The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 821
  • 398
  •   1
Отговори
# 105
Не съм гледала още 6 епизод. Появи ли се вече Саурон или още се чудим кой е? 😂 Гледам, че Халбранд щял да се окаже призрачния крал. Забравила съм вече каква му беше историята във Властелина.

# 106
Добре де, ако приемем че изригването на Съдбовната планина е намек, че Саурон се завръща /и ако има минимална връзка с Толкин/ то тогава има само двама завърнали се от Нуменор: Халбранд и Галадриел.
Следователно Галадриел е Саурон Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 107
  • София
Не съм гледала още 6 епизод. Появи ли се вече Саурон или още се чудим кой е? 😂 Гледам, че Халбранд щял да се окаже призрачния крал. Забравила съм вече каква му беше историята във Властелина.
Когато са били нужни на своя крал в битка, избягали са и са се скрили в планините. Кралят ги е проклел, докато не изпълнят дълга си, душите им няма да намерят покой. Арагорн ги призова в "Завръщането на краля" Simple Smile

Frig, в последния кадър видяхме изригването на Везувий и как цялата мощ се стовари върху селото (Помпей). Не би трябвало да има оцелели, включително и Галадриел. Само черна магия може да я спаси от гибел Stuck Out Tongue

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 14:50 от Mandalorian

# 108
Сега изгледах. Първо да напиша, че в началото не ми хареса изобщо липсата на логика в сюжета. Как успяха шепа хора да устроят капана и падането на кулата за няма и един ден? После пък кога се измъкнаха без орките да ги видят и стигнаха селото? Не е ли един пътя, по който се минава? Верно, че е фентъзи, ама чак пък такива фантастични неща да се случват.😀 След това бяха малко по-реалистични битките и случките. Докато не стигнахме края на епизода... Как пък един не провери какво има във вързопа? Отделно би трябвало да се усети разлика между счупен меч и брадва. А още по чудното беше, че ключалката си стоеше непокътната. Нали уж кулата падна точно там 30-40 минути екранно време по-рано? Аз ли нещо не съм разбрала или се предполага, че дядото сам си е разчистил отломките, за да пъхне меча? Очаквам в следващия епизод най-голямата нелепица: всички главни герои от Тио до Галадриел живи и здрави. Нищо, че цяла планина избухна и помете всичко около тях.
А и Адар бил убил Саурон. 😂😂😂 По-скоро си е въобразил, че го е направил. Саурон трябва да го е измамил някак.
Хобитите никакви ги няма май втори пореден епизод. Интересно ми е с магьосника какво стана. Дали го намериха Еминем и другите две? 😀
От Елронд и Дурин също нищо не дадоха. А според мен присъствието на джуджето си е задължително за всеки епизод, да му даде малко цвят.
Като хубаво в епизода отчитам екшъна и това, че най-накрая имаме същинско развитие в повествованието.
Mandalorian, благодаря за отговора, но аз пак имам питанка. Нали Халбранд е краля и се предполага, че той е и призрачния крал, следователно кой е този друг крал, който ги призовал, а пък те се скрили в планината?

# 109
Сега изгледах. Първо да напиша, че в началото не ми хареса изобщо липсата на логика в сюжета. Как успяха шепа хора да устроят капана и падането на кулата за няма и един ден? После пък кога се измъкнаха без орките да ги видят и стигнаха селото? Не е ли един пътя, по който се минава? Верно, че е фентъзи, ама чак пък такива фантастични неща да се случват.😀 След това бяха малко по-реалистични битките и случките. Докато не стигнахме края на епизода... Как пък един не провери какво има във вързопа? Отделно би трябвало да се усети разлика между счупен меч и брадва. А още по чудното беше, че ключалката си стоеше непокътната. Нали уж кулата падна точно там 30-40 минути екранно време по-рано? Аз ли нещо не съм разбрала или се предполага, че дядото сам си е разчистил отломките, за да пъхне меча? Очаквам в следващия епизод най-голямата нелепица: всички главни герои от Тио до Галадриел живи и здрави. Нищо, че цяла планина избухна и помете всичко около тях.
А и Адар бил убил Саурон. 😂😂😂 По-скоро си е въобразил, че го е направил. Саурон трябва да го е измамил някак.
Хобитите никакви ги няма май втори пореден епизод. Интересно ми е с магьосника какво стана. Дали го намериха Еминем и другите две? 😀
От Елронд и Дурин също нищо не дадоха. А според мен присъствието на джуджето си е задължително за всеки епизод, да му даде малко цвят.
Като хубаво в епизода отчитам екшъна и това, че най-накрая имаме същинско развитие в повествованието.
Mandalorian, благодаря за отговора, но аз пак имам питанка. Нали Халбранд е краля и се предполага, че той е и призрачния крал, следователно кой е този друг крал, който ги призовал, а пък те се скрили в планината?

Исилдур го проклина заедно с цялата му армия.

# 110
Ясно, благодаря. Сега всичко се връзва. Като изключим това, че идея си нямам как Исилдур става крал, но да не се спойлвам повече.😁

# 111
  • The point of no return
Пореден епизод много подходящ за дрямка. И на мен ми беше смешно как селяните победиха орките, слабо направени битки и толкова нереални, че повече от това няма накъде. Падането на кулата, пълен смях, как стана това?
Галадриелка продължава да дразни, грам не ми се връзва като Командирка на Северните армии. И буквално ми беше смешно как се върти на коня, за да избегне стрелите. А как я помля лавата от вулкана, но тя стоически беше набила крак и не се мръдна от мястото си...
Хобитите сигурно закъсаха в някоя дупка, не ги видяхме и за минута.
Наистина последните минути бяха най-добри.

# 112
  • София
Ясно, благодаря. Сега всичко се връзва. Като изключим това, че идея си нямам как Исилдур става крал, но да не се спойлвам повече.😁
Въпросът е на колко години е в момента? Може да е на 20, но като нуменорец може да е на много повече и да изглежда младолик.

Щеше да е брутално, когато Адар попита Халбранд кой е, да му бе отговорил "Аз съм твоят Господар!" Grinning

# 113

Елендил заедно с двамата си сина Исилдур и Анарион  /няма дъщеря както в сериала/ се спасяват от потопа на Нуменор и основават в Средната земя ново Нуменорско кралство /Арнон  на север и Гондор на юг/. Елендил има там някаква кралска кръв, потомък е на Еарендил /бащата на Елронд и Елрос/. Много са оплетени кой на кого е роднина, малко като в турски сериал е Joy

# 114
  • София
>>> СПОЙЛЕР <<<
Скрит текст:
Елендил и Исилдур при избухването на Съдбовната планина

Елендил и Исилдур отново при Съдбовната планина при поражението на Саурон
>>> СПОЙЛЕР <<<

Който не е гледал Властелинът на пръстените, да не отваря Simple Smile

# 115
Като коментирах по-горе, че броните на Нуменор са от 3д принтер, не съм предполагала, че ще ме опровергаят.
Бронята на Мириел е от долнокачествен плат. Загадката е за какво са попиляли тия милиони.

# 116
Наивна работа.
Наистина е странно за какво са отишли толкова много пари - даже половината да са за авторски права, остават едни 250 милиона.

Първоначалната информация за сериала, вдъхновен от творчеството на писателя Дж.Р.Р.Толкин, беше, че "няколко" негови сезона ще струват рекордните 500 милиона. Очевидно обаче почти толкова ще отидат за създаването само на първия сезон.
За сравнение, фентъзи епосът Game of Thrones на HBO струваше около 100 милиона долара за направата на един сезон. Разходите на епизод започнаха от около 6 милиона за първи сезон, за да достигнат до 15 милиона за осми.
"Това, което мога да кажа, е, че Amazon ще похарчат около 650 милиона [новозеландски долари] само за първи сезон [на "Властелинът на пръстените"]. Това е фантастично, наистина е... Това ще е най-големият сериал, правен някога", коментира Стюарт Наш, министър на икономическото развитие и туризма на Нова Зеландия, където се снима шоуто, пред местното издание Morning Report.

Нашите хора откъде разбраха накъде да яздят - само едно село ли има в Средната земя? И честно - без да им съчувствам на тия кални, омазани, вечно навъсени селяци. Сценаристите как пък не се сетиха, че трябва да накарат публиката да се "свърже" с героите, за да може да провокира някаква емоция.
Къде са елфите от войската, към която принадлежеше църния късокос елф? Как може от другия край на океана героите да знаят какво да правят, а елфите, дето са съседи на селяците, си клатят краката?
И никакъв мащаб, никаква епичност.

# 117

Дали?Flushed
Между другото и символът на ръката на Тео има същата форма.

# 118
И аз попаднах на това с коментари, че няма начин да е истар, защото амазон имали права над 2 епоха, а истари тогава още е нямало (или нещо подобно) затова нямало как странника да е Гандалф, а само Саурон. Което обяснява и белите странници, които го търсеха.

# 119
  • София
Би било нелепо изграждането на образ на добър човечец, който помага на останалите. Вярно, че има сериозни способности, но чак да е Саурон?  Ще е някой, който въобще не предполагаме или герой, който не се е появявал.

Общи условия

Активация на акаунт