записвам час и си ходи сам при личната. Понякога ходи “за да ми изпише някакъв ибупрофен”.
Хубавото е, че като ми потрябва нещо от лекарката, винаги имам куриер.

Общи условия

Активация на акаунт