Турски филми и сериали - Обща тема за Общи приказки - Тема 11

• 72 914
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Днес- ден за кино. Grinning
Изгледах и трета серия на Лъча светлина. Каквото писах снощи- същото мисля. Историята става по-интересна, ама да намалят малко екранното време на неприятната сестра, че едва я търпя.

Уважих и новата продукция за Чапкъна. Извинете, ама така ми е по-лесно да го наричам. Joy Става въпрос за сериала, който рускините превеждат като Зимородок , на турски пише Yalı Çapkını
Та - да, 300% традиционен сюжет, гледали сме такива много пъти.Grinning Вероятно на това разчитат- че зрителите са затъжени за нещо познато. Не  е невъзможно- след ученическото насилие, което бе тренд през лятото махалото може да се завърти на  обратната страна. Може да се хареса този проект, кой знае.
Аз реших да видя първа серия. Без някакви особени очаквания, към актьорите също нямам нито пристрастия, нито претенции. Леко ми вървеше, може би защото е толкова познато всичко. Пък и обичам да гледам стари градове.
Само да попитам, някой ако знае- на този актьор, главния герой, такива ли са му веждите или са ги изрисували специално?Grinning

Нямам навика да обсъждам външния вид на актьорите, ама тук някак... Набиват ми се в очите, какво да правя. Joy

Ето ги бъдещите влюбени, след 30-40 серии може би. Grinning

Та това е за Чапкъна- стара позната история. Конак в Газиантеп, луксозна къща в Истанбул, омъжени по принуда млади и т.н. И с другите познати добавки- силно неприятен баща на момичето, унила потисната майка, сестра, която иска да се измъкне, но избраха по-малката. От другата страна пъстро и преплетено, разбира се - с традиционния старейшина, който и в космополитния град не забравя антепските навици. Grinning
Ще му дам шанс на сериала, поне засега, май ми допадна след тийнейджърите социопати. Sunglasses
Да ви кажа, нищо чудно и Шекерът да е нещо такова, и той май се снима някъде в източната част.

# 121
Онче , тези вежди наистина се набиват на очи. Не ми харесва на снимката и някак ми е зъбат актьора.
Нищо ново като идея ще се женим на сила и после ще се влюбим.
Афра не я харесвам особено не говоря външно.

Като сте коментирали Затворник слабо начало предвид рейта. И други мнения срещам за разочарование. Едва ли ще издържи цял сезон.

# 122
Чапкън единственото , което ще го издигне в моите очи ще е, ако девойката се бори срещу унизитителното положение, в което я поставиха, успее да се изучи и да изгради достоен живот за себе си.
Обичам, когато има надежда за добро в сериалите и може би затова засега не ми допада много Предателство.
Ако заложат само на любовната история, ще ме изгубят и много ще съжаляват. 😂

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:11 от pepel_ot_rozi

# 123
Аз не знам дали да гледам, не съм решила. Ако харесвах Вятърничав може би, но понеже не го харесвам сигурно ще се откажа. Даже и актьорския състав ми е като тях, вкл. че има повторения. Дори заради Афра няма да опитвам. Така не изгледах Черна роза и маса сериали от сорта. Поради повторяемостта в сценария.

# 124
Снощи загледа "Чапкъна" /това име ми е по-лесно/, но никога не съм имала толкова често прекъсване на транслацията - пробвах с 2 вида субтитри, с озвучка, но на всеки 5-10 мин. спираше, запомнях на коя минута съм, рефрешвах, започвах от тази минута и след това - пак стопиране. Та за около час изгледах 45 мин. от серията. Ами, не съм много впечатлена, много познато, много предвидимо бъдещо развитие в основни линии. Само не разбрах жената на сина, защо отиде при дядото по нощница и тръгна да сваля халата си, а той я спря. Видя ми се странно и многозначително, а и не чух какво тя каза на съпруга си преди да отиде. Не знам, ако успея да догледам серията, може още 1-2 и ще реша, но някак си не ме грабва.

Интересно, че същото прекъсване на видеото имаше и при Момичето зад стъклото, та и тази серия я оставих наполовината изгледана. Но, нещо много започна да става мудно, а и имам чувството, че баба Фериде ще изскочи отвсякъде и нейното психологическо насилие и обсебеност вече ми идва в повече.

Някой да е гледал Пръстенът или нещо подобно, рускинчетата го превеждат "Кольцо", май гледах 10-ина минути от него и ми се стори, че може да бъде приятен и лек, но го оставих да "отлежава".

# 125
  • au bout du monde
Вече има превод. От "любими сериали с превод"

1ви епизод  "Рибарче"
https://cloud.mail.ru/public/ctuq/Mf6rxQ2cC

п.п смених линка

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 20:51 от La Libellule

# 126
Здравейте!
Благодаря за предоставения линк!🌹

1ви епизод  "Рибарче"
https://m.ok.ru/video/3790341933764

Момичета, имам въпрос : Започнах да гледам тази първа серия. Но, на няколко пъти ми се наложи да спра, до където съм стигнала - неделя е и все нещо изскача в реала...😅
Но, за първи път ми се случва, след като натисна бутона за продължение......продължава,  но само говорът, но не и картината - тя, милата си стои там, където съм я спряла. И се налага да започвам серията отначало.....Хайде, първите два пъти беше още ..да кажем в началото, но третият път.....ще я наизустя до най-малка подробност.😅😂
И друг път съм гледала сериали на този сайт, но, това ми се случва за първи път!
Та, въпросчето ми е  - При някои други получава ли се този гаф, или да търся повредата в моя "телевизор"?
След, като изгледам цялата серия ще си изкажа мнението по съдържанието.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:10 от Stella2021

# 127
Да сложа новата  Мис Турция - 2022год .  Нурсен Саи. Не е зле девоиката .
Дали ще успее да направи кариера зависи от много неща .  

Журналята са разпитвали и севгилито на Бурак за пиянския скандал . Ех , не стихва и това си е въпреки извиниението на Бурак Дениз . То си има камери в хотела ще покаже дали е обиждал Нилпери . 

Дийдем Сойдан отказа да Обсъжда скандала, който се случи с нейния любим Бурак Дениз. По думите на момичето вече са направени всички необходими изявления, тя не е била в залата по време на скандала, така че не може да коментира нищо.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:14 от femmi2

# 128

Журналята са разпитвали и севгилито на Бурак за пиянския скандал . Ех , не стихва и това си е въпреки извиниението на Бурак Дениз . То си има камери в хотела ще покаже дали е обиждал Нилпери .  

Дийдем Сойдан отказа да Обсъжда скандала, който се случи с нейния любим Бурак Дениз. По думите на момичето вече са направени всички необходими изявления, тя не е била в залата по време на скандала, така че не може да коментира нищо.

Ейй, много ме е яд за този случай. Вчера с някакъв профил в туйтър водихме диалог по темата. Ама много настървени тези хора?! Направо го разпънаха на кръст този човек. Въпреки, че на практика нито един фен не знае каква е била ситуация, всички са готови да го линчуват. Да, той виновен или не, се извини. Турските медии обявиха, че Бурак е обвинен в 4 престъпления. Буквално превърнаха един пиянски скандал в сцена от местопрестъплението. Ако оставим на страна известните лица и имена в скандала, се чудя, как аджеба са една жена ще бъде нападната и обиждана в присъствието на двама мъже?! и единия уж й бил гадже....и тя пък ще седи и ще търпи да бъде обиждана. Това ако е у  нас ще го удари с бутилката по главата, а приятелите й ще го смачкат. Мъжете от нашите географски ширини, та даже и турците, когато се напият си мерят силите с други мъже, не нападат непознати жени. Още повече, че случилото се не е в някаква квартална кръчма, а в изискан хотел/ресторант и хиляди охрани, камери и не знам си какво. Тинтири - минтери, нещо се е случило преди пиянските изцепки, но на публиката се пуска само скандала. Този Бурак колкото и да е бил пиян, да не би да е идиот, та сам да се навира между шамарите. Чесно казано повече вярвам на казаното от екипа на Бурак отколкото на останалите участници в скандала.
Обаче ако Бурак има проблми с алкохола би било добре да се лекува, иначе ще удави живота и кариерата си в чаша с уйски. Ще бъде жалко за самия него и за феновете му да се убие такъв талант. Той може много да играе и го прави блестящо.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:45 от DeniAra

# 129
  • София

"Лъч светлина"
Гледам сериалът с много голям интерес и ми харесва. Ончее, права си за Дила, жената, която ражда това прекрасно дете и не мога да я нарека  майка. Отвратителна е ! Тази артиска ми е позната, но нямам спомен от къде.
Нинче, привет! Тази актриса играеше в "Моят син", беше сестра на жената с убитото дете. И там беше проблемна и чепата, но все пак положителен образ. Тук е ужасна, никакво минало и преживяно не може да оправдае отношението към собственото ти дете !  За "Присъда" , още не съм гледала новия епизод. Но започнах "Затворник", началото ме разочарова и още не съм го довършила.
Здравейте момичета!
Влизам набързо за да благодаря на Пипилота за това, че ме спаси от "чоплене в мозъка" - къде съм гледала Дила?
Благодаря ти Пипи. Ами да сега много добре си спомних за нея. Интересно не беше гаднярска роля, но не ме впечатли и не я запомних.
Не съм гледала още нищо ново /тези дни имам гости/ и не мога да се включа в обсъжданията. Всъшност онзи ден започнах "Присъдата", но нещо не ми върви, въпреки хубавия превод на Алекс с бг. субтитри. Малко гледах, но още в началото Джейлин ме ядоса с чепатия си характер и дръзкото поведение спрямо всички. Май така ще продължава. Преди я съжалявах и отдавах избухванията й на мъката от загубата на близки хора, но и сега тя не признава никой. Това са само първи вречатления.
Фемии, много ти благодаря за напомнянето и снимката  на моя любимец  Емир Дорул.
Хубав ден и до скоро.

# 130

1ви епизод  "Рибарче"
https://m.ok.ru/video/3790341933764
Благодаря за превода и дадения линк. При вас качеството на картината е много добро, не знам защо при руските доста често има прекъсвания, все пак инцедентно, но не е приятно. Добре е, че ни информирате за преведените серии.

# 131
Видях, че започнаха превода на ,,Рибаче,, - фиктивен брак и принуда. Много подобни тематики съм гледала и харесвам такива сериали, но мен ме интересува също и ,,Лъч светлина,, който чакам да преведат.  И ако го почна на руски да го гледам ще е труден превода с догадки от моя страна. Но определено ми харесва ,,лъч светлина,,.Айде дано скоро има бг превод, за да не се мъча с руския.

# 132
Здравейте!
Момичета, имам въпрос : Започнах да гледам тази първа серия. Но, на няколко пъти ми се наложи да спра, до където съм стигнала - неделя е и все нещо изскача в реала...😅
Но, за първи път ми се случва, след като натисна бутона за продължение......продължава,  но само говорът, но не и картината - тя, милата си стои там, където съм я спряла. И се налага да започвам серията отначало........
Стела, виж в групата, ако имаш регистрация във ВК- там има няколко линка, може да има по-работещи. Blush Мен чак ме е яд, че избързах и го гледах на руски, пък нашите  момичета го превеждали, за което им благодаря! Flowers Hibiscus
Ето линк към публикацията в групата "Любими сериали с превод"-
https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_209571

Ако нямаш регистрация във ВК, ще копирам всички линкове.

# 133
Здравейте!
Но, за първи път ми се случва, след като натисна бутона за продължение......продължава,  но само говорът, но не и картината - тя, милата си стои там, където съм я спряла. И се налага да започвам серията отначало........
Стела, виж в групата, ако имаш регистрация във ВК- там има няколко линка, може да има по-работещи. Blush Мен чак ме е яд, че избързах и го гледах на руски, пък нашите  момичета го превеждали, за което им благодаря! Flowers Hibiscus
Ето линк към публикацията в групата "Любими сериали с превод"-
https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_209571

Ако нямаш регистрация във ВК, ще копирам всички линкове.

Oncee....Благодаря ти, мила. Аз съм спейшъл случай....нямам регистрации, освен в ФБ и инстраграм, освен това и от към електронният набор от приемници...👌😅...разполагам само с телефон и не мога да се преборвам с разни ти му там проблеми.
Ще се пробвам и с твоите опции....
Но, въпросът ми беше, защо до сега нямах проблем с този сайт....както и да е - ще дерзая...
За "Малък Слънчев  лъч" - имам какво да си изкажа, то ще стане, явно късно вечерта.
Още веднъж Благодаря! 🌹

# 134
Стела, никаква трудност не е за мен да публикувам линковете от публикацията. Тъкмо съм в пауза на чистенето. Grinning

Първото вече е блокирано.

2- https://cloud.mail.ru/public/ctuq/Mf6rxQ2cC

3-https://my.mail.ru/mail/evavili/video/30/605.html

4- https://videa.hu/videok/film-animacio/.01-..mp4-h.qmQCYIN6aozxh8g

И, ако решиш- направи си акаунт във ВК, там освен информация има и доста преводи. Качеството е добро и при мен специално там никога не ми е засичало. И иначе на други платформи и при мен засича.
Дано успееш да отвориш някъде безпроблемно! Hug

Общи условия

Активация на акаунт