Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 25 231
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Тиф, този с когото на пира си говореше Ларис Кривото стъпало, когато обсъждаха огъня на Хайтауър - това беше Харвин Стронг. Кокалотрошача Simple Smile Бе не е лош.

Кристън Коул е доста близо до книжния си персонаж.
Спойлер за книжките, който може да засегне и бъдещи събития:
Скрит текст:
Там имаше 2 версии за разрива му с Ренира - единия, че тя се е опитала да го прелъсти, пък той се е направил на целомъдрен, а другата - че той се е опитал да я прелъсти, пък тя го е отрязала.
Също го имаше момента, че й е предложил да бягат в Свободните градове, но тя си е предпочела трона.
Затова и изпуши м'чето, почувства се прелъстен и изоставен.
От чиста ревност според мен размаза Джофри, не от притеснения, че някоя клюка може да пусне.
Но наистина се очертаха отборите черни-зелени. Юпиии, ще има танци!

Забелязахте ли танца на Ленор и Ренира как прилича на някакво ухажване на птици. Дали не визират драконите и сватбените им танци? И двата рода са от Валирия и драконови ездачи.

# 151
гербът на Ренира https://awoiaf.westeros.org/index.php/File:House_Targaryen_(Rhaenyra).svg

Това "Писан камък"  много ме дразни, а постоянно  превеждат Рунстоун така. Какво му е да е Руническата скала или Скалата с руните?

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 22:29 от Лорд Сняг

# 152
Не съм гледала серията от днес, затова писах на Харвин. Кога са го давали преди това?

Също и след като Ренира уби глигана и се върна в лагера - той, мисля, дереше заек и беше единственият, който й се усмихна.

# 153
  • The point of no return
Корлис се дусеше още на Висерис заради Лена,
Скрит текст:
стана ясно и от хладното посрещане.
Обаче разговорът им за брака и това с каква фамилия ще са децата на Ренира и Ленор ми хареса. Особено Висерис като му каза, че когато синът им се качи на трона, ще си смени фамилията от Веларион на Таргериан.
Хареса ми и с жена му като обсъждаха ситуацията. Да, Ленор е в сериозна опасност и изперкалият Кристън като нищо можеше и него да ликвидира. И това е само началото.
Smiley

# 154
  • Вестерос
Мерси!

Четох, че точно танцът е бил, за да създаде такива впечатление за танц на дракони.

# 155
  • София
Леле колко е нагъл, Корлис не е истина.
Скрит текст:
на харизан кон....така де принцеса...зъбите ще гледа
Скрит текст:
айде пак аз ;д ама както казах....... човекът има гордост и достойнство, а и вижда, че е в изгодна позиция, знае си цената! Визерис да беше умен, да вземе дъщеря му, когато му я предлагаха и да се съюзи с този велик дом! Достоен за крал - лорд Корлис. Харесвам го, както и жена му, въпреки нелепите перуки! И сина му........ всяка жена иска да си има гей приятелче, с когото да си споделя Joy  Ленор изглежда толкова добричък, не е заслужил това ужасно нещо, което му се случи. Но все пак това е ГОТ поредица....... сватба без клане не е сватба - почти като балканските такива Sweat Smile .

Абсолютно!Перуките са им потресаващи...а пък на Визерис и на Демън тези редки пирги на главите изобщо не им подхождаха...най-накрая поне Мат Смит даде да му боядисат естествената коса (която е хубава и гъста), а на Ренис прическата е почти като на Пришълеца.

# 156
Такаааа, напрегната серия, като цяло добра, но с последните 5 минути прекалиха според мен. Нека оставим настрана, че няма такова нещо в книгите, но за такова деяние Кристън Коул трябва да го обесят или обезглавят. Да не говорим, че за такива неща  се режат ръце.
Скрит текст:
. Да пипнеш краля с ръка, ако сам не си от семейството му е мигновена смърт. А тук нещата опряха до бой с принца-консорт. Нереално е да бъде спасен, след такъв бой, това не са го обмислили
Не може всяка сватба да е Червена.

Кристън Коул се оказа голям ахмак - ще ме прощавате за турцизма.
Скрит текст:
Първо не може да види цялата картина. Сега, вярно че в Лис има доста курви със сребърна коса и виолетови очи, но Ренира е единствена по рода си. Където и да отиде, ако тя не е под ръка на трона, ще представлява опасност за Короната. Тя и сега представлява опасност за децата на Алисънт, но ако не е под протекцията на баща си става неприятно за нея. При това не рабирам, как може да говори за чест, щом вече се е обезчестил веднъж като е спал с нея. Сватбата няма да оправи проблема, а ще го задълбочи, защото той няма право и да се жени.
Кристън Коул се оказа и втори път ахмак.
Скрит текст:
издрънка всичко на Алис. А можеше просто да каже "гарантирам, че не е спала с Деймиън" и да се приключи въпросът.  И дори нямаше да излъже.
Но пък ми хареса, че също като в книгата един любовен скандал между Ренира и Кристън е в основата на враждата между тях

Ренира - е, най-накрая се поочовечи, започна да гримасничи, повече да се усмихва. Евала, все повече ми харесва. Между другото има хубава усмивка. Прическата й не ми хареса, но е въпрос на вкус. Хареса ми как провокира Деймиън.
Скрит текст:
Нали е големият мъж - защо не посече стражите и не я отвлече?

Ленор -
Скрит текст:
ами симпятага е, но не е Деймиън. Нито е баща си. Липсва му мъжественост, не го виждам като консорт до  Ренира. Изпуска си нервите.
Тоя Джофри много неделикатен.
Скрит текст:
Трябваше с Ренира да говори, не с Кристън Коул. Или още по-добре - да остави Ленор да говори с Ренира. Липсва му тактичност и заплати за това.Ама  на Джейсън Ланистър пък съвсем му липсва тактичност. И като казах липса на тактичност се сетих - Алисънт. Това което извърши е унижение за Визерис - първо да се бави, после да го прекъсва, и след две минути да стане защото дошъл чичо й. Ако е за въпрос на Визерис пристигна брат му, пък не стана да го посрещне-

# 157
А може ли само да вметна едно наблюдение:

Скрит текст:
моментът, в който Кристън Коул предложи на Ренира да се оженят и да избягат, много ми напомни на сцената с Джендри и Аря, където след една прекарана нощ заедно и той вече беше готов за сватба и заживели щастливо. Просто ми се стори интересен паралел.

# 158
Скрит текст:
белият плащ не знам как си го мисли - ще избяга с момичката, а драконът домашното им папагалче ли ще бъде? щото тя освен короната, ще трябва да зареже и него
ренира изобщо не изглежда влюбена в кристън - вероятно й е приятен секса с него, но истински привлечена е от среброкосия демон - дори към ленор показва повече топлина, а докато ги венчаха, страдаше заедно с него
алисънт най-накрая се очовечи и показа зъбки, браво!

много хубав епизод, с нетърпение чакам следващия
пади е страхотен, играе най-добре от всички

# 159
  • Сливен
Да питам и в книгите ли Ленор е гей?
Че аман от политкоректност.

# 160
# 161
Може Stuck Out Tongue Winking Eye

За Ренира това бе младежко увлечение. Уви, сега тя тепърва почва да проумява, че ще трябва да плаща цената. Иначе почна да  поумнява,
Скрит текст:
за втора серия се опита да се пазари за брака си - в миналата с Визерис, в тази с Ленор. Жалко, че не се сети навреме, можеше да си избере сама по-нормален съпруг, при същите условия, които предложи на Ленор

Що бе, то и Александър Велики е бил гей, и к'во от това? И легендарният Ахил е бил гей. и пак са легендарлин. ми че те половината герои в  Древна Елада са били гейове.

# 162
ленор е чудесен избор и ренира го знае
в древна елада е било силно желателно да си гей - жените за размножаване, другите мъже за любов

# 163
  • Вестерос
Ленор няма как да е консорт. Обясни ти се за консорта, Лорде, в предната тема.

Ленор е на другия бряг да. Джофри му е любовника 😁

# 164
Ленор е наистина чудесен избор. Много разумен компромис между нуждите на дълга и правото й да има лична свобода. Бедата е, че Кристън Коул не е човека за нея. Там драмата на мен ми напомни на тази на Ариан с Арео Хота. Не върви личния ти страж да ти е любовник, може да се получи конфликт на интереси, ако внезапно те намрази.

Тифани, както предпочиташ. Щом искаш да го наречем съпруг на бъдещата кралица - така да бъде. За такъв го готвят, а и Ренира е престолонаследница.
Скрит текст:
Дори да оставим настрана, че той и е роднина и пак е от кралското семейство, недопустимо е белият плащ да му вдига ръка, а той го беше ударил по устата, при сбиването

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 23:27 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт