Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 360
  • 1 464
  •   2
Отговори
# 1 245
  • София
Аз снощи ги сложих и на двамата, та тръпна сега за странични при малкото. Той миналата година беше с две дози с игла. Голямото е на 10, на него миналата година сложих назална за пръв път, не е имал никакви странични

# 1 246
Аз снощи ги сложих и на двамата, та тръпна сега за странични при малкото. Той миналата година беше с две дози с игла. Голямото е на 10, на него миналата година сложих назална за пръв път, не е имал никакви странични
Предстои ни поставяне на назална ваксина - изчаквам да оздравее, че се тръшна с гърло тези дни, и се чудех мога ли да я сложа аз вкъщи или задължително трябва да се редя при лекаря, ако говорим за впръскване на спрей просто?

# 1 247
Аз на моето поредна година поставям сама у дома. Всъщност даже поставям на място в аптеката, не я пренасям изобщо. Елементарно е и има доста подробни клипове в YouTube, където е показано подробно как става.

# 1 248
# 1 249
Малката в момента е болна, ваксината чака в хладилника, съвети от вече поставяли тази ваксина-когато детето е без симптоми веднага ли поставяте ваксината след боледуване? Нямам време да чакам много, защото пусна ли я на ясла ще довлече нещо ново, но и не мога да я задържам също..

# 1 250
Можете да я поставите веднага след боледуване.

На по-горния въпрос - няма нужда от лекар за поставянето. Одобрена е от ФДА за приложение в домашни условия.

# 1 251
А след прекаран ковид също ли мога веднага да я поставя? Аз бях с положителни тестове от миналата събота и неделя, сега съм с диагноза остър пансинуит и съм на антибиотик до другата неделя включително. Вероятно го получих като усложнение след ковида.

# 1 252
  • София
Смоуки според мен няма смисъл редене пред лекар за да сложите, виж има видеа в нета как се слага, при малките след поставянето в едната ноздра стискаш двете ноздри и така и след следващата ноздра. Две минути работа е

# 1 253
Дъщеря ми е с варицела, съответно очаквам и сина ми да е лепнал. Щяхме да слагаме противогрипни ваксини, но сега с тази варицела, не съм сигурна кога мога да ги сложа и дали няма да стане прекалено късно.

# 1 254
Здравейте. След като миналата зима изкарахме тежко и двата вида грип реших да сложа назална тази година на малкия. Всички ме наплашиха, че идват по две три бройки, записах се в три аптеки, ангажирах и близки в провинцията. Резултата към момента е, че имам 4 броя, две за малкия и две излишни. Та, ако някой не е успял да си вземе, ваксините са в хладилника, купени са от Марешки, имам касов бон. А малкия е със сополи, чакам да спрат, за да го ваксинирам.

# 1 255
Здравейте! Къде открихте инжекционни противогрипни ваксини? Обикаляме аптеките из София, Стара Загора и няма. Имаме час за сряда и съм почти отчаяна, че ще открием.

# 1 256
За София четох, че има в РЗИ, също в централата на Рамус. Поставят на място.

# 1 257
Аз взех от Софармаси в София, но се бях записала седмица по-рано. Записах се и за назална, но все още не са се обадили.

# 1 258
Днес взех назални от Софармаси в Карлово, инжекционни нямаха.

# 1 259
Здравейте! Къде открихте инжекционни противогрипни ваксини? Обикаляме аптеките из София, Стара Загора и няма. Имаме час за сряда и съм почти отчаяна, че ще открием.

Някой спомена по-назад в темата, че и във Вита поставят.

Иначе в Ремедиум излиза наличност и на Ваксигрип, и на Инфлувак в София:

Общи условия

Активация на акаунт