Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 673
  • 853
  •   1
Отговори
# 105
Какво е това желание на 20 да дундуркаш бебе и то Сама? Не ти ли се живее? Аз се отказвам от поучаване повече.....явно си решила.
Дано имаш късмет и срещнеш някога мъж, който ще те цени и обича.

# 106
  • София
Защо се надпреварвате да й обяснявате колко ще е зле, ако роди? Това е дете, а не крокодил, който ще я изяде! Наистина не разбирам как майки убеждават 20-годишна, че роди ли животът й е съсипан. кои са толкова жизненоважните неща, които ще пропусне? Няма да учи? Няма да се омъжи? Няма да купонясва? Ако родителите й приемат да помагат, какъв е проблемът?

# 107
Какво е това желание на 20 да дундуркаш бебе и то Сама? Не ти ли се живее? Аз се отказвам от поучаване повече.....явно си решила.
Дано имаш късмет и срещнеш някога мъж, който ще те цени и обича.

Ами не знам от малка много искам да стана млада майка ии някак това не ме плаши. Имах много бурни тийнеиджърски години в, които видях доста повече отколкото трябваше да видя.

# 108
  • София
Андариел, всичко, което не би приела за синовете си.

# 109
  • Варна
Не мисля, че си даваш сметка, нито, че си готова да се лишиш от много неща като млада самотна майка, а ще ти се наложи. Гледам дете сама и говоря от личен опит, хем аз родих на 30+, бях се наживяла, с осигурено жилище, със собствен бизнес и безусловната подкрепа на родители. И пак не е лесно.

Но щом си решила, дерзай. Животът си е твой.

# 110
  • Пловдив
"Когато може" и разчитането на сервитьорството като бременна и с дете е притеснително, да. Ако жена с дете е сервитьорка, трябва непременно да има втори възрастен да поема детето всеки път, когато тя работи вечер. Не само ако случайно сметне, че може. И това няма да е върналият се татко, щото той по всяка вероятност нито ще се върне, нито ще поеме ангажимент да помага с дете. Темата звучи вече наистина пързалящо. Иначе гръмкото твърдение, че коя да е 20-годишна не може да си позволи да роди, щото мъничка, детенце, не може да се издържа и си остава със средно и без работа, си е все така... да речем, невярно, за да не казвам небивалици.

# 111
Аз мислех, че темата е пързалка. Какви са тия 20 годишни с блян да са самотни майки. Утре като ти секнат лесните пари от дискотеката, ще ревеш…

# 112
Не можеш да го Убедиш да се върне, ако не иска. Можеш да го осъдиш за издръжка.

# 113
Всъщност май се надявам това да е пързалка, защото   не мога да си представя как точно  се сервитьорства след 4-5ти месец. И не ми стига фантазията как  с  обезщетението, сметнато на *официалната * сервитьорска  заплата, ще се се справи финансово. Има един 0,1% шанс да я осигуряват на реалните пари, ама  надали.....   

Авторке, пуши ли се там, където сервираш.  Пасивното пушене е вредно е за бебето точно толкова, колкото ако пушиш ти самата. В случай, че все пак останеш на работа, ще трябва да се разбереш с работодателя ти и по този въпрос. По-добре се върни отсега при вашите и спести няколко наема, защото като дойде зимата с космичните сметки за отопление (а ти в болнични), просто не те виждам.  Тъпо е да родиш, за да си умреш на ината, но ти си знаеш.

# 114
  • София
Темата е много пързаляща, но случаят е класика и отдавна не коментираме него.
Все повече се чудя как се възприема имането на дете като само лишаване, все едно хората не са много склонни да пуснат някакви неща, да се откажат от тях, все едно да се откажат от играчка .  Хората никога не са готови за това, от което трябва да се откажат, дори когато са зрели, та презрели за родителство. Ако бяха готови, нямаше да се депресират или да се изнервят и да се чудят в какво са се забъркали, когато усетят, че детето си иска своето. В тези работи няма "готов съм". Никой никога не е готов за реалността, но поне на по-млади години не си го слага много на сърце и може да търчи след детето. На мен ми остава някакъв неприятен привкус, че на дете се гледа като на някакъв трабълмейкър, който съсипва животите на младите си родители и особено на младите майки.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 07:17 от Andariel

# 115
Моя позната роди началото на 20те си години преди една година, но разликата беше там, че беше омъжена имаше жилище и свекърите й бяха поели детето и тя не беше оставена съвсем сама.
В плана на авторката няма нищо лошо с изключение на факта, че в него липсва мъж.
Вчера бях при моя приятелка самотна майка на две деца, която се чуди как ще свърже двата края. Много забавна и оптимистична история. Родителите й отказват да й дават пари. Мъж в картинката няма. Ти това ли искаш за себе си?

# 116
Не прочетох всичко коментари, но да си кажа.
Имаш време все още да направиш аборт и да се спасиш. Не отлагай. Самотна майка на 20 е билет за кошмар. Няма да има как да работиш като сервитьорка след това. А и ти това ли искаш? Не искаш ли да учиш, да имаш професия, да се развиваш? Не искаш ли да срещнеш достоен мъж з абаща на децата ти? Децата ти да имат баща и да живеят в нормална среда? Помисли. Млада си, имаш толкова много време да си уредиш живота. Не си го съсипвай от инат.

# 117
  • Варна
Мая, повярвай ми, днешните 20-годишни масово не мислят за образование, професионална реализация и накъде ще бъдат след години. Те живеят от днес за утре, а в случая със сервитьорката, шапка на тояга, братче. Пука й на колко я осигуряват, тя си докарва хубави бакшиши и светът е песен. Като опре до болничен, майчински и т.н. тогава нещата лъсват в истинския си вид, но бебето е налично и тепърва учене и квалификация, както и гонене на кариера не е вече толкова лесно както преди това. Не и при липса на мъж до нея, както и безусловна подкрепа от родители, а не само "когато може". Дори и в перфектния случай, ако майката поеме бебето активно, то е кротко, а авторката от първия месец след раждането се върне на работа, видяхме колко лесно е една ковид вълна да хлопне вратите на заведенията и да остави всички в бранша на помощи и фотосинтеза. Заради такива неща е добре да има човек диплома, професия и поне някаква начална реализация преди да хукне да се размножава, особено пък и като е решил да тегли хомота на самотното майчинство. Обаче тези неща не ги мислят.

# 118
  • София
Глас в пустиня, Мая.
Ще си има сладко бебчи. Как ще го издържа е подробност.

# 119
  • Варна
Голям шок е като вдене, че от тук нататък слугуваш безусловно и без почивен ден (а ако се падне ревливо, и нощ) на някой друг. За доста време напред. Не отричам, че има и много хубави моменти, но 20-годишна, несигурна финансово, без мъж до себе си ще има доста грижи и едва ли е достатъчно устойчива психически за да се справи с всичко. Дано майка й да е стабилна опора.

Общи условия

Активация на акаунт