Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 680
  • 853
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Няма да е стабилна опора. Ще бъде опора "когато може", а не когато й е необходимо. Майка й се е застраховала още отсега.
 Кой каквото си направи.

# 121
  • София
Аз го писах и в друга тема. И аз бях много супер и мислех да си гледам детето сама, докато не започнах да заспивам на работа около 3 тия месец бременност. След това дойдоха и контракциите, заради които ме сложиха на легло, та съвсем мирясах.

# 122
  • Най-красивата страна
Можеш да родиш детето и да съдиш Мунчо за бащинство и издръжка.
Можеш да родиш детето и да не търсиш Мунчо въобще.Детето ще бъде с баща неизвестен ,а ти ще си самотна майка.
Можеш да направиш аборт.

Решението е твое.

Да,на Мунчо му е рано да става баща на 22г.Но пък като не е взел мерки сега,като мъж би трябвало да поеме отговорност.

И на теб ти е рано за бебе.Имаш ли професия,работа,доходи?
Способна ли си да издържаш дете и да се грижиш за него?Или ще разчиташ на мама и тате?

# 123
На мен ми остава някакъв неприятен привкус, че на дете се гледа като на някакъв трабълмейкър, който съсипва животите на младите си родители и особено на младите майки.
Това никой не го твърди. Това е само твоя изкривена интерпретация на написаното. Детето не съсипва животите на младите си родители, но когато детето се роди в неподходящ момент, животът и на детето, и на родителите може да е съсипан. Точно поради тази причина е измислено семейното планиране. И тук нямам предвид деца да се раждат само когато има закупен апартамент, позиции минимум на мениджър в компанията и 5-цифрена заплата. Имам предвид да не се раждат деца, ако родителите нямат жилище, едва успяват да си платят храната и сметките и има реална опасност детето да живее в мизерия и неглижирано. За детето на авторката на темата, ако тя го роди, това е много реална опасност.

# 124
  • София
Аз за тате/дядо/ нищо не прочетох до сега.
Може да не съществува, може да не е съгласен да става дядо, може и да не знае още.
Младата баба  едва ли ще има средства да издържа дъщеря и бебе. Щом от малка я е пуснала да разнася таблите по ресторанти и дискотеки - ясна ми е.

# 125
Младата баба сигурно е на 42-43. Сигурно няма да ходи на работа, за да помага в гледането на бебето или, докато ходи на работа, няма да спи нощем, за да го дундурка. А мармотите ще завиват шоколади.

# 126
Четейки авторката и от позицията на майка с дъщеря на 20г. ,направо изпитвам ужас това да не ме сполети скоро.

# 127
Преди години работех при нотариус и за тази една година заверихме няколко декларации - съгласие за осиновяване от млади майки не от малцинствата.
Аз съм гледала сама не едно, а две деца. Но имах на разположение баба-пенсионер, както и образование, с което да започна сигурна и платена работа.
Авторката явно разчита да си върне таткото, като роди. Много глупаво решение. Но всеки сам си прави изборите и си плаща за тях.

# 128
Емилия, щом си го решила, бъди здрава и късмет нататък.

# 129
Аз нещо не разбрах. Защо се обсъжда аборт или кой ще гледа бебето?
Авторката пита, как да си върне мъжа, не дали да ражда бебето. Тя явно смята да го ражда. Дайте съвет, как да си върне мъжа. За мен е невъзможно, но знам ли?

# 130
Да ходи някъде да му направят магия.

# 131
Не е нужно да се пишат обиди и квалификации … който реши да даде съвет , но половината от коментарите са грозни 🤦♀

# 132
Аз не виждам смисъл от тази тема много, седим размишляваме, авторката не дава отговори...само благодари за подкрепата...да роди...защо не отговори дали живее с тяхните, работи ли...как ще се издържа така само седим и си размишляваме, ако знаем реалното положение мисля, че и нашите отговори ще са по-адекватни.

Не живея с нашите откакто завърших училище. Работя в ресторант като сервитьорка и в сряда, петък и събота работя в дискотека също като сервитьорка. Изкарвам си парите сама и не разчитам на нашите за пари, защото започнах работа още на 16, за да си изкарвам парите сама. След това като навърших 18 се преместих да живея във вече бившия ми приятел.

Сервитьорството е прекрасна професия...за младежките години. Дори готвачеството, което е вид изкуство, не е хапка за всеки, особено ако иска да има семейство. Жена ми заряза готвачеството, въпреки че много го обичаше, точно защото да станеш топ готвач тип Шеф Манчев се изисква много години, късмет, учене, яко бачкане, а е трудно да имаш семейство и да работиш 6 дена по 12 часа на смени.

Така че - професия и образование търси. Нещо с потенциал, което след 10 години ще направи заплатата ти над средното ниво - примерно архитект, инженер, лекар. Нещо. А това много трудно ще стане с бебе. Но, най-важното е да послушаш себе си. Един ще ти каже задръж го. Друг махни го. Но всичко зависи от теб и ти ще береш плодовете на решението. Всяко решение може да е за добро, но и за лошо.

# 133
  • София
Темата не е "дали да бременея", а "бременна съм". Бебето вече е направено.  Защо я подтиквате към прекъсване на бременността? Това толкова по-добро ли ви се струва? Ужким загрижени, но за кого всъщност сте загрижени? Имаше един български филм, мисля че беше Дом за нашите деца. Там лелята, която забременя без мъж и на 40+ беше настойчиво съветвана да го махне, защото нямало да се справи, как така без мъж. Тогава героинята на Невена Коканова май беше, каза "вие дори не смеете да го изречете, а карате мен да го направя". И вие сега тук, не знам с каква съвест я тикате към операционната. Малко така не ви ли трепва отвътре?

# 134
  • София
40 годишна vs 20 годишна.
Аз съм за ранното раждане, не за безотговорното.

Общи условия

Активация на акаунт