Финала наближава!Октомврийче се показва❤Тема 4

• 41 297
  • 418
  •   1
Отговори
# 255
Честито, Панда! Бързо възстановяване и много гушкане🌺🥳

# 256
Момичета след 30 часа контракции на 5 мин, се роди нашето съкровище Катерина!Тя е прекрасна. Накрая бях много изморена, а разкритието от 8 см не напредна 4 часа. Тогава решихме да сложим епидурална и окситоцин и за няма и час получих 10 см, а напъните бяха не повече от 20 Мин. След епидурална нямаше вече болка и сега се ядосвам даже, че се мъчих 30 часа... Но така е трябвало да стане. Имам само два шева. Взеха я веднага, защото не изплака. Но след два часа ми я донесоха и се закърмихме веднага. Засега кърменето е лесно ще видим утре. Много съм доволна от екипа на Олга Дукат, от дулата ми Яница и най-вече от анестезиолога, страхотен млад лекар, д-р Венцислав Димов. Радвам се и че послушах д-р Паликов за упойката. Кати е 3200, 49 см. Наистина като излезе всичко ми мина, и болка, и притеснение. Сега се мъча да почивам и да ям. Пожелавам на всички, които чакат да мине лесно и бързо и скоро да гушкате бебенцата!

# 257
Честито, Пандичке, Никол и на всички, които вече гушкат бебчета!
Бързо възстановяване и много радост!

# 258
И от мен честито на Пандичката и Николчето. Да са живи и здрави рожбите ви и много да ви радва!:heart:

# 259
Честито и на вас- Панда и Никол! Желая ви здраве и много радост с малките съкровища!

# 260
Честито момичета! Бързо възстановяване и здрави бебоци!
Като споменахте епидурална упойка, мен мисля въобще не ме хвана. Болката преди и след упойката беше една и съща - нетърпима,  аз бях с контракции на 1-2 мин.
Как се случи това, нямам обяснение Sad

# 261
Здравейте момичета !! Понеже съм нова и не знам точно как се използва и как да пиша тема. Предварително се извинявам ! Очаквам моята принцеса на 19 Октомври,но днес когато се събудих имах леко воднисто розово течение или зацапване незнам точно как да го нарека.Първа бременност ми ее имам и нерегулирани контракции. Посетих 2 пъти болницата която съм си избрала и двата пъти ме връщат защото не била слязла толкова на долу,нямала съм разкритие иии не са ми изтекли водите пратиха ме да си стоя вкъщи. Та въпроса ми ее на някоя от вас дали се е случвало подобно нещо ? Защото се притеснявам от това течение понеже си продължава,а също така падат и малки парченца не съм сигурна дали ее тапата.

# 262
Звучи като да е тапата, тоест скоро се очаква да започне раждането, но може да се случи и след седмица, както стана при една приятелка, при нея изпадна цялата тапа наведнъж и въпреки това започна раждане цяла седмица по-късно. Не се притесняваайте, тапата не е сигурен индикатор за раждане, а щом сте и прегледана двукратно, успокойте се, почивайте и си следете контракциите - регулярните конракции са най-сигурен знак за започващо раждане. Стискам палци!

# 263
Притеснява ме факта че са на 7 минути и дори и в моментаа всякаш имам менструални болки,но когато и да отида ще кажат че е нормално и да си седя вкъщи въпреки,че имам розовеещо течение лигаво слузесто,постоянно се подмокрям+парченца бледо розови както вече казах… В 38+3 съм и съм доооста притеснена за това течение.Най-много от факта че имаше сестри който изобщо не им се работеше и гледаха всичко да мине на бързо,за Германия мислех че поне тук си гледат работата,но уви.. Казват,че не ми се е соукала водата и не мога да си обясня тогава от къде това подмокряне и течение 😔😔

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 05:37 от Kameliyaaa26

# 264
Точно така е както казва discipline. Вероятно е тапата. Но не е сигурен знак, че настъпва раждането. На мен цяла седмица ми пада по малко днес повече и нищо. Може да е паднала и цялата и пак да мине доста до раждането, а от друга страна може и изобщо да не падне и да родиш.

# 265

#discipline Казват,че тези били фалшиви контракции,според вас как изглеждат. Съжалявам ако ставам досадна просто ми е първо раждане,преди тази бременност имах една доста разочароващаа която не завърши добре и страшно много се притеснявам 😔😔

# 266
В Германия подхождат много по-спокойно към раждането, не бих го нарекла нехайство, приятелки раждаха там и като цяло е хубаво, че дават възможност на тялото да се справи само, а не да се пришпорва процесът, съответно да намалее естественият окситоцин и да се забави/спре раждането. При такова напрежение, обаче, има голяма възможност Вие да попречите, трябва да се успокоите и да имате доверие на лекарите. Не забравяйте, че бебета са се раждали и на полето, природата си знае работата, а на Вас дори лекарите са потвърдили, че още не е моментът. Не мислете за най-лошите сценарии.. пуснете си музика и мислете, че колкото сте по-спокойна, толкова по-лесно и скоро ще срещнете детето си. Тоновете са почти като моите, съвсем нормални, просто имайте търпение, раждането не търпи пришпорване.

# 267
Момичета пропускате ли нощното кърмене? Много трудно будя малкия, и чувам и чета различни мнения по въпроса едни ми казват трябва да го будиш на три часа да яде други ми казват през нощта ако не се събуди не го събуждай .при вас как е?

# 268
На мен консултантката по кърмене ми каза ако бебето спи да не го будя, но аз да ставам да се цедя с помпа.

# 269
Моята госпожица се буди и аз давам.
Не мога да разбера колко ми е кърмата, с помпа цедя супер малко. Дохранвам с АМ. Днес за пръв път повърна всичко, което беше изяла, може би и дойде в повече. Трябва да си купя везна, за да следя теглото й, нещо ми е много трудно да се ориентирам.

Общи условия

Активация на акаунт