Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 260
  • 752
  •   2
Отговори
# 240
Някой има ли информация за инвеститора на Ел Класико https://www.el-clasico.bg/tristaini-apartamenti/
Лошото е че е на самият булевард и ще е мръсно и шумно поне на първо четене
Гаражите са продадени, тоест, закъснял съм за тази опашка.

# 241
Тристайните гледах аз, но са с кофти изложение - много север нещо има

# 242
А югът е към булеварда. Кофти.

# 243
Топ център, докторски паметник 20к е/кв крайна цена

https://m.facebook.com/groups/960606558163799/permalink/1190480715176381/

# 244
Гого, няма начин, твърде е широко за Докторски!

# 245
  • София
Звъннах вчера за да получа още информация по тази оферта.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b166885574581552
Приеха обаждането ми. Казаха, че колега ще се свърже с мен, но уви това не се случи в рамките на деня.
Много непрофесионално отношение.

# 246
  • София
Приеха обаждането ми. Казаха, че колега ще се свърже с мен, но уви това не се случи в рамките на деня.

На този брокер им е редовен номер. Сега очаквайте да ви звъннат няколко техни колеги и да ви предлагат други оферти Wink

# 247
То въобще като се звъни по обява и се започва отсреща "Вие какво точно търсите"и валят оферти, които нямат нищо общо с критериите за търсене, после обаче се тикат протоколи за оглед и претенции за двойна комисионна. Даже един ме убеждаваше, че напразно изключвам първи и последен етаж от търсенето, голямата далавера да живееш на тези етажи, изкара го топ предимство това.

# 248
Точно това е агенцията с напористите брокерчета. И задължително с ексклузивни договори. Отделна тема имаше, може да е вече на 2 страница на темите, но можеш да си я попрехвърлиш.

# 249
Не че нещо, ама защо се занимаваш с брокери, след като става дума за ново строителство? При това още незавършен обект, явно.
Намираш кой е инвеститора и говориш директно с тях. Ако имат обслужваща агенция, ще те препратят към нея, ама надали ще е точно Home2U. Която и да е, поне няма да плащаш комисиони за "услугата" да се разправаш с кретени и да ти създават пречки.
Кой е инвеститора вероятно лесно може да се намери в нета, а ако не - отиваш на място и там трябва да пише.

# 250
Не че нещо, ама защо се занимаваш с брокери, след като става дума за ново строителство? При това още незавършен обект, явно.
Намираш кой е инвеститора и говориш директно с тях. Ако имат обслужваща агенция, ще те препратят към нея, ама надали ще е точно Home2U. Която и да е, поне няма да плащаш комисиони за "услугата" да се разправаш с кретени и да ти създават пречки.
Кой е инвеститора вероятно лесно може да се намери в нета, а ако не - отиваш на място и там трябва да пише.

Колега, понеже ти е лесно, намери кой е инвеститора и ни го дай тук Simple Smile

# 251
Информационна табела има на строежа, има онлайн регистър на издадените разрешения за строеж, има и работници на строежа, те си имат началник пак там на строежа-баш майстор...На Редута, при толкова малки парцели, има и съседи...
До нас (лош център Smirk, до детска градина и училище №1 в София) отпочнаха един строеж с РС от доста отдавна, на изкоп е и арматура за основите, бяха сложили табела през лятото за агенция, че продава, сега има само голям надпис за "Продава 4-стаен апартамент", пак агенция (Ремакс). Малък парцел 4-5 етажна торта.

# 252
Колега, понеже ти е лесно, намери кой е инвеститора и ни го дай тук Simple Smile
Извинявам се, погрешно съм казал, че е лесно (сега се върнах да си прочета пак коментара). Може да е много лесно, може да е трудно. Имал съм случаи в снимките на обявата от агенция се вижда логото на инвеститора или името на сградата. Пускаш в Гугъл и си готов. Имал съм случаи да обикалям като муха без глава из квартала да диря къде е строежа. Веднъж като намериш строежа, е лесно - в 95% от случаите има рекламни табели, ако няма - питаш. Макар че ако няма табели, аз бих се замислил...

Ако търсиш на вторичен пазар е по-трудно, защото там отвън не си личи кое де продава и кое не. Макар че може да имаш късмет, на някои апартаменти има "плакат" на прозорците с телефонен номер.

Съвсем без зор не става, все пак жилище избираш, не телефон, дето може да изгледаш от дивана 2 ревюта в Ютюб и вече си ориентиран в ситуацията на пазара, поръчваш онлайн и си готов.

Ако все пак не ти се занимава - ползваш брокер, ще ти се зарадват. Съмнявам се да ти помогнат да намериш най-доброто за себе си, но ако ти си доволен, няма лошо.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 10:01 от Slashy

# 253
  • София
Точно така е.
Колко ги четем и в тая тема, лежкунят по диваните и за 2 стинки работа не искат да свършат с търсенето на имот. "Търсят", ама от дивана. Ще излезеш, ще обиколиш пеш, ще заговориш, който видиш. Ако трябва ще дойдеш от друг квартал, кола, такси, автобус. Ако трябва от друг град ще дойдеш, а може и от друга държава. Ако времето ти е толкова ценно, че не можеш да отделиш 2-3 часа в събота, тогава ще си платиш на брокер. На него това му е работата, да ти спести от времето. Затова му се плаща.

# 254
  • София
Как да намеря къде е строежа, като е съобщен само квартала, без улица или някакъв маркер? Може и въобще да няма още строеж.
Случи ми се да се обадя и на друга агенция за да получа информация по обява за апартамент, ново строителство. На конкретния ми въпрос къде точно се намира, на какъв етап е, не получих отговор, а множество контра въпроси:
Какво търся? Колко съм готова да платя?
Оставам с впечатлението, че пускат фалшиви обяви, за да си намерят клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт