Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 484
  • 853
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз направих аборт на 19. Някаква младежка грешка. Две седмици след датата за цикъл си е таман.
Имам приятели, които правят деца на 18-19 вече две поколония. Обаче младите имаха готов тристаен и семеен бизнес.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 12:28 от Rockstar

# 46
  • София
А,"мерси" съм цялото село да ми отглежда и възпитава детето. После да се чудя как да оправям последствията от това.
Детето е отговорност на родителите.

# 47
  • Пловдив
С две ръце + към поста на Обич Синеока.

# 48
Според мен щом е толкова рано в бременноста, може би трябва да помислиш за аборт. Наистина звучи много гадно, тежко, сигурно няма да ти е леко. Обсъди го с лекари, психолог, роднини. Но така си мисля. Но решението е твое. Кой съм аз, че да решава съдбата на твоето дете.

# 49
Абсолютно съгласна съм с коментара на Обич Синеока.

Авторке, според мен говори с родителите си, те ще те посъветват най-добре. Ако се чувстваш готова за дете и те биха те подкрепили, роди си го. Надявам се обаче наистина да осъзнаваш каква отговорност е това и колко много ще се промени живота ти. Трезво пресметни всички плюсове и минуси, преди да вземеш решение.

Забрави обаче всякакви илюзии да задържиш бащата на детето, не можеш насила да го направиш добър партньор и баща. Човек, който зарязва бременната си приятелка, защото не иска да поеме отговорност за предвидимите последствия от действията си не ти и трябва.

# 50

Благодаря ти, Магдена.
Скрит текст:
Все по-често се чувствам странно и даже странна като напиша какво си мисля.

Футболеро, приемам, че най-добронамерено е даден съветът за консултация с психолог, но т.нар. специалисти не са пенкилер, нито лайф коучове, нито гаранция за правилно взети решения.

П.С. Тесария, и на теб!

# 51
  • София
Всъщност, подкрепата на семейството е много важна. Ако не беше свеки /светла й памет/ можеше и второ да не родя. Освен това си довърших образованието, почнах работа по специалността... Абе много неща дължа и на нея.

# 52
Всъщност, подкрепата на семейството е много важна. Ако не беше свеки /светла й памет/ можеше и второ да не родя. Освен това си довърших образованието, почнах работа по специалността... Абе много неща дължа и на нея.
Хеле пък ако няма баща в картинката.

# 53
  • София
Бащата беше /и все още е/ все в командировки. Първото дете направо го пропусна.

# 54

Благодаря ти, Магдена.
Скрит текст:
Все по-често се чувствам странно и даже странна като напиша какво си мисля.

Футболеро, приемам, че най-добронамерено е даден съветът за консултация с психолог, но т.нар. специалисти не са пенкилер, нито лайф коучове, нито гаранция за правилно взети решения.

П.С. Тесария, и на теб!

Не са гаранция, но ако е добър психолог, той може да ти даде различни гледни точки, които да ти разширят начина как приемаш ситуацията. Като цяло има много голямо значение как приемаш дадена ситуация и настройката. Обикновено психолозите имат богат опит и набор от алтернативни виждания на една и съща ситуация. Може момичето сега примерно да не се чувства готова да го отгледа сама, но психолгът да й даде кураж (той естествено няма да свърши действията вместо нея. А може пък да чувства вина и затова да се спира от аборт, а психологът да й помогне да промени чувството на вина.

Естествено, че психологът не е господ-гуру и т.н. Той може само да ти помогне, но няма как той да свърши физическата и психическа работа, която предстои пред това момиче.

# 55
Чакай, ти не беше ли женен за бъдеща психоложка? Познато ми звучи това >
Обикновено психолозите имат богат опит и набор от алтернативни виждания на една и съща ситуация.
...
Категорично не съм съгласна с написаното (само за протокола отбелязвам), но ако си ти - вече оспамихме една тема, не виждам причина да спорим  встрани от ситуацията на авторката и в тази, подавам ръка за примирие, ако си съгласен и ти.

# 56
От авторката ни вопъл, ни стон.

# 57
Така е...жена ми учи психология. Но това е мнение, не защото искам специално да я промотирам, или за да не я обидя. Наистина вярвам, че един добър психолог може да ти помогне в трудни ситуации. Пак - казва не винаги. Психологът не е господ и магьосник, но определено добрият психолог помага.

# 58
  • Пловдив
"Всъщност, подкрепата на семейството е много важна."
Да. В днешния свят сме независими и самостоятелни, но губим онази подкрепа. Тесните семейни връзки не носят само липса на свобода, помощта не е само зависимост. Обич Синеока го беше формулирала много добре и в двете части - за предварителното очакване за зрелост днес и за подкрепата на семейството, аз няма да мога да добавя нищо повече. Но същото съм си го мислила, може би мнозина си го мислят.

Скрит текст:
В класа на дъщерята пееха песен: "Човекът без семейство не може да живей". Баща и по тоя повод констатира, че покрай излишното в училище ги учат и на полезни неща като това. Wink

# 59
Авторке, моля те от сърце, не слушай коментари като този на happy doc
Никакъв аборт. Щом искаш дете, щом е станало чудото, недей да взимаш такива решения. Знаеш ли колко хора искат, но не могат да имат деца? Трябва да проучиш как стои въпроса с това да си самотна майка, за да получаваш пари. Има и еднократна помощ за майки-студентки, ако си студентка. Ако родителите ти могат да помагат още по-добре. Но такива действия като аборт ТВЪРДО НЕ
Какво е пързалянето, че момичето ще има дете на 20 години? И аз съм млада майка. На 22г. забременях и на 23г. родих. Моля Ви, не всяка история, която ви звучи “измислица” , е измислица. Винаги съм се чудела на хората, които реагират така остро към младите майки и младите бащи. Защо? Всъщност не искам да разбирам защо.
Авторке, щом искаш дете и имаш тази възможност да имаш дете, това е прекрасно. Ще бъдеш страхотна млада майка.
А Вие, хора, как може да казвате на бъдеща майка, която иска дете, да прави аборт, като момичето казва, че иска дете?? Има хора с образование и работа и пак не стават за родители.
Няма да погледна оттук-нататък какво ще бъде написано в темата, защото много ще се изнервя.
Авторке, пожелавам ти живо и здраво бебенце. Ще се справиш. Не си първата, няма и да си последната. Изгледай детенцето и му давай всичката си обича. То не е виновно за нищо, за да му причиняваш аборт.
Желая ти много успех, мило момиче!❤🍀

Благодаря ви от цялото си сърце за милите думи и подкрепата. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт