Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 438
  • 853
  •   1
Отговори
# 15
Gorgeous,няма смисъл. Тя/то, кексчето, тържествено обеща да не чете повече, защото ще се изнерви. Иначе добронамерено съвети, мили пожелания и кураж на кило, ама зад клавиатурата.

# 16
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Е хайде сега, 18 години без кефове.
Да имаш деца си е отговорност, но не е замонашаване.
Да, като самотна майка ще й е трудно, но на кого му е само лесно?

До авторката: според мен дори и да успееш да го убедиш да се върне, това, което е направил, е огромна пречка за бъдещо взаимно доверие.
Щом в такава ситуация те е оставил, ще можеш ли някога да му се довериш напълно?
Семейство не се гради на такива основи.

# 17
  • София
Да, бе, G&B, издържки онлайн не се броят, нито такива шитни.

Защо говоря толкова категорично ли? Защито една моя приятелка е родила на 16, една на 18 с абдикирали бащи. И към ден днешен не могат да си хванат живота, защото са ЗАВИСИМИ.
Да, децата са отгледани на брутална цена, която ще си плащат още дълго.

# 18
Близка моя приятелка забременя още в училище, малко преди бала. Роди, омъжи се, живя като съквартирантка, страда и вече 10 години се бори с депресии и не само.
И да, има и такива, които отглеждат децата си, самите те още деца и на 38г разцъфват кат’ английски рози. Има, ама май са малцинство. Другите събират с’тинки за тока.

# 19
Е то кексчето се хвали в друга тема как й гледат бебето, а тя и таткото излизат, купонясват, наспиват се. Но пък се жалва, че не могат да ходят всеки ден на плаж както били свикнали - щото нали, млади били. Сякаш някой насила ги е карал да си правят бебе докато са още малки и несериозни пикльовци.
Много кофти ситуация за авторката. Явно не са се разбрали с младежа предварително какво ще правят, ако бебето стане, та сега ще си троши главата. Има 2 опции като и 2-те са сложни.

# 20
  • София
Аха, както мислех, че някой покрива масрафа. Евалата на тия млади майки боркини за чуждите животи.

# 21
A бащата не трябва ли да има право да реши дали да има дете или не?

# 22
  • София
Решил е, не четете ли?

# 23
Бащата няма право на нищо в случая след като си е позволил да скъса с бременната си приятелка. Изключително долно поведение.

# 24
Не, решението е на майката. Бащата е имал възможност да се предпазва, щом не иска деца.

Авторке, имаш още малко време да решиш дали искаш това дете, или не. Мисли дали ако решиш да си го родиш, ще е защото наистина това искаш, а не поради други нездрави причини, като да си го връщаш на бащата.

Посъветвай се и с родителите си, и мисли хубаво, защото и двете решения си имат и плюсове и минуси за теб. Това съвсем реално може да ти е единствената възможност да имаш собствено дете в този живот, но може и да не е. Божа работа.

# 25
Съжалявам, че ти се е случило, но   животът е несправедлив и сега го разбираш по трудния начин.  Недорасляка го забрави. И да се върне ще е за много кратко и ще ти стопи нервите. Надявам се не си спряла противозачатъчните тайно от него, защото искаш дете.   Аз бих направила аборт при добър специалист. Кажи на родителите ти веднага, защото времето в което имаш избор е реално 5--6 седмици. Каквото и решение да вземеш ще ти е нужна подкрепа. Не звучиш емоционално готова  отгледаш дете сама. На 20 финансовата независимост е мираж. Можеш да обзаведеш вашите с още едно дете, но ако на майка ти й се гледа бебе, тя най-вероятно може да го роди лично. И със следващия приятел вземи мерки да не забременяваш  непланирано.   

# 26
Кофти ситуация. Млади сте. От гледна точка на днешното поколение, дори сте доста млади. Младежът нито е първият, нито последният, бил отбой като стане гафът.
Говори със семейството си без отлагане. Ако искаш детето ще трябва да осъзнаеш как това променя живота и личното ти време и пространство в следващите десетина години.
Учиш или работиш?
Готова ли си да пораснеш бързо, за да станеш майка? Родиш ли детето ставаш отговорен не само за себе си, но и за още един човек. Ако учиш ще трябва да вместиш в графика и бебето.
Ако работиш, трябва да знаеш, че може да няма къде да се върнеш на работа след майчинството, а работодателите не се надпреварват да наемат майки на деца, особено на 1-2-3 годинки.
Можеш да се справиш, ако си сериозен и отговорен човек и имаш подкрепата на родители си.

# 27
  • Варна
Авторката не иска дете. Просто го ползва за да върже младежа и е неприятно изненадана, че той не скача от радост, а е скъсал юлара и е избягал.

Няма да го върнеш. Отивай да правиш аборт, имаш време. Познавам жени, родили на по 20, но таткото е бил плътно до тях. Тук ще опъваш сама и хич не ми разправяй, че на тия години имаш пари да гледаш дете абсолютно самостоятелно.

Малкото кексче с големия патос по-назад първо да погледне себе си, после да дава акъл на другите. Че в другата й тема лъсват сериозни дефицити.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 07:21 от HighSpeed

# 28
  • София/Севлиево
Ако все пак детето е желано и има кой да помага роди го, защото после може да съжаляваш.Аз съм много,ама много против абортите (а имам цели 3 ,но не по мое желание,след последния така ме увредиха,че дори с инвитро ми отне 5 години за нова бременност).
Обаче ако мислиш,че с бебе ще задържиш един мъж много грешиш.И да,една жена и на 20 е готова да е майка,но мъж на сходна възраст изобщо не е.

# 29
  • Пловдив
Горкичките 20-годишни дечица, те още в детската градина, милите.
На 20 рано за деца, вие добре ли сте? А кога е точно навреме, на 40?
Понеже тук "отговорният" татко е избягал, от значение е дали авторката е сигурна, че иска дете, и дали има подкрепата на родителите си. Тук това е проблемът, че единият си е бил камшика. Заради това без подкрепа би било много трудно, не щото детенце мъничко на 20 принципно не може да гледа дете. Понякога едно налично дете може да отблъсне и нов партньор, и макар че такъв може би изобщо не си струва да бъде задържан, трябва да се има предвид. Ако темата е истинска, разбира се.
Но на 20 да е рано за дете изобщо, по принцип... съвсем изгубихме днес връзка със здравия разум.
Дори 18-годишните невръстни пиленца са официално възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт