Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

 • 18 012
 • 744
 •   1
Отговори

Анкета

От кой отбор сте Simple Smile  или На кой от героите покрепяте претенцията към трона:

Опции:

# 15
 • На изток от рая
 • Мнения: 931
Не случайно има една приказка - тихите води са най-дълбоки, за мен Алисънт е самото олицетворение на това.

# 16
 • Мнения: 2 540
И Ерия  не е дъщеря на  Джеерис Таргариен, обаче прави каквото си поиска -
Скрит текст:
краде драконово яйце и тръгва на  далечно плаване.

Нимерия също не е била ничия дъщеря, а е правела каквото си науми. Аря да не би да правеше, каквото се очакваше от нея?
---
Почакай й ще видиш. Алисънт съвсем не е толкова невинна. Това пролича от факта, че от някакив случайни подочути слухове от баща й веднага отиде и взе да съди Ренира с кого спи, сякаш й е майка. А после и да доносничи. Своите интереси си гледа,притесни се, че баща  й загуби влияние, а Визерис разбра че той иска внукът му да стане крал и бързаше да опетни Ренира.
Но хората имат различен темперамент....... не може всеки да прави каквото си иска и да бъде бунтар, просто защото на някои хора това изобщо не им е в кръвта. Особено, ако някой цял живот я е потискал. На Ария баща й съвсем няма нищо общо с Ото...

Алисънт (за сега!) за мен е жертва на баща си, а после и на краля.  А хора като Ото надушват слабостта у човек и го използват. В трейлъра й казва ''подготви Егон да царува'' , той не е ли на 5 години, как да го подготвя.. или пак ще има скокове.

# 17
 • София
 • Мнения: 1 647
Струва ми се, че може да видим скок още този епизод, защото
Скрит текст:
в промото има един едноок среброкос, а нали малкият син на Алисънт е с едно око след свада с децата на Ренира. Други еднооки има ли?

# 18
 • Мнения: 12 888
Eeee сега...да си промени характера. като не е готова да въстава срещу социалните догми и търпи това което баща й е определил за нея, ще търпи и да спи с един разлагащ се труп. То не може хем душата в рая, хем тялото в ада.

Илит, долкото знам не.
Скрит текст:
Само Емонд Едноокия, един син на Алисънт

Ще е жалко ако скока стане толкова бързо.

# 19
 • Мнения: 33 826
ясно е, че алисънт си гледа интереса - не е нормално да е иначе

дали човек е бунтар или не - както казва вълчева е въпрос на темперамент, но и на това до колкото те оставят да правиш каквото искаш - може уж да си ограничен, но не точно - аря е идеален пример за това

илит,
Скрит текст:
няма друг едноок

лорде, нали търпи Grinning

пък и за визерис май малко преувеличаваш - да, по-възрастен е, но това, че на нея не й е харесва в леглото, не означава, че хич не го бива или че е разлагащ се труп - просто не е за нея

# 20
 • София
 • Мнения: 20 863
Благодаря за темата на Хексе!

Няма как да няма скок във времето, но аз свикнах с Мили и не знам, някак си ще ми бъде странно.
Това все едно да сменят Аря и Санса и да сложат някакви 30 годишни, пф.

# 21
 • Мнения: 12 888
Бубанке, не става дума само че е по-възрастен, а че раните му загнояват и смърдят. И Ото Хайтауър е възрастен, не не е като Визерис.

# 22
 • На изток от рая
 • Мнения: 931
Визерис си взе Алисънт за разплод. Ама накрая се усети, че и там Ото му скрои номер. От баща си Алисънт има страшен комплекс, според мен осъзнава, че е нищо повече за него от инструмент за постигане на целите му. Докато вижда, че Ренира е обичана от баща си и и завижда за свободата, която той и е давал. Оттам самата Ренира има сигурност и увереност в характера, който по-късно ще се превърне в твърдост и като прибавите и таргариенската кръв и чичи бунтовник и хоп стана работата.

# 23
 • Мнения: 1 064
Ооо много се надявам химията между Ренира и  Демън да се запази.

Вълчева, много ми харесва новата ти премяна. Все така да ходиш.

Относно Алисън и Визерис, според мен тя е инструмент. Покорно послуша баща си да утешава краля, покорно се омъжи за него, покорно търпи всичко. Вероятно като по-млада не си е давала сметка до какво ще доведе този брак в личен план, а сега вече е късно. Заради провалената си младост ще види враг в Ренира, но тя сама се съгласи на това без да каже нищо.

# 24
 • The point of no return
 • Мнения: 747
От баща си Алисънт има страшен комплекс, според мен осъзнава, че е нищо повече за него от инструмент за постигане на целите му. Докато вижда, че Ренира е обичана от баща си и и завижда за свободата, която той и е давал. Оттам самата Ренира има сигурност и увереност в характера, който по-късно ще се превърне в твърдост и като прибавите и таргариенската кръв и чичи бунтовник и хоп стана работата.
Подкрепям напълно. Едно от най-дразнещите неща за Алисънт е това че Висерис страшно много обича дъщеря си, вслушва се в нея и й дава право на избор. Естествено докато тя не му се качи на главата. Satisfied
Отделно Рени все още е негова наследница, а не така дълго чаканият син, който Алисънт му роди. Алисънт е безгласна буква, както вече сте писали, поне можеше да се възпротиви баща й като я прати на Краля.

Гледах интервю с Пади Консидайн, в което коментира Ема. Каза че това че Висерис избира Трона пред жена си е нещото от което Висерис никога повече не може да се съвземе. Изключително голям удар е загубата на Ема. Голяма любов са имали.

# 25
 • София
 • Мнения: 29 266
Ще порасте Алисън - всякак.
Чакайте да се изучи.

# 26
 • Мнения: 12 888
постепенно се увеличава рейтингът на дома на дракона.  не че беше нисък.
https://trud.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0% … 0%B8%D0%BD%D0%B3/


Roya, Алисънт не е и борбена натура. хайде оставям брака настрана. Ренира знаеше прекрасно историите за Нимерия, беше ги научила наизуст, но като искаше да направи напук, можеше да се прави, че е забравила. Алисънт нито веднъж не си е помисляла да се възпротиви на септата, която се грижеше за тях двете.

# 27
 • Мнения: 2 540
А това някакъв грях ли е? Защо трябва да противоречи на септата и да прави напук? Не може всички да бъдат "над закона", да правят напук и да се възпротивяват на авторитети. Редно е собственият й баща да не я потиска и използва. Човек не само се ражда с някакъв характер, но в по-голямата си част той се шлифова от средата. Както вече писахме едната расте със самочувствие и свобода, другата с премазан и покорен дух. А когато хората се покоряват чрез силата на страха и репресиите, а не чрез авторитета на закона и закрилата...
А борбеността дори не е толкова в природата на жената. Значи хем ги възпитават по един начин, хем трябва да бягат и от това възпитание и от природата си, за да извоюват някакво лично щастие? Това е ужасно... сякаш не може просто да бъдеш спокоен и добър човек там, а за жена още по-малко. Смисъл ясно за борбата за власт и трона, но не може ли поне в семейството да има някаква закрила и спокойствие?

# 28
 • София
 • Мнения: 29 266
Не съм сигурна дали този въпрос не е за "Семейни отношения" или "Кралски работи и клюки"

# 29
 • На изток от рая
 • Мнения: 931
Явно не може, иначе след години кой ще захранва армията от психиатри и психолози, да не говорим за войните Stuck Out Tongue Winking Eye.
( Шегувам се, разбира се).

Общи условия

Активация на акаунт