Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 252
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 380
Ако има майки, които са коментирали с лекар, детето е болно с бронхит и вече върви към възстановяване. Не е пила АБ.Колко дни след оздравяване може да се сложи ваксината, нямам възможност да я задържам много вкъщи, а искам да я сложа преди пак да я пусна на градина.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 23:55 от Antilop_9723

# 1 381
На мен не ми става ясно едно нещо.
Защо така търсените ваксини се пренасоват към разни медиински центрове предимно в София и то големи количества, а в аптеките трябва да се търси, записва и разчита на връзки?
За възрастните добре, нека ги ваксинират, макар, че там също има "пробойна" и лекарите пак печелят.

# 1 382
Днес ми се скараха в една аптека, че питам за ваксини. Няма, нямало и да има. Явно много хора питат.

# 1 383
Със сигурност им писва да ги питат и да връщат хора, но и чак да се карат не е нормално... Макар че пък не се знае на тях колко са се развикали преди да питаш ти.

# 1 384
Ами да вземат да си сложат няколко бележки, на вратата, на гишето, разпечатани с огромни букви на А4, че ваксини няма, няма и да има. Хората какво са виновни, откъде да знаят? Просто много хора в България са не просто нелюбезни, ами и безпричинно груби, че и глупави..

# 1 385
Здравейте. Във връзка с темата, имам две допълнителни назални ваксини Fluenz за сезон 2025/2026г.
Бяхме поръчали на две места да ни намерят и като ни се обадиха, беше неудобно да ги откажем.
Ваксините са запечатани, закупени от квартала, в който живеем, но въпреки всичко са транспортирани с хладилна чанта до хладилника вкъщи.

# 1 386
Здравейте. Във връзка с темата, имам две допълнителни назални ваксини Fluenz за сезон 2025/2026г.
Бяхме поръчали на две места да ни намерят и като ни се обадиха, беше неудобно да ги откажем.
Ваксините са запечатани, закупени от квартала, в който живеем, но въпреки всичко са транспортирани с хладилна чанта до хладилника вкъщи.

От къде сте? Приятелка търси за детето си

# 1 387

От София, Младост 4.
Извинявам се, че не съм упоменал.

# 1 388
Здравейте,  откъде ги закупихте в Младост?
Иначе се нареждам и аз за тях, в Младост 1 съм

От София, Младост 4.
Извинявам се, че не съм упоменал.

# 1 389
Аз пък търся една инжекционна. Къде има наличности в южните квартали?

# 1 390
Попитайте за инфлувак в кв Витоша https://www.facebook.com/share/17VMudNeSG/

# 1 391
Аз пък търся една инжекционна. Къде има наличности в южните квартали?
Попитайте в тази аптека: Аптека Прополис 4. (02 423 3127)
Миналата седмица имаха налични.

# 1 392
Идваме от преглед. Малкото дете пак е с уголемена трета сливица, но е здраво и ни дадоха зелена светлина за ваксината. Обаче се чудя дали не е по-добре да се сложи ранният следобед, за да се следи за реакция? Другият вариант е утре сутрин, но ходят на градина и няма да са под мое наблюдение. Ще я слагаме за втора година, така че би трябвало да има някакви страшни алергични реакции? От друга страна ме е страх да чакам още, че току са лепнали нещо....

# 1 393
  • София
Аз ги слагах вечерта след 20:00, и на двамата им беше за втори път, та споки, слагай докато си още в здравия прозорец

# 1 394
Благодаря, Мацето! Сложих я на малкия, така и така е прегледан. Каката я оставих за утре евентуално, защото се опитва да се разкашля.

Редактирам: Детето се събуди около 02:00 часа, отне му час да заспи и към 04:00 се събуди отново, пищейки, че го боли ухото Sad След бързо сканиране, прочетох, че не е противопоказно да се даде ибуопрофен, но не е добра идея да се капе Отипакс, не разбрах защо. В крайна сметка, стана така, че първо капахме капки, а след това му дадохме и сироп...

Общи условия

Активация на акаунт