Изгледах и трета серия на Лъча светлина. Каквото писах снощи- същото мисля. Историята става по-интересна, ама да намалят малко екранното време на неприятната сестра, че едва я търпя.
Уважих и новата продукция за Чапкъна. Извинете, ама така ми е по-лесно да го наричам.
Става въпрос за сериала, който рускините превеждат като Зимородок , на турски пише Yalı Çapkını Та - да, 300% традиционен сюжет, гледали сме такива много пъти.
Вероятно на това разчитат- че зрителите са затъжени за нещо познато. Не е невъзможно- след ученическото насилие, което бе тренд през лятото махалото може да се завърти на обратната страна. Може да се хареса този проект, кой знае.Аз реших да видя първа серия. Без някакви особени очаквания, към актьорите също нямам нито пристрастия, нито претенции. Леко ми вървеше, може би защото е толкова познато всичко. Пък и обичам да гледам стари градове.
Само да попитам, някой ако знае- на този актьор, главния герой, такива ли са му веждите или са ги изрисували специално?

Нямам навика да обсъждам външния вид на актьорите, ама тук някак... Набиват ми се в очите, какво да правя.
Ето ги бъдещите влюбени, след 30-40 серии може би.

Та това е за Чапкъна- стара позната история. Конак в Газиантеп, луксозна къща в Истанбул, омъжени по принуда млади и т.н. И с другите познати добавки- силно неприятен баща на момичето, унила потисната майка, сестра, която иска да се измъкне, но избраха по-малката. От другата страна пъстро и преплетено, разбира се - с традиционния старейшина, който и в космополитния град не забравя антепските навици.

Ще му дам шанс на сериала, поне засега, май ми допадна след тийнейджърите социопати.

Да ви кажа, нищо чудно и Шекерът да е нещо такова, и той май се снима някъде в източната част.

Мен чак ме е яд, че избързах и го гледах на руски, пък нашите момичета го превеждали, за което им благодаря!