Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 161
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c166023050950676
"красота" за без пари направо не се сдържах прощавайте, снимка 5 и 10 са страшни
Dizzy Face какво е това розовото висящо от тавана?
Иначе това е много комуникативно място със страшно много удобства - директно на женския пазар... Ама съвсем директно, балконите гледат над сергиите. И на метри от Сливница с целия трафик...
Ето това е сградата - https://maps.app.goo.gl/cxmQbFsZHhjJ81qs5
Като гледам архитектурата малко ме съмнява да е строено 1990та, по-скоро тогава е ремонтирано за последно.
Въобще супер сделка, отивам да го капарирам Grinning

# 436
  • София
Ох, какво отчуждаване и изкупуване на земя за улици от общината бълнуваме, като мъжът ми след няколко години опити, най-после ще дари на общината част от УПИ за улица. Проектът в УПИ-то вече е изпълнен, улицата отдавна е изпълнена според регулацията, но все още част от нея се води наша.

То не са документи и документчета, хиляди усложнения. На всичкото отгоре, разбира се, разноските по дарението са за наша сметка.
Последно му искали пак някаква нова скица от геодезист, което би струвало 170-180 лева, на което той отговори с остър имейл, че има намерение да дари с представените вече десетки документи до края на годината, а после да не го търсят повече. Ако искат.
Това свърши работа, утре има уговорка за дарението.
Това е в Бояна.

За предстоящ (уж) проект в Люлин е същото. Искат да дарят собствениците, но не е толкова лесно.
Изобщо не искам да споменавам за изградения колекторен канал за цял квартал за собствена сметка само заради 1 сграда. Това за трети проект, в район Лозенец.
На всяка крачка е изнудване, бавене, спънки, изобщо администрацията работи, за да пречи!

Извинявайте за спама, ама понякога много се насъбира.

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 21:00 от Илит

# 437
Търся апартамент в западен парк, като локацията ми е позната, родителите ми живеят там, блока им е до вход на метро и си мечтаех и аз да имам най-после достъп до него. (в момента живея в бояна, не съм шофьор и не е приятно придвижването)
Само този апартамент ми хареса, но се чудя дали цената му е приемлива, моля за мнения.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c158935155086459

# 438
  • София
Миниатюрен тристаен, побран на 60кв.м.
За мен цената е висока, въпреки изброените подобрения при ремонта. Но не следя района, може вече такива да са цените и там.
Ама все пак, над 2300Е/кв.м...? Не е ли множко?

# 439
  • София
И на мен ми идва висока цената за района, дори за НС. А това е на 60 години ~

# 440
И според мен за Западен парк е твърде твърде скъпо, въпреки, че е готово за нанасяне и пишат за 3 години гаранция на ремонта. Обзавеждането е най-евтиното възможно и има някой недомислици. Например вратата на голямата спалня ще се удря в гардероба (вероятно може да се обърне), има само 2 котлона, и кухненският плот не вдъхва доверие, а осветление в дневната е смешно, няма да свети достатъчно добре за четене вечер.
Фасадата на блока е изолирана и боядисвана на парче и няма снимки на асансьора, общите части и уж наличното паркомясто (вероятно се има предвид отсъствието на зона там). Трябва да се проучи внимателно състоянието на блока - покрива, мазето, общите части, да не се окаже, че и за там трябва да се приготвят едни пари.

Аз за лично ползване не бих купол такова. 61 кв. м. са малко за тристаен и преустройството само го е стеснило още (на схемата мебелите и вратите са по-малки за да изглежда ок), а и обзавеждането е твърде евтино за мен и не си струва надценката, която са му сложили.
За отдаване под наем е идеално предвид състоянието и застраховката, но е твърде скъпо за да се избие в разумни срокове.

# 441
  • София
Аз пък го харесвам. В преустроено по същия начин си отгледах детето, но в друг квартал. За 3ма души беше предостатъчно.
Не знам как са цените в района, но поне за голям ремонт няма да се плаща. А каквото не им хареса постепенно ще го подновят.
Хубаво е, че е близо до родителите - да си помагат млади и стари. Че и този момент ще дойде за едните или другите. За повечето хора и метрото е плюс.
Все пак трябва да се тръгне от някъде със собствения имот.

# 442
Търся апартамент в западен парк, като локацията ми е позната, родителите ми живеят там, блока им е до вход на метро и си мечтаех и аз да имам най-после достъп до него. (в момента живея в бояна, не съм шофьор и не е приятно придвижването)
Само този апартамент ми хареса, но се чудя дали цената му е приемлива, моля за мнения.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c158935155086459
Ужасно скъп за толкова малка квадратура. Холокухнята е много малка и тясна. Като си излегне човек на дивана и краката му почти опират телевизора. Въобще за този район и този евтин ремонт цената изглежда наистина нереална.

# 443
Благодаря, мандаринка, за съжаление не съм собственик, а купувач, и явно няма да мога да проверя аз тази информация.

По-запознатите с пазарните нива на имотите, висока ли ви се струва цена 3000е на квадрат за апартамент на среден етаж, в много добро състояние, стара тухла (1980-1990) в кв.Крива река, срещу арката на медицинска академия?

# 444
Изключително погрешно е обсъждането и оценката, основани на цена на квадратен метър в България.
Заради подобни наивни мнения се продават апартаменти с 30% но завишение - в случая със Западен парк - намаление на площта…
Хайде да уточним - този апартамент в Западен парк 60 или 85 квадрата е и после да се изказваме колко е скъп или не е.
Ако някой смята, че е 60 - да погледне отново схемата с квадратури по стаи и да даде в подкрепа на мнението си подобна за апартамент ново строителство.
Защото обратното е много лесно - да се даде подобна схема за апартамент НС , който се продава като 85м2…

На мен конкретния имот ми допада, напълно адекватен е за семейство с дете. Ако беше в полезрението ми решаващо би било състояние на общи части и сграда, както и локация, която сте казали, че ви устройва.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 04:13 от kodbg

# 445
За района на Медицинска академия - виж как се движат цените на сходни апартаменти в различно състояние в района и си прецени. По принцип там винаги са били високи цените - заради възможността за отдаване под наем на студенти и специализанти, включително чужденци. Районът е отличен като цяло.

За обявата на Женския пазар - все пак това не е темата за интериорен дизайн, за да се тръшкаме или подиграваме на "естетиката". При цена от около 1500 евро на квадрат - очевидно е, че кофти локацията и състояние е отчетена. Най-лесно е да се пребоядисат различните прасковни нюанси. За мен лично синьото в апартамента в Западен парк е също толкова зле. Но цветът на стените е нещо, от което трябва да се абстрахираш, когато купуваш - има далеч по-важни детайли, които не подлежат на промяна или, ако подлежат на ремонт, ще струват скъпо.

# 446
  • София
Никак не е лош малкият тристаен, все пак това наистина си е реална площ. В много добро състояние е, могат да се нанесат веднага. Това си е плюс, особено ако сега са под наем. За трима човека е доста приличен. Ние в момента сме в такъв и зимата е идеален с отоплението, уютен е. Скоро ще се местим в много по-голям, как ще го отопляваме, не ми се мисли. Винаги поддържам 24-25 градуса зимата, така се чувствам идеално.

# 447
Цената е космическа за Западен парк. Има само още един с по-космическа - панелка на 5 етаж, за 155 хиляди.
Следя цените там от една година. Кварталът винаги е бил с по-ниски цени, независимо от многобройните си плюсове, заради ромите и мръсния въздух през отоплителния сезон.

Един тухлен апартамент, със същата квадратура, но разположен срещу този блок, до парка, се продаде за 82 хиляди преди два месеца. За тотален ремонт беше, но със сигурност той няма да струва още 70 хиляди, а и човек ще си го направи както иска.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 08:30 от zigizagi

# 448
Като чета описанието за ап. в Западен парк и обявите публикувани от фирмата, стигам до извода, че се занимават с ремонтни дейности. Описанието на извършените СМР е доста подробно и професионално на фона на глупостите, които масово се пишат. Явно купуват имоти и ги ремонтират и затова после дават 3 г. гаранция. По закон даже трябва да са 5 за описаните дейности, но все тая. Не изглежда поне на снимки да са некадърно изпълнени, не са и топ, но предвид ситуацията с майсторите един такъв имот не е лошо решение за покупка от хора, които са далеч от строителните и ремонтните дейности.
Интересно ми като фирма ли ще го продадат и това цена с ДДС ли е... Ако това е случаят, то цената затова е висока, защото най-вероятно купуват от частни лица, а после начисляват ДДС като фирма. Съответно калкулират и своята печалба и данък печалба...

# 449
Благодаря на всички включили се, цената и за нас е мааалко височка.
Не ни пречи, че е малък, двамата с приятелят ми сме отгледани в подобни домове, не сме страдали от липса на пространство.
Предимствата за мен са, че е тухла, на тец, има обзавеждане и не е на първи етаж.
В момента живеем под наем, затова се оглеждаме за обзаведени жилища, бременна съм, а и не разбираме от ремонтни дейности, както и не смятам, че имаме достатъчно въображение, за да създадем апартамента от нулата.
Все пак мисля да го видим, въпреки че е над бюджета ни.

Общи условия

Активация на акаунт