Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 161
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 455
Моето дете е с доказана ige алергия към белтъка на яйцето и го ваксинирам втора година подред.
Такава алергия не е противопоказание.
Съветвайте се само с алерголози в час с познанията.
Ето ти от ирландския център по ваксинация:
Секция едно с въпросите:
https://www.hse.ie/eng/health/immunisation/hcpinfo/fluinfo/flufa … ramme%202021/2021

# 1 456
В София знаете ли къде поставят ваксини на възрастни, но и предоставят самата ваксина? Не намирам налични в аптеките вече, а успях да намеря само Ваксигрип за малкия и го чакам да му минат сополите и кашлицата, за да му я сложим, но искам и аз да се боцна докато има време.

# 1 457
В централата на Рамус имаха миналата седмица. 10 лв взимат за слагането. Имат и безплатни ваксини срещу Ковид.

# 1 458
Бяха писали в темата за болница Вита. Можело да се закупи на място и да се постави срещу 20 лв, ако не се лъжа.

# 1 459
С риск пак някой да ми се  скара, предлагам отново
безвъзмездно една ваксина ваксигрип. 
Живея до метростанция, имам свободно време  и не ми е никакъв проблем да я занеса, в която и да е част на София стига от там да минава метро.
Ваксината я съхранявам в хладилник и бих я транспортирала с охладители и изолатори от  околната температура.

От няколко години си слагам ваксина, трудно намирам и винаги съм се притеснявала,  дали ще успея да си намеря, затова искам да помогна, ако някой има нужда.
Иначе най - лесно ми е да я изхвърля.

# 1 460
Възможно ли е след назална ваксина на дете вече 6-7 дни да има на приливи и отливи запушен нос/лека хрема?

# 1 461
Възможно ли е след назална ваксина на дете вече 6-7 дни да има на приливи и отливи запушен нос/лека хрема?
Не мога да ви кажа, но ние бяхме по абсолютно същия начин. Запушен нос и хрема,че и да в покашляше. Давах ериус и морска сол в носа и се оправи.

# 1 462
  • Варна
И моят е така. Той и без ваксина често е със запушен нос, сега съвсем.

# 1 463
Здравейте,някой да има излишна назална ваксина която няма да ползва!Търся за втори прием!Благодаря!

# 1 464
Проф. Кантарджиев предупреди за нов щам на грипа: Пикът на вълната ще бъде в края на януари и февруари

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-kantardzhiev-predupr … -fevruari-2438860

Позовавайки се на анализ на Европейския център за контрол на заболяванията от 20 ноември, проф. Кантарджиев предупреди, че в повечето държави от ЕС случаите на грип А (H3N2) се увеличават драстично.

„Това е един мутирал нов вариант, под-подвариант К“, обясни експертът. Той уточни, че мутациите правят вируса малко по-различен и намаляват леко ефективността на ваксините, но въпреки това имунизацията остава препоръчителна

Общи условия

Активация на акаунт