Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 159
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • София

Все пак мисля да го видим, въпреки че е над бюджета ни.
Ще се радвам да споделиш впечатления след това - те винаги са полезни. Едно жилище може да е по-уютно и изобщо впечатляващо наживо спрямо снимките, както и обратното е вярно.

# 451
Много хора питат как е възможно немалка част от новото строителство да е маломерни кутийки, но както и в случая ясно се вижда явно има търсене на точно такива апартаменти.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 14:19 от Мъфин

# 452
  • Германия
И аз не съм отгледана в някоя мега голяма вила с много място, бяхме 4-5 души в 3стаен апартамент ( от старите 3 стайни, с отделна кухня), но сега сме четирима с две малки деца в 3 стаен апартамент, 80 квадрата и ни е супер тясно! То за това се и местим де. Този апартамент в Западен парк може да е ОК за семейство с едно дете, но при второ ще се окаже ужасно малък

# 453
Има търсене на маломерни, защото са по-евтини. По-добре малко и твое, от колкото под наем и тези пари да потъват в нищото. Всеки иска да живее в голямо жилище с отделна стая за всяко дете, но тогава говорим за съвсем различни суми. Много от нашите приятели закупиха двустаен и като семейството им се разшири, се огледаха какви възможности имат за по-голям. Което е много добър вариант, защото сега спокойно могат да отдадат двустайните си под наем.

# 454
Дали е тесен или широк апартамента си е индивидуално решение за всеки според ситуацията му. Факта е, че обявата за Западен парк, за това което предлага, е доста скъпа.
Не е безумно много, но помоему е над разумната цена. По самите снимки се вижда, че материалите и мебелировката са от най-евтините, а ако се сравнят пропорциите на печка, гардероб, маса и т.н. между снимките и схемата, ще се види, че схемата е манипулирана за да изглежда по-просторно. А спалня с гардероб под 9 кв. м. според мен е безумие.
От там нататък разсъжденията как 60 квадрата се чувствали като 85, мисля че са напълно излишни.

# 455
...как 60 квадрата се чувствали като 85, мисля че са напълно излишни.
Тази фраза брокерите веднага ще ти я откраднат! Велика е!

# 456
Апартаментът над женския пазар направо ме уби с цената 😳 като изключим изцяло по-“тъмните” квартали, районът около женския, Лъвов мост, Сливница ми е най-ужасният от всички в цяла София. Понеже редовно имам работа в района, всеки път като сляза от метрото и просто … ужас! Не искам дори да си представям вечер как е.

# 457
Какво за цената?Не е скъп,НО локацията е нЕкакъв ужас,нЕкакъв ад.Същият тип стара,здрава тухла апартамент около френската гимназия например,сигурно ще е 3-4 пъти по-скъп.И аз не бих искала да мина от там вечер.....Макар да съм писала мин.година на същата улица,но по към Симеон.Ходихме привечер по тъмно само женска компания.Като разбрах къде отиваме,лошо ми стана.Интересно,че нито по Симеон,нито на Ст.Стамболов изобщо се разминахме с някой.Тихо,спокойно,нищо общо с през деня.Пак такава,стара кооперация с/у "Пепко''.Жилището супер.НО!По цял ден да им слушам крясъците на лилавите,музика и да минават върволици народ,няма как да го изтърпя.Отделно като няма асансьор и места за паркиране,съвсем за-бра-ви!Опасявам се,че накрая съвсем ще се отървават от такива жилища собствениците за малки суми и ще ги купуват точно по-тъмни субекти със съмнителни занимания и районът съвсем ще стане ''Моленбек''.

# 458
Здравейте, не знам дали е правилната тема. Може ли да дадете мнение за ул. Чаталджа в София, район Оборище? Буквално всичко, което може да интересува човек, който обмисля да живее там. Благодаря!

# 459
  • София
Аз харесвам цялото каре там, не само Чаталджа. Няма транзитен трафик по нея, само локален. Тротоарите са в добро състояние - чак за всеки метър от край до край не мога да твърдя, но част са ремонтирани, богато зелено.
Минус - когато кацащи самолети захождат от запад - минават точно от там и вече са доста ниско. Свиква се с този шум, но е важен фактор. Други минуси районът няма според мен.
Бих живял там категорично.

# 460
  • София
Спокоен, хубав район. На мен ми харесва. Парк Заимов на една крачка, малки ресторантчета, квартални магазинчета. Дондуков води право на жълтите павета, Ал. Невски също е на кратко пешеходно разстояние.
Може би е една идея ниско, от гледна точка на качество на въздуха, но като цяло е добро място.

Като стана дума за самолетите, прави ли ви впечатление, че от известно време им е различно трасето? Преди летяха приблизително над Екзарх Йосиф, сега според мен направо над Дондуков. 🙄

# 461
Спокоен, хубав район. На мен ми харесва. Парк Заимов на една крачка, малки ресторантчета, квартални магазинчета. Дондуков води право на жълтите павета, Ал. Невски също е на кратко пешеходно разстояние.
Може би е една идея ниско, от гледна точка на качество на въздуха, но като цяло е добро място.

Като стана дума за самолетите, прави ли ви впечатление, че от известно време им е различно трасето? Преди летяха приблизително над Екзарх Йосиф, сега според мен направо над Дондуков. 🙄

Има някаква промяна да, но пък сякаш по-малко се чуват около Дондуков, ама може и да си въобразявам.

Аз също харесвам района около Чаталджа.

# 462
И на мен ми направи впечатление, че чувам самолетите на места, където преди не са се чували, но реших, че София е станала по-тиха и просто се чуват по-надалеч. Явно съм грешила и има промяна на трасето.

Района около Чаталджа го харесвам. Тази година щяхме да купуваме имот там, но се оказа ателие - цяла сграда само с ателиета.

# 463
Ако имаш предвид "Чаталджа" от Васил Левски до ул. Бяло море (тази част познавам), е ОК за живеене. Квартални магазинчета няма много (един западнал Про Маркет), но пък Фреш маркет и Лидъл са близо, предлагат повечето необходими неща за ежедневно пазаруване. Има един плод-зеленчук на Дондуков, който принципно е ОК също, дори една идея по-добре от Лидъл е, според мен. Наблизо (до 5 мин.) има няколко аптеки, ИСУЛ, за най-често срещаните проблеми (уши-нос-гърло) също е удобен.
Градинка има една - срещу СМГ, но пък Заимов е на 2-3 мин. път. Езикови школи има 2, отвъд Заимов, към Докторския има още. Самата Докторска градина също е на един хвърлей, много по-облагородена, дори откъм народонаселение е (с изключение на уикендите), в сравнение със Заимов.
Спокойно е, както са писали вече, но паркирането е трудно.
По средата между детски градини е (има и от едната, и от другата страна на Васил Левски), за общинска ясла е трудно да се вредиш, обаче.  Училища - два броя, по мое мнение и двете са на едно ниво, въпреки че едното се води вървежно. Удобна и безопасна комуникация за деца и тийнове, които вече ходят сами на училище.
Самата Чаталджа (и околните улички също) са озеленени, но пък това означава и по-тъмно на по-ниските етажи, имай го предвид. Малцинства - само преминаващи да ровят по кофите.
Особено събота и неделя и доста тихо, то и трафикът по Дондуков е минимален тогава, та дори и фонов шум почти не се долавя.
Та така, предимно плюсове има, според мен.

# 464
  • София
Няма как да е променен захода към пистата, поне доколкото не са изместили пистата.
Кацането е "по глисада" и това е точно определена траектория.
Чувате различно, защото самолетите са различни, двигателите също.
Ето ви четири от последните кацнали самолети на летището : от Париж, Амстердам, Варшава  и Валета :

Общи условия

Активация на акаунт