В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 710
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
  • София
това с плащането с карта в транспортните средства не ме кефи,
Малко извън темата...
Синът ми искаше да пробва нов маршрут до у-ще и аз ще пътувам с него, защото не знаеше на коя спирка да слезе от автобуса, кой друг автобус да хване и т.н. Притеснен беше.
Скрит текст:
Той е с карта, а аз купувам билетчета от метро/ватмани/шоф. На връщане реших по старият маршрут. Ватманът билети нямал. Чекирах картата си на апарата и платих през телефона. Мина контрола, не ми разчете картата. Свалиха ме (добре че поне беше моята спирка) и ми написаха акт. На следващият ден през нощта получих съобщение, че имам платен билет. Платих акта 6 дена по късно, по закон бил 7 дена срока. И написах жалба. Звънна ми госпожа от Градска мобилност и няколко пъти говорихме. Направили са проверка и имам платен билет. Обясни ми, че с каквото платя билета това трябва да показвам на проверяващият. Но той нито картата от телефона, нито физическата разчете.
Два пъти купувах билети с физическа карта на Револют и е удобно.
Съседката каза, че има някакъв семеен пакет (и там само добавя карти на децата). Не съм я разпитвала, защото ние карти нямаме от години.

Моят се е издънил на входното по Предприемачество и ми заяви "ама не го разбирам това бе мами, не е моят предмет".
Снощи му подновихме абонамента в Уча.се.

# 691
Плащане с дебитна/кредитна карта е удобно, защото почти всеки има у себе си, а първата транзакция е само като авторизация, после според броя на пътуванитя се изчислява колко да е таксата за деня - ако се надмине определен брой пътувания, се прилага тарифата за дневна карта. Аз плащам с часовника, та ми е още по-удобно - нищо не вадя, безконтактно - екстра.
Ако обаче някой контрольор не разчете, че е платено, кофти.

# 692
Странно иначе, защото аз през профила точно я поръчах и защо трябва изрично да искам свързване ... Ще пиша пак дали съм успяла Simple Smile
FreshBreeze, трябва свързване, за да я виждаш в твоя профил. Иначе можеш да я поръчаш първия път като пластика и да я заредиш, но дотам.

# 693
  • София
При проблем с валидатора на контрольора (т.е. не разчита картата или не отчита плащането с банковата карта), отново приближете съшата банкова карта на валидатора на превозното средство. Няма да ви отчете ново плащане, а че вече банковата карта е валидирана. Така контрольора с очите си ще види, че вече сте се валидирали.

Това видях в един автобус, самия контрольор посъветва така пътничката. Наясно беше, че няма да отчете второ плащане със същата банкова карта в едно и също превозно срество. Но все пак трябва да сте сигурни, че първия път ви е отчело валидацията и плащането с тази банкова карта, когато сте се чекирали, за да спорите с контрольорите.

Хубав ден на всички!

# 694
Моето е с четворки по физическо и рисуване. Simple Smile)) В старото училище редовно покривашу нормативите за 6, а платната, които рисуваше ги окачаха тук там.
Според мен искат да им свият перките.
И аз така четох, но моят е наредил едни шестици. В статистиката на Школо пише 1 в класа, 1 във випуска и мисля да направя един скрийншот, защото тази статистика може да не се повтори Smiley. Тръпна в очакване да видя резултата от входното по математика, учителката каза, че положението било трагично.

Моят човек също е от пестеливите. Вчера имаше среща с бивша съученичка. Вместо да отидат в Старбъкс, той предложил да си купят по парче пица и да се разходят в парка. То бива да е чичо Скрудж, но чак толкова не е полезно.

Относно леличките в ЦГМ - в подлеза на НДК и метростанция Сердика са любезни. Всеки месец зареждам при тях и ги тормозя да издават фактури.

Вече съм на коледна тема. Избрах коледен календар за сестричката, харесах един за половинката, но за младежа не откривам нищо. Моля, пишете, ако нещо подходящо ви попадне.

# 695
  • Varna
Успешна седмица на всички и болните /ако още има такива/ да оздравяват.
Набора  е твърдо 5 и на входните и по френски. Засега запазвам спокойствие , та чак съм го учудил. По-скоро съм доволен от усилията , които полага и предполагам , че оценките ще се оправят.
Нашата ЛЛ се отказа като започна пандемията от страх да не се зарази. Беше невероятен специалист , но това не го приех. Все едно пожарникарят ,като види голям пожар и да хвърли униформата. В крайна сметка намерихме ЛЛ , който да разбира от зачервено гърло и грип , а за останалото - направление.

# 696
  • София
Това видях в един автобус, самия контрольор посъветва така пътничката. Наясно беше, че няма да отчете второ плащане със същата банкова карта в едно и също превозно срество. Но все пак трябва да сте сигурни, че първия път ви е отчело валидацията и плащането с тази банкова карта, когато сте се чекирали, за да спорите с
Между другото, на онези "обяснения", дето са ги разлепили по стъклата на автобусите за това как се плаща с банкова карта точно така си пише - доближете картата, ще осъществите плащане, доближете втори път, за да се уверите, че картата е валидирана. Обаче, много ми е чудно защо само в ГТ ми се случва да получа смс часове след като съм платила билетче. На всякакви ПОС-терминали след секунди "изчуруликва" известие за плащането, само в ГТ идва с огромно забавяне и обикновено вече не съм в превозното средство.
Аз ходих за нова битка в център на ЦГМ. Тези женици защо ги мъчат с тая нескопосана система, която те дори не разбират. Пластиката има баркод, толкова ли е трудно да се използва за асоцииране на карта с профил. Има си и сериен номер, той също може да се ползва, нали е уникален. Въвеждам серийния номер (разчитам баркода) на картата, която искам да асоциирам с профила и толкова. Какви са тези ходения до пунктове, защо лелите трябва да правят каквото и да било, не е ясно.
Скрит текст:
Моята драма беше друга. Имам профил, мой, с картата на наборката в него. Явно - основна карта. Добре, ама преди 10-тина дена си извадих карта и за мен - такава, персонална, със снимка. Заявих нова карта през профила и ходих до пункт да си я получа (пункта на Халите). Там една леля събра трите други да й дават акъл какво да прави и след 20 минутна битка получих пластика и фактура. Чудесно. Обаче, в профила ми моята нова карта така и не се появи, остана си само на щерката, но нейната снимка се смени с моя Rolling Eyes. Представете си, снимка на жена на средна възраст, имената на щерката и преференция - ученик. Отивам днес на Сточна гара, че ми беше на път. Влизам и казвам - една ваша колежка нещо не успя да се справи...ей, като се нахвърли тая жена да защитава колежката. Аз още не съм си довършиила изречението. И едни глупости говори - не можело на един профил повече от една карта. Викам - добре, айде да почнем отначало. Имам 2 карти, ето ги. Искам да ги зареждам онлайн. На един, на пет профила, както решите, само ги оправете. Ама защо ми било, сега, ако заредя на щерката за една година, чак догодина ще трябва да ида до пункт. Абе, не искак да ходя в пунктове, искам онлайн. Добре, ама трябвало да свърже картите, защото то на един профил можело само една. Отне нови 20 минути и жената каза- готово. Гледам аз до нея в телефона си какво се вижда вече в профила ми - ами основната карта си остана на детето, моято е свързана към нея, това ок, ама моята снимка пак е на картата на щерката Close, моята карта няма снимка. Казвам - абе, пак не е баш както трябва. Пак ми се нахвърли, че не можела да ми оправя профила, то това бил профил (!!?), тя нямало как да го поправи (поправи???). Имало телефон върху пластиката, ако нещо не ми било ясно, да съм се обадела и да съм попитала. Тръгнах си, то стана ясно, че на нея нищо не ѝ е ясно и няма да свърши работа...

# 697
  • София
Знам че темата вече не е актуална Wink най-посше успешно подадох заявлението към социалните.
Входните нива се бавят, за сега резултатите са лоши, не знам за стимулиране ли им дават толкова трудни входни, за какво ли, дано не демотивират децата...

# 698
ЦГМ - следваща серия Simple Smile Докато обмислях в кой пункт да отида да си пробвам късмета за свързване на картата с профила, влязох в профила и ... изненада, картата на сина е вече там. Има си и опция за зареждане. В петък около обяд взехме пластиката и след час-два, картата я нямаше. Кой знае как са им подредени някакви процедури по обработки.
В крайна сметка и накратко: Регистрирах се в портала, поръчах пластика от портала, взех пластиката на място в пункт и май това е всичко.
Щеше да е добре да си я познават тази процедура служителите, щото в крайна сметка не е лоша хич - няма чакане, снимката си правиш на момента (или прикачваш от галерия), няма чакане при получаването.

Иначе при плащане с банкова карта в градския траспорт, мисля че няма истинска транзакция в началото, защото идеята е да се приложи таван на таксата за деня - ако пътуванията са повече, не ги плащаш всички поотделно, а се плаща дневна карта. Тоест минава денят и тогава става истинското таксуване (точно така мисля е в Лондонското метро).

# 699
  • София
хаха, Мандаринка, разсмя ме с тези разменени снимки. То не е за смях обаче...какво се случва в ЦГМ и борбата със софтуера.
Преди година -две, като подновяваха пластиките, на дъщяря ми, която тогава беше 8 клас и си носеше снимка с нея и подновиха пластиката, но ѝ оставиха снимката от първи клас. Бях решила да ходя да оправям нещата, но ...забравих. И сега вече в 10 клас си е с тази пластика със снимката от първи клас.

# 700
  • Бургас
Лелеее, момичета, много ви е сложно плащането на транспорта в столицата.
В Бургас всичко ни е много улеснено.

# 701
  • Sofia
Успешна седмица на всички и болните /ако още има такива/ да оздравяват.
Набора  е твърдо 5 и на входните и по френски. Засега запазвам спокойствие , та чак съм го учудил. По-скоро съм доволен от усилията , които полага и предполагам , че оценките ще се оправят.
Нашата ЛЛ се отказа като започна пандемията от страх да не се зарази. Беше невероятен специалист , но това не го приех. Все едно пожарникарят ,като види голям пожар и да хвърли униформата. В крайна сметка намерихме ЛЛ , който да разбира от зачервено гърло и грип , а за останалото - направление.

Същата работа и при нас Sad

# 702
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ха-ха и аз на набора миналия месец смених пластиката заради снимката от първи клас, но сам си я зарежда.
Иначе входните минаха и е бетон 5-ци. Само по география не е върнато и най-вероятно ще е 3.
В шок е от английския. Наредил е вече няколко 5-ци. Пишат основно есета, което много обича, но на всяка правописна грешка се взима по 25 стотни.

# 703
Моето днес, с още няколко които са отсъствали, е правило входното по БЕЛ. За изненада дори и по ИТ правили. По Мат. го отложила учителката за четвъртък, но не е входно, то мина. По БЕЛ били 30 въпроса, за ИТ каза, че било лесно, хммм, ще видим.

За столицата и Бургас, не знам. Но при нас е най лесно. Отиваш със снимка, пишат ти имената, адреса и училището, и готово, туй за учащи. За пенсионери, не знам точно как е, но със снимката е същото. Само за работещи и безработни няма карти.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 06:30 от Тони ♒🍀

# 704
  • София
За картите за ГТ мисля да му заредя годишна, стига годишна да означава, че важи 12 месеца, а не 9 месеца. Някой зареждал ли е такава и знае ли срока на валидност?

И в нашият клас има отсъстващи деца. Явно се въртят - едни се връщат, други се разболяват.
Болничките оздравяха ли вече?

Общи условия

Активация на акаунт