Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 164
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Хола е дълъг, вижда се на снимката, едва ли ще тръгнат за квадратурата да лъжат брокерите Нов дом, макар че не са много за вярване, но старите апартаменти са с реална квадратура. За мен гледката и целодневната тишина  са от голямо значение

# 496
Тези неравно разположени прозорци никак не ми харесват. И на 18-ти етаж прозорец до долу почти без защита не ми е ок. Всичко друго си му е супер. Сещам се че лятото може да е адска жега вътре. Дневният тракт както сега го наричат не е удобен, особено ако няма вентилация и прозорец в кухненския кът. Не познавам много добре квартала, но ако е тихо и до парка, хич не е лошо с някои компромиси. Аз например не бих го взела заради нещата, които вече посочих.

# 497
Типичен маломерен 2-стаен ЕПК, т.е. холът е с тъмен кухненски бокс, а не с отделна кухня. Личи си по втория ъглов прозорец в хола. Виждала съм подобни обяви за ЕПК-тата до моста на Захарна фабрика. Снимките са разтеглени, разбира се, холът не е толкова дълъг. Обикновено като квадратура по н.а. са около 56-58 кв.м. Вероятно брокерите са добавили площта на балкона.
Плочките са КАЙ, серията корал, която бях харесала преди 10-ина години. Ако се абстрахираш от цвета, банята изглежда в много добро състояние.
Ако е за млади хора-сам/а или двойка, за първо жилище е чудесно. С дете вече ще стане тясно. Възрастна двойка няма да се навие заради етажа - хубаво има 2 асансьора, ама знае ли човек - и асансьорите се развалят. По-възрастните гледат по-ниските етажи, в случай на необходимост и без асансьор да се справят.

На тази фирма съм звъняла за 2-3 обяви, перфектни по снимки - не отговарят по телефона, ще ви презвъним отново, и няма позвъняване. Мирише ми на набирателна обява.

# 498
Аз съм бил на живо при тях от Нов дом,  разбойници са, харесах един апартамент, пуснаха ми една млада засукана брокерска и каза тоя АП го няма вече, дай си данните и тел да ти предлагаме други.Grinning

# 499
Аз съм бил на живо при тях от Нов дом,  разбойници са, харесах един апартамент, пуснаха ми една млада засукана брокерска и каза тоя АП го няма вече, дай си данните и тел да ти предлагаме други.Grinning
А, и аз съм им яла попарата, но с една нахакана брокерка, дето ми държеше сметка защо търся и с други агенции имоти.

# 500
На мен от тази обява нещо не ми харесва холът. Струва ми се доста тъмен в едната му част и прозорците са разположени много странно, някак асиметрични. Предполагам, че са променяни някакви разпределения и е размествано, но дограмата не ми се връзва да е предвидена така в едното помещение. Не видях и тераса към хола. За сметка на това терасата към спалнята ми се видя много хубава. Банята ми е съвсем ок за първоначално ползване.
Не са асиметрични прозорците. Вижда се, че това, което е като френски прозорец е било врата към балкона (може да се сравни и с вратата в спалнята) . Интересно защо са го направили прозорец и са оставили излаз само от спалнята.

# 501
А какъв му е случаят на прозорецът до тавана? За пръв път виждам такъв.

# 502
А какъв му е случаят на прозорецът до тавана? За пръв път виждам такъв.
Влязох в гугъл мапс да разгледам. Няма такива прозорци, според мен като са затворили вратата към балкона са избили съседната стена и са направили прозореца до тавана.

# 503
  • sofia
Ето ви хубав двустаен ЕПК с приказна гледка и спокойно място с парк в Дианабад, ще видите до месец обявата ще изчезне

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b165434699543057
Това е блок 3А в Дианабад. Към Симеоновско шосе се намира и е много далеч от метрото. Единственото санирано изцяло епк в онзи район. На една от снимките се вижда номера на блока и цвета на изолацията.

# 504
На мен от тази обява нещо не ми харесва холът. Струва ми се доста тъмен в едната му част и прозорците са разположени много странно, някак асиметрични. Предполагам, че са променяни някакви разпределения и е размествано, но дограмата не ми се връзва да е предвидена така в едното помещение. Не видях и тераса към хола. За сметка на това терасата към спалнята ми се видя много хубава. Банята ми е съвсем ок за първоначално ползване.
Не са асиметрични прозорците. Вижда се, че това, което е като френски прозорец е било врата към балкона (може да се сравни и с вратата в спалнята) . Интересно защо са го направили прозорец и са оставили излаз само от спалнята.
И на мен на това ми заприлича, но не разбрах, че има достъп до балкона и от хола. При това положение не разбирам защо са затворили излаза от там. При всички случаи ми е много дразнещо това различно ниво на прозорците в едно помещение. Тези които са големите пък са до тавана, това също ми е странно, или е ниско помещението, или са разположени доста високо. Другите помещения са си ок.

# 505
Добре де, наистина ли на тоалетната й се казва "тоалет"? Много често срещам по обявите "баня + тоалет". За мен тоалет си е облекло, ама знам ли.. Rolling Eyes
Варненци са, затова така пишат в обявите. За там е характерна употребата на тази дума. И аз не проумявам. Поне са сменили "маза"/"избено помещение" с "мазе".

# 506
Да си дам и аз 2-те стинки за прословутата обява:

Гледката наистина е уникална, в буквалния смисъл - сигурно са единици сградите с такава гледка в София (и не само). До там обаче долу-горе свършват плюсовете.

Никой не говори за слона в стаята: този апартамент е с изцяло северно изложение. По-точно терасата и странния нисък прозорец в хола гледат на северозапад към ТВ кула и Семинарията. Високия прозорец в хола гледа на югозапад, само че той се пада в чупка на блока и де факто от там слънце няма как да влезе.

Това с различните нива на прозорците в хола наистина много дразни и бие на очи. Оказва се обаче, че не са усвоявани тераси, зазидвани врати и избивани прозорци. Така си е самия блок - крив по рождение. Целия ред прозорци са по този начин. Ето как изглежда блока в Гугъл Мапс:

За мен това е тотално безумие и риск, особено за малки деца. Този прозорец като го гледам е с 40 до макс. 50см подпрозоречно пространство, и отпред нямаш нито някаква преграда, нито тераса - падаш си като гюле от емнайстия етаж.

Генерално такова нещо по днешните стандарти няма как да вземе Акт 16, дори само заради прозорците. А тази чупка с малките прозорчета ми изглежда като създадена насила, колкото да има нещо да гледа на някъде различно от север, за да може нещото да мине за апартамент. (Не знам дали по соца е имало ателиета.) Обърнете внимание, че в обявата пише, че "е със статут на апартамент". Това за един нормален апартамент не е нужно да го пише специално, защото се предполага.

Като добавим и че все пак става дума за старо строителство (нищо че е опаковано в стиропор), и самия квартал наоколо е в същия стил късен соц, за мен лично негативите на този апартамент значително надвишават позитивите, въпреки гледката.

П.П. А за "баня + тоалет" и мен ме дразни тази фраза, която брокерите често използват. Не съм съгласен, че идва от хора от Варна, тъй като аз самия съм от "него край" ( Simple Smile ) и не съм чувал такова нещо. Тоалет е красиви дрехи, а нужникът си е тоалетна. А мазата разбира се си е класика...

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 02:19 от Slashy

# 507
  • София
За т.н. френски прозорец в обявата - може да се монтират первази в долната част. Но нещо друго ми прави впечатление във всички ЕПКта в тази част на Дианабад.  Перилата на балконите са много ниски,  може би стиат до кръста на хората. А и самите прегради са някак несигурни - армирано стъкло, решетки.
В моя блок перилата на балкона са на нивото на раменете ми/ръст 167/. А и всеки прозорец излиза към балкон - това е по-удобно за мене. Но пак - внуците сами на големия балкон не излизат, само с някой от нас.

# 508
  • Варна
Във Варна си казваме тоалетна. А маза е също толкова правилно, колкото и мазе. Дублетни форми. Справка - всеки тълковен/правописен речник.

Статут на апартамент според мен се пише не защото жилището е проблемно, а просто защото вече така ги строят блоковете - с едно 40% ателиета, та “апартамент” да стигне до обява в интернет си е почти рядкост и си струва да се отбележи това му предимство.

# 509
Някой от коментиращите дали е пробвал лично да кърти фасада на ЕПК?
Аз съм живяла в ЕПК на 12 етаж, "перилата" на балкона (то си беше фасаден панел, не беше нито стъкло, нито нещо метално ажурно) ми беше до под мишниците (при ръст 175 см.). В сегашната ми кооперация на 9 етаж е същото, всички други перила са по-ниски, но на 9 етаж е масивен панел (тухла) високо-високо. И в двата случая сградите са от средата-края на 80-те гг.
Погледнете в Гугъл мапс ЕПК-тата до Лидъл на сп. Захарна фабрика в Св. Троица, онези на 21 етажа високите, те са подобни.
Имаше ателиета и по времето на соц-а, точно в такива ЕПК-та - примерно при 16-етажно ЕПК на 10 ет. и на последния етаж са тавани и 2-3 "апартамента" в средата срещу стълбите, водят се "ателиета". Познават се по щранговете на парното, които кривят и по тавана.

Общи условия

Активация на акаунт