Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 096
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Иначе очевидно не е ядрена физика. Но пък и реденето на плочки в баня също не е, но някои майстори го могат, други - не, и уменията им с плочките не зависят от образованието им.
Някои майстори се стараят да го направят както трябва, други не им пука, защото и така си докарват достатъчно пари, особено като работят на черно. Не е толкова въпрос на умения, колкото на желание. Има ли желание тези умения се придобиват бързо.
Както и да е, откланяме се много от темата.

# 121
Топлата вода за реденето на павета отдавна в цивилизованият свят отдавна е измислена.
След като няма вече компетентни майстори, а само бай джагал, взимат се 2-3 такива машини и готово.

Така нареченият road printer. Който му е интересно как работи, да чукне в гугъл.

Скорост, Време, разходи... всичко надолу.

# 122
Топлата вода за реденето на павета отдавна в цивилизованият свят отдавна е измислена.
След като няма вече компетентни майстори, а само бай джагал, взимат се 2-3 такива машини и готово.

пИрфектно изглежда, за фабрични павета на мрежа. Софийските павета са ръчно дялани от гранит, ерго не са еднакви и вече не се "произвеждат", ползват се само наличните.

А аз, от позицията на жизнения опит, да вметна нещо, което вече няма да го намерите с Гугъл...
В зората на демокрацията имаше т.нар. временни кметове на общини в София, временен кмет на София беше Александър Каракачанов (позициониран времево между соц.кмета и Александър Янчулев). Та временният кмет на Лозенец (дали беше Тошко Добрев или приятелят му Георги не-му-помня-вече фамилията) организираха една от първите бизнес "сделки" след 1989 г. - направи(ха) бартер за настилката на ул. Милин камък - асфалтиране срещу паветата. Поне по тогавашните медии се твърдеше, че по онова време (началото на 1990-те гг.) всяко едно гранитно паве е струвало по 1,5 щ.д.

И да добавя, ето какво още пише, като чукнеш Гугъл
https://obshtestven.wordpress.com/2017/06/02/23-fakta-sofiyski-paveta/

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 14:44 от man_darin_ka

# 123
пИрфектно изглежда, за фабрични павета на мрежа. Софийските павета са ръчно дялани от гранит, ерго не са еднакви и вече не се "произвеждат", ползват се само наличните.

В София има изключително много паваж различен от ръчно дяланите гранитни, като тези по Борис примерно. В случая визирам особено жълтите които с такава машина ще станат като за изложба.

Същото важи и за "главната" както я наричат много новософиянци - Витошка.

# 124
То машина ама не виждате там двама вътре където слагат паветата и още един я кара та бригадата пак си е от 5 души сигурно, а жълтите и другите тежки квадратни стари гранитни павета се редят само на ръка

# 125
За жълтите, защо?

# 126
Живеем на тиха уж улица в широк център/ горе долу/ павирана..лятото нощем на отворени прозорци е ад..знам във всеки един момент и час кой автомобил ще мине, от колко часа е шофьора на работа и кой как дрънка.. а за камионите за боклук.. като зомби съм в 5 часа да затварям на децата и нашите прозорци, лягам ..и след 30мин пак ставам да отварям.. толкова се свиква, че все едно цял живот съм мечтала да ги чувам..

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 00:18 от FBID10156259284633594

# 127
Защо не ползвате климатик, а отваряте прозорци...

# 128
За съжаление не се чувстваме добре след работещ климатик.. дори сме пробвали инда е пуснат само в хола, в другия край на апартамента.. А и по- принцип никак не ги одобрявам/ аз съм от най- големите фенове на ТЕЦ/, но както дадохте съвет е решение, но явно семейството ми не може да вирее на климатик/ може и психологическо да е 😂/

# 129
Камионите са боклук са шумни дори и в Париж, чуват се на затворен прозорец.
Не знам, паветата сякаш наистина пораждат противоречиви чувства - тези, между тези, които са "родени на павета" и тези, които идват от места, където няма и никога не е имало павета. Не само в София има драма с паветата, и във Варна, вероятно и в центъра на други по-големи градове. Но пък не съм чула предложения, примерно, да се махне калдъръма в Банско или други подобни местенца.

# 130
На улица с павета е по-шумно, няма как.
-----------------
Имам възрастни познати на улица с павета, разказвали са как първо навремето протестирали против слагането на павета, преди няколко години протестираха против идеята за махането им Simple Smile
Човек свиква с всичко.

# 131

Живяла ли си в Париж, че били шумни Grinning или гледаш сериали по Netflix

# 132
Не знам, паветата сякаш наистина пораждат противоречиви чувства - тези, между тези, които са "родени на павета" и тези, които идват от места, където няма и никога не е имало павета. Не само в София има драма с паветата, и във Варна, вероятно и в центъра на други по-големи градове. Но пък не съм чула предложения, примерно, да се махне калдъръма в Банско или други подобни местенца.

Никъде не съм написала, че
предлагам да се махнат павета, а че е ужасно шумно.. Дупки, криво сложени павета.. Всеки по- раздрънкан автомобил се чува в пъти по- силно.
А относно Париж.. Не, не се чуват камионите, първо защото са в пъти по-нови.. Кофите не дрънчат така и дупките по улиците липсват. Родителите ми са там в апартамент, а брат ми е къща и там минават един път седмично май. При нито един от тях, когато съм нощувала не съм чула бокл. камион

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 08:33 от FBID10156259284633594

# 133

Живяла ли си в Париж, че били шумни Grinning или гледаш сериали по Netflix

Въобще не гледам Netflix, не съм живяла в Париж, но пък редовно го посещавам за кратки престои, все в централни или добри райони - 15-16 например.

# 134
Да помогнете с обсъждането на този има и още няколко пак в района
разпределението е добро функционално, зелено е, като пари?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16632444850085 … k=8i3e8k&f1=1
като си купиш панел, ще си му останеш сигурно последния собственик.
На мен не ми харесва този дълъг коридор, ако тръгнеш за кухнята е цяла екскурзия. Ако ти дойдат и гости, ще си циркулираш по трасето. Като тристаен не го виждам, освен някакви малки кутийки да се образуват.
В такава кухня не бих живяла, защото всеки ден ще гледам остатъците от стената. Ако пералнята е тук в кухнята, ще си го оставя като истински  балкон, за да не разнасям прането до др балкон.
Вътрешно жилище е голям плюс, защото е топло.Имаш две изложения, дано да не е север едното. Над кухненската врата какво е това нещо?

Общи условия

Активация на акаунт