Краков за един уикенд

• 11 278
  • 161
  •   1
Отговори
# 135
Във влака за Виеличка също има машинки за билети. Може да се плаща с карта, както при машинките, които са в трамваите. Автобус не сме ползвали, но предполагам, че и там има.
Определено ГТ в Краков е много добър.

# 136
  • София
За влака може да си купите и от сайта на железниците https://kolejemalopolskie.com.pl/en/home-page. Само не се лъжете за двупосочен като мене, че е с много малка валидност - май 2 часа беше (но това го разбрах по-късно) - и се наложи да купувам нови за връщане. Всъщност объркването настъпи заради значението на думата godzina на полски - час, а не година Smile Smile Smile

# 137
  • столицата
Да, това за двата часа го видях съвсем навреме. Има и за по-дълъг период /6 или 8часа/ , но тогава не излиза по-евтино. Просто като тръгнем да се прибираме и тогава ще закупим обратния билет.  Вие имахте ли неприятности с кондуктора?

# 138
  • София
Не, защото аз имах съмнения и попитах кондуктора още на отиване. Преди връщането купих нови билети. Но пак от сайта през телефона, защото на машинките във влака се натрупваха опашки от хора. Иначе опцията за по-дълга валидност някакси не съм я забелязала. То и сайта беше частично преведен на английски и не разбирах всичко.

# 139
Здравейте,
живи и здрави през август ще сме в Краков от петък до неделя . В съботата след 17:00 мисля да посетим Освиенцим самостоятелно. В денят на пристигане(петък), се чудя дали от летището направо да отидем до Величка. Някой дали го е правил? И ако полетът би трябвало да пристигне в 12:30, за колко часа е удачно да се купят билети? Не знам дали на място би имало.

# 140
  • на село
Ако малко преди това сте пътували до Исландия, Норвегия, Финландия, Дания, Швейцария, Лиxтенщайн... (особено в първите три), Краков ще ви се стори най-евтиното място на света Wink
Аз живея в Норвегия и миналия месец бяхме в Краков - хич не ми се видя евтино.

# 141
  • ВАРНА
Здравейте,
живи и здрави през август ще сме в Краков от петък до неделя . В съботата след 17:00 мисля да посетим Освиенцим самостоятелно. В денят на пристигане(петък), се чудя дали от летището направо да отидем до Величка. Някой дали го е правил? И ако полетът би трябвало да пристигне в 12:30, за колко часа е удачно да се купят билети? Не знам дали на място би имало.
Влакът, който тръгва от летището, отива до мината.
https://krakowairport.pl/en/train-en

# 142
Да, същият минава през Kraków Glównу. И е удобно, ако пристигате сутрин на летището, а чекирането в xотела ви е след 14 ч., просто да идете до мината. То си е подземен  град, с катедрала, с езера ... красота голяма Wink

# 143
А на място, във Величка, дали могат да се купят билети или свършват?

# 144
То има на 7-8 езика, аз на място взеx за английски, имаше свободен час след 45 мин и чакаx  в кафенето пред касите Wink Да, може на място, не знам дали има разлика в цената с тази онлайн.

# 145
Ако малко преди това сте пътували до Исландия, Норвегия, Финландия, Дания, Швейцария, Лиxтенщайн... (особено в първите три), Краков ще ви се стори най-евтиното място на света Wink
Аз живея в Норвегия и миналия месец бяхме в Краков - хич не ми се видя евтино.
Да разбираме, че ценово е като в Норвегия горе/долу ли?

# 146
  • на село
Не е като в Норвегия, но и не  много по-евтино. За една филия с кайма и кисели краставички на улицата ми искаха 10 евро. Ми, мерси. Сладоледът (също на улицата) на цена като в Норвегия. Изобщо в центъра на Краков е малко по-евтино от скандинавска страна и в никакъв случай не ми се е сторило, че съм на най-евтиното място, както беше казано в поста, който съм цитирала.
Например, за Испания бих казала, че е наистина много евтино от моя гледна точка. Ако говорим за Европа.

# 147
  • Вестерос
Направи ми впечатление, че в Краков като цяло е по-скъпо, отколкото във Варшава.
По заведенията цените са като в София. Обаче порциите бяха огромни.
По разни групи във фб все чета, че било евтино. Изненадах се сега като чета, че е като в София

Ние сме четири. Полетът ни на връщане е в ранни зори, такситата как са там? Нещо като юбър има ли?

# 148
  • ВАРНА
Сметка 30 евро с бакшиш в Hard rock в Краков  - два достатъчно големи сандвича с доволно количеството пържени картофи и две напитки (лимонада и безалкохолно). За горе-долу същата сума ядем боклуците на Хепи, примерно.

# 149
  • на село
[

Ние сме четири. Полетът ни на връщане е в ранни зори, такситата как са там? Нещо като юбър има ли?
Има bolt. Почти същото е. Може и юбър да има - когато бяхме във Варшава, мои приятели ползваха, но аз предпочитам болт.

Общи условия

Активация на акаунт