Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 473
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 320
В крайна сметка назални няма ли?? Как да си ваксинирам детето,  някаква информация??

# 1 321
В крайна сметка назални няма ли?? Как да си ваксинирам детето,  някаква информация??

Аз поне не намирам назални в София, днес минах през няколко аптеки.

# 1 322
Мисля, че на този етап в София назални няма, освен някъде случайно изостанали. От провинцията мои приятелки намират и пътуват до други градове с цел покупка.

Не се чувствам длъжна да давам обяснения защо се налага да подхождам така с ваксините за най-възрастните от семейството ми, още по-малко вярвам, че саморъчно съм причинила дефицитите на ваксини с четири излишни дози. И и догодина ще купя в повече, защото се е случвало да допрем до тях. Няма да идат зян

# 1 323
Най-бързо ще им намерите нови собственици, като пишете в групата на квартала ви.

# 1 324
Не очаквам проблем с намиране на нови собственици, никога не се е налагало да хвърлям дози. Тази година съм решила да пиша първо в групите за затруднени родители обаче, да видим ще има ли интерес. Иначе винаги има късно присетили се.

# 1 325
Моята лл не искаше пари за поставянето, аз дадох 10 лв, защото нямах повече в мен.

На детето педиатъра направиха преглед и след това поставиха иглата - 5 лв. платих там.

# 1 326
  • Варна
Аз видях голям зор с намирането на назална ваксина. Звънях в аптека в четвъртък, запазих две дози, в петък ми казаха, че още не са дошли, в събота друга фармацевтка ми каза "ми те се изчерпаха вече". Викам "е кога???? Аз се обадих, чакахте ги, нямаше ги и внезапно свършиха???". Тогава се присети, извади един тефтер, намери името ми и ми даде двете дози. Направо се почувствах като в соца, когато се записвахме за платове и обувки. Абсолютно безобразие, а МЗ се пъчи, че видите ли, ваксини имало. Има друг път.

# 1 327
Моят ЛЛ също ми каза, че има налични ваксини, защо съм си купила. Но аз не съм в тази възрастова група за безплатни, не знам той как ги отчита и всяка година си я купувам, а ДЗО ми възстановява разходите.
Мисълта ми беше, че може да се питат и ЛЛ, ако имат от безплатните ваксини. Явно не всички по списък ги получават.

# 1 328
Супер селска история е това със запазването в тефтери, почти съм сигурен че аптекарите взимат и подкупи по въпроса.

# 1 329
Това последното уби всичко детско в мен... За какви подкупи да говорим, на тях не мислете че им е кеф да връщат хора и да идват по цял ден кой дудне, кой направо ги кълне и псува задето не му гарантират и задето нямат достатъчно. Ще рече човек че си ги крият у тях. Не е в аптеките проблемът, преди тях се случват глупостите.

# 1 330
Моят ЛЛ също ми каза, че има налични ваксини, защо съм си купила. Но аз не съм в тази възрастова група за безплатни, не знам той как ги отчита и всяка година си я купувам, а ДЗО ми възстановява разходите.
Мисълта ми беше, че може да се питат и ЛЛ, ако имат от безплатните ваксини. Явно не всички по списък ги получават.
Пенсионерите, които не искат, но им се полага ваксина, ги изписват на тях, а ги слагат на друг.

# 1 331
Да, но аз мислех, че той поръчва по списък на желаещите. То е ясно, че не всички над 65 ще идат да се ваксинират.

# 1 332
И аз подочух подобно нещо, точно в аптеката се възмущаваха че при тях стигат много малко и нямат за желаещите, а ЛЛ имат и за тези дето не са искали, че чак и някои срещу пари ги слагат на други... Само слух е, разбира се, няма как да знам вярно ли е и колко са дето го правят. Но пък и не виждам защо да си измисля някой, то не е и весела тема че да се шегува човек.
Нещо много сбъркано има в цялата ситуация поначало.

# 1 333
То ще е срам и позор хората да не могат да си купят ваксини, а после ЛЛ да ги унищожават, поради липса на желаещи.

# 1 334
Те няма да ги унищожат, но си е позор и да ги продават и прибират парите...

Общи условия

Активация на акаунт