The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 238
  • 395
  •   1
Отговори
# 345
  • Berlin
А какво стана с Исилдур?
Предния епизод намериха Тео, а онази жена намери любимия си, а в този епизод направо дадоха всички в селото, все едно нищо не е станало. После
Скрит текст:
казаха на Исилдур, че не може да се качи на кораба, а накрая го видяхме да отплава… съвсем през просото го подкараха.

# 346
А какво стана с Исилдур?
Предния епизод намериха Тео, а онази жена намери любимия си, а в този епизод направо дадоха всички в селото, все едно нищо не е станало. После
Скрит текст:
казаха на Исилдур, че не може да се качи на кораба, а накрая го видяхме да отплава… съвсем през просото го подкараха.
Не можел с "простолюдието".

Ще умра от смях, ако Арагорн е потомък на мърлявата селячка.

# 347
  • София
Хм, мислех, че нямат право да използват името "Гандалф", но по много забавен начин дойде.

Бих казал, че сезон 2 доста качи спрямо нивото от пилотния. Има какво да се желае.

Имаше немалко препратки в епизод 7 и 8 към трилогията, феновете веднага ще ги забележат. Обаче Чарли Викърс оградна всичко за себе си и държеше сам като one man show. Уникален актьор и на моменти беше доста зловещ. Напълно впил се в героя на Саурон. Надявам се, че ще има сезон 3. Тепърва трябва да видим как всички хора получават пръстените си, как после падат в плен на Тъмния лорд, крал Ангмар, Дурин, Исилдур и много други линии.

Сезон 1 - 5/10
Сезон 2 - 7/10

# 348
  • София
Обаче сценаристите яко мразят Галадриел. Не може чак такова съсипване на образа да е случайно.

# 349
  • Berlin
Да и аз си спомням, че бяхте писали, че не можели да ползват “Гандалф”, но явно ще го ползват вече.

# 350
На мен 2 сезон определено ми хареса повече. Имаше развитие на героите, особено в последния епизод. Според фенски теории Адар ще се излекува с Нения, а орките ще го убият. Всичко това се случи, за мен беше правилното развитие за този герой. Аз честно казано не го разбрах и не му съчувствах напълно. Имаше нещо грешно в цялата идея Баща на орките. Уж трябваше да ги избели, а в същото време упражняваше насилие над хората.
Хареса ми развитието в Нуменор, най-накрая споменаха големия син на Елендил, видяхме Нарсил, бъдещето на Гондор вече е ясно.
Хареса ми раняването на Галадриел с короната на Мелкор - за мен това беше повратната точка от бясната към мъдрата елфа. Анатар я рани с идеята да я превърне в призрачна кралица, но с 2 от елфическите пръстени успяха да изчистят всичкия мрак от душата и тялото ѝ. Затова и на финала беше облечена в бяла роба. А там видяхме вече Ломидол.
Началото с битката в Казад-Дум беше великолепно. Откъм ефекти просто фантастично. Настръхнах от удоволствие и пролях сълза за Дурин баща.
За Чарли Викърс мога да кажа само, че ако не играеше заедно с Чарлз Едуардс, сигурно нямаше да се отприщи така - опитния актьор просто го дърпаше да покаже всичките си възможности. Аз като актриса съм възхитена от играта с очи и микромимиките.
За последния кадър, където се разплаква от смъртта на Келебримбор, Чарли каза, че е бил толкова развълнуван от силата на сцената и прекрасната игра на колегата си, а режисьорката решила да остави кадъра и не са правили друг дубъл.
Попаднах на блога на МакРиъри и разказваше, че темата на Халбранд всъщност е темата на Саурон изсвирена на обратно.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 11:13 от Вечерница

# 351
  • Пазарджик/Лондон
Много ми хареса втори сезон, даже Галадриел не ме дразни:).

# 352
  • София
Очаквах повече от последния епизод, сякаш пикът им беше предпоследния. И сега някак си ми стоеше твърде 'мех' Но въпреки това ми хареса заради Саурон и как запрати в пропастта Галадриелчето. Пък така и направи услуга и я видяхме след това в бяло и еволюирала. Надявам се от сезон 3 само да се усмихва и да не говори или хайде много рядко, колкото да каже там някаква мъдрост. И разбира се, че никога повече не трябва да вади меч. Това само по себе си беше най-голямата грешка на продукцията. Не само в избора на актрисата, но и за това че я превърнаха във воин.

Хареса ми и началото с джуджетата и Балрога, беше внушително. Жалко за Крал Дурин, но беше ясно.
Падението на Хазад-дум и Нуменор сигурно ще са в сезон 3, ама не знам как я мислят като цяло с концепцията.
Би трябвало краят на сезон 5 (нали така са планирали, аз обаче се съмнявам да изпълнят квотата) да съвпадне с началото на Задругата на пръстена. Поне на мен така би ми харесало, а те какво ще направят не знам.
Умишлено се старая да не чета материали или да слушам ютюб видеа, за да ми е интересно какво предстои и т.н.

Иначе аз като заклет толкинист, изчел и изгледал всичко никога няма да харесам истински този сериал, но със сигурност след този втори сезон ми се оправи вкуса в устата и започвам лекичко да ги харесвам и да се усещам как съм инвенстиран в случващото се.
Но не биваше, просто не биваше да ни показват Гандалф в тази епоха и времена. Колко хитро обаче използваха името му, хаха. Това византийци и финикийци репи да ядат.

Най-досадните арки за мен бяха всичките сцени с Галадриел, с хобитите и вълшебника (винаги ми е скучно и досадно като ги покажат) и след това с хората в Нуменор. Никога не съм харесвал хората във вселената на Толкин. То няма и за какво. Само и единствено Арагорн.

Безспорната звезда на сериала е Чарли Викърс, невероятен е просто. Топ злодей по всички показатели.
А колаборацията му с Чарлс Едуардс беше истинска наслада за окото.
Хареса ми и каста за Том Бомбадил. По принцип той не би трябвало да е толкова пряко замесен в тези събития, той си е нещо като наблюдател, ама все пак е помагал и на нашите хобити в оригиналнат история, така че хайде приемам.
Джуджетата са си все так топ.
Адар също беше много добро попадение за сезона. Като печален антигерой си отиде както и бе редно.

Накрая прекалено засилен щастлив край, твърде самоцелно направен, а за тези времена не бива да е така. Трябва да е обратното. И как така всички оцеляха? Специално Арондир визирам, но не само. Иначе той ме кефи, имам предвид актьора и присъствието му в сериала. Обаче вече е ненужен и очаквам в скоро време наистина да го убият след някоя геройска жертва.

Като цяло сезон 2 ми хареса и му давам една 7-ца.

# 353
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Аз не споделям мнението, че сезон 2 е по-добър от първия. И двата имат тук таме добри попадения и двата имат тонове безумни нелепици. Може би втория сезон е по-харесван заради по-малкото сцени с Галллрадиелл и кралицата на Нуменор и систъра!
Последния епизод ми хареса в частта с Том Бомбадил и Гандалф, Чарлито и неговия Саурон, перфектен той спасява сериала и Дурин и фемили. Всичко друго ми е мехх.
Дано си извлекат поуки и сериозна бележка за сезон 3, той след две години ли би трябвало да излезе?

# 354
  • София
Някъде ми попадна материал, че Бомбадил е един от най-старите герои във вселената на Толкин около 55 000 години. За сравнение Саурон е на 7000-8000 години.
Песничката, която пееха, беше адски готина.
И името... grand elf ли казваха? Simple Smile

# 355
  • Berlin
Да, но накрая Гандалф си каза “Гандалф”, което не знам откъде му хрумна. В смисъл grand elf наподобява Гандалф, ако го каже някой смъртно пиян.
Исилдур имал по-голям брат, къде беше тоя брат цели два сезона?🤔 Показаха ли го всъщност? Така е, като не знам историята, изненадвам се от всяка нова информация.😀

# 356
  • София
abs, така е по-добре за теб Grinning Приемаш го като нов фентъзи сериал и си щракаш с пръсти, защото много дай хард фенове изливат брутална хранилка. Така е модерно Wink

# 357
  • Berlin
О, да, определено.🤭 Аз не съм чела Толкин, нещо не се разбрахме с книгата, но филмите по Властелина много харесвам и съм до там. Та, като цяло сериалът ми харесва.

# 358
Елендил има двама сина (няма дъщеря), които после стават крале след смъртта на Елендил при битката със Саурон. Тия неща ги пише в Силмарилион.

# 359
На мен ми липсваше и информация кои колко са. Може би съм свикнала от "Троновете" да знам кой каква армия има и колко на брой. Исках да знам армията на Адар колко е, колко са бранителите на града, колко елфи дойдоха и съответно колко кавалерия, колко пехота; колко е джуджешката армия и от какви войски се състои. Липсата на такава информация обезличава до много силна степен случващото се, защото елфите са многократно превъзхождащи всички останали раса, пък орките ги попиляха и така ореолът им се губи. И в добавка, че са грозновати и с бръчки, елфическото изчезва.

Цялата история в онова кралство не можах да я разбера - значи законната наследница на трона следва религиозните традиции, а узурпаторът и кохортата му са атеисти, така ли?
Капитанът се ползваше с голямо уважение от войската, пък накрая нямаше ни един съмишленик с него. Качи се на коня и тръгна нанякъде, пък то остров. Синът на капитана се качи на кораба на враговете на баща си, въпреки че разбра, че тези хора са такива.

Още от първи сезон харесвам много Саурон, сега във втори харесах и Балрога. Smile Наистина в този сериал лошите са ми слабост. Само тъмният магьосник ме дразнеше с факта, че използва много черен молив за очи.

Дано сте прави за Гаргамел, че повече няма да се прави на генерал на елфите и че само ще си стои кротко в бяла роба.

Общи условия

Активация на акаунт