The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 207
  • 395
  •   1
Отговори
# 360
Ирена, елфите в Ерегион да са били десетина  хиляди, като не са имали изобщо армия, а само охрана. Това е било град държава, където са процъфтявали занаятите. Въобще по това време армия е имало само в Линдон и то доста малка, защото са живеели вече хиляди години след падането на Моргот в мир.
Орките са живяли през това време и са се размножавали така, че тяхната армия е надминавала по брой доста елфическата.
Нуменор има пряка връзка с елфите, защото царството е основано от Елрос - братът на Елронд и затова са дарени с дълъг живот и са спазвали традициите. В последния епизод в столицата арестуваха всички привърженици на традициите и затова Елендил избяга в другия край на острова, където е другия му син. Исилдур се качи на кораба, защото просто искаше да се прибере у дома.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 18:29 от Вечерница

# 361
Ирена, елфите в Ерегион да са били десетина  хиляди, като не са имали изобщо армия, а само охрана. Това е било град държава, където са процъфтявали занаятите. Въобще по това време армия е имало само в Линдон и то доста малка, защото са живеели вече хиляди години след падането на Моргот в мир.
Орките са живяли през това време и са се размножавали така, че тяхната армия е надминавала по брой доста елфическата.
Нуменор има пряка връзка с елфите, защото царството е основано от Елрос - братът на Елронд и затова са дарени с дълъг живот и са спазвали традициите. В последния епизод в столицата арестуваха всички привърженици на традициите и затова Елендил избяга в другия край на острова, където е другия му син. Исилдур се качи на кораба, защото просто искаше да се прибере у дома.
Благодаря за разяснението. Нямаше да имам нужда от такова, ако вместо реплики от типа на "Водата е мокра" или "Камъкът е твърд", бяха вкарали елегантно необходимата информация, че да се ориентира човек.

# 362
Страшно ми хареса сезон 2! Нямам търпение за сезон 3.
Уникален Саурон! Просто не можеше да няма история за Властелинът на пръстените. За мен сериалът е за него, а не за Галадриел.
Любимата ми сцена беше с пророческите думи или проклятие на Келебримбор. Много трагичен персонаж. Разплаках се на смъртта му.
Също и за Дурин ми стана жал, но той умря в изкуплението си. Успя да свали пръстена и да поеме отговорност за грешките си.
Адар също беше трагичен образ, макар и черен.
Не разбрах как всички главни елфи оцеляха, особено Арондир, но те винаги са в своя оазис в произведенията на Толкин.
Малко ми беше скучна историята с магьосника, но се радвам, че е Гандалф и как го извъртяха с името. Има слабост към полуръстите от самото начало.
Аз харесвам много историята в Нуменор, въпреки че не понасям Фаразон, сина му и дъщерята на Елендил.

# 363
  • София
https://x.com/TheRingsofPower/status/1844438069392326722?t=miu9r … W0QYfIR_RcVA&s=19
Много силен кадър! Крал Дурин vs Балрог

# 364
Обаче от сцената не стана ясно как Дурин  IV се сдоби с пръстена на баща си.

# 365
  • София
Вероятно доста е рязано при монтажа, но е важен момент. Ще изиграе роля при падането на Хазад-дум. Може пък да има кадри в началото на сезон 3. Чакаме още 2 години.

# 366
  • Русе
От ФБ:

# 367
  • София
Another new live-action ‘LORD OF THE RINGS’ movie is in the works.

‘THE HUNT FOR GOLLUM’ won’t be split into 2 films, despite previous reports. Instead they are developing another LOTR movie at the same time.

Какво се случва? Саурон отново се е появил в Средната земя Wink

# 368
Май филмът ще е един по тази история, но ще. Има още един с друга интрига. https://www.empireonline.com/movies/news/lord-of-the-rings-hunt- … 7zYGcqdRpSYebDMUA

# 369
  • София
Бас ловя, че така наречения "провал" на Амазон, е прокарал идеята да се правят още филми. Да се използва вълната за още по-силен отзвук. Не вярвам в случайности Wink

Да напомня, че скоро излиза и анимиран филм за рохиримите.

# 370
  • Русе
Много зависи от определението за "провал". В повечето случаи се гледа откъм търговско отношение. Ако се очертава да реализират добра печалба, то финансово определено няма да е провал.

Наративно за момента за мен определено е. Просто самата продукция като самостоятелно произведение не е качествена, но има някои добри проблясъци.

Разбира се, че ще пробуди интереса към още продукции. Както сред масовата публика, така и сред там изпадналите в негодувание толкинисти, които пък ще се надяват следващото нещо да е "както трябва".

Но ми се струва, че има по-просто обяснение. Синът на Толкин и вземащият решенията какво да се случва с правата е освободил поста си преди няколко години и впоследствие починал, но вече неговият син, т.е. третото поколение, е съвсем различна личност и от десетилетия охотно се бори за широко и масово популяризиране на творчеството на дядо му. И сега вече е в позиция активно да действа по въпроса. В годината, в който поема водачеството, правата веднага биват продадени на Амазон. Та май наистина няма случайност тук.

Отделно, че правата върху творчетвото на Толкин изтичат след няма 20 години, след което стават обществено достояние и всеки може да си ги ползва свободно за какво си ще, както правят с Лъвкрафт примерно. Може да изглежда много, докато не се сетим, че филмите на Джаксън бяха таман преди толкова; ще отлетят като миг. И живите Толкин може да не считат за лоша идея да изкарат някой лев отгоре от тях, докато още могат. Толкин е имал 4 деца, дали му към дузина внуци, повечето от които внуци вече имат не само свои хлапета, а вече и собствени внуци; и със сигурност всеки от изброените би желал по възможност да уреди своите да нямат нужда да работят в Старбъкс, че да си плащат образованието.

# 371
  • Sofia
След края на сезона постоянно ми попадат клипчета с всеобщия любимец Саурон. 😁 https://www.instagram.com/reel/C-rI5bbOcha/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==

# 372
Наистина Безос налива пари, а двамката оакват Толкин... Горе-долу следват линията на събитията по книгите, ама има такива тъпни, че повече смях предизвикват. Гандалф падна като метеорит гол и незнаещ, та чак Том Бомбадил намесиха да го ъпдейтва... Иначе той си пристига от Валинор в сивите заливи облечен и с жезъла си, и Кирдан му дава червения пръстен! И Саруман е изкилифинчен, а преди третата епоха е предвождал Белия съвет...върхът е, когато Галадриел и Елорнд се целунаха... Баси времевия пробив - зетя целува тъщата, ама не платонично, която пък е братовчедка на пра дедо му Тургон и още не е родила съпругата му... И още бая тъпни, ама за разсейване става Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 15:50 от Олорин

# 373
  • Berlin
Е, сега, целувката беше оправдана и Саруман още не са го дали (нали?🤔), ама нищо, нека си почешем езиците, после пак няма да внимаваме какво гледаме.

# 374
Глупости! Внимавам какво гледам, ама познавам много добре цялата история... А, Вие внимавате ли? Така както изкривиха Гандалф, така изкривиха и Саруман, който го показаха като Черния магьосник, който в разговора си с Гандалф направи препратка към времето, когато са били заедно във Валинор... С тези сценаристи нищо не е същото... А, не си чеша езика, а пръстите, понеже пиша, драга abs Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт