Лотария "Зелена карта" 2024

• 39 939
  • 373
  •   1
Отговори
# 225
Много благодаря на всчики за отговорите! Мисля, че долу-горе си изясних ситуацията. Остана ми само още нещо, което не ми е много ясно. Кога е по-добре или по-правилно да сключим брака - преди да попълня апликацията  DS260 и съответно преди да се насрочи интервю, или да побързам да си попълня първо  DS260 апликацията, а после да сключим брака педи датата на интервюто?
С какъв номер сте?
Има няколко варианта.

Малко не ми е съвсем ясно как точно да отговоря на въпроса Ви? За case number ли става въпрос?
Да, кейс номера.

# 226
Много благодаря на всчики за отговорите! Мисля, че долу-горе си изясних ситуацията. Остана ми само още нещо, което не ми е много ясно. Кога е по-добре или по-правилно да сключим брака - преди да попълня апликацията  DS260 и съответно преди да се насрочи интервю, или да побързам да си попълня първо  DS260 апликацията, а после да сключим брака педи датата на интервюто?
С какъв номер сте?
Има няколко варианта.

Малко не ми е съвсем ясно как точно да отговоря на въпроса Ви? За case number ли става въпрос?
Да, кейс номера.

Ами, май номерът ми не е никак малък - 9932.

# 227
  • Сф
Не ви е голям номерът.
Според мен подписвате възможно най- бързо и след това попълвате ДС-а.

След десетилетие откази, тази година даже не си дадох зор да кандидатствам. 😄

# 228
Греда и при нас, за 11 година подред. Въпреки, че притръпнах вече, доста се развълнувах като видях толкова много отговори в темата.

Helene, ако нямате брак с половинката и го включите в апликацията, ще ви дисквалифицират.

И според мен по-добре първо да подпишете. Честито!

# 229
Добре, че е бг-мама за да си спомня, че кандидатствах. За втори път ме избират. Късметлия съм явно.

# 230
Добре, че е бг-мама за да си спомня, че кандидатствах. За втори път ме избират. Късметлия съм явно.

Това е супер, ако имаш намерения да заминеш?

При нас е 3хНе, за мен, ММ и сестра му.

# 231
Едва ли. Кандидатствах за да насърча приятелка, която се колебаеше. Помагах й да си попълни формуляра. Не ми е хрумвало да се местя точно в Щатите.

# 232
По спомен и предния път, когато се похвали, че си спечелил си помагал на приятелка, която е искала да замине и двамата бяхте изтеглени. Разбирам веднъж да пуснеш апликация за “спорта” и да се откажеш, защото се двоумиш, но 2ри път? Ако нямаш такива подбуди за заминаване, защо се пробваш въобще? Интересно ми е просто.

Беше споменал тогава, че си ползвал стара снимка. И този път ли така беше? Какво стана с приятелка номер 2, и тя ли е сред печелившите? Питам, може следващия път да се възползваме от твоите услуги, белким и ние имаме късмет 😁

# 233
Да, така беше. Всичко тръгна от репликата "Ама аз не знам как да си попълня формуляра". Казах й, че и друг път съм го правил и седнахме да го попълваме. И докато попълвахме тя взе да се мрънка "Ама то нищо няма да стане, няма да ме изберат". Аз й разказах за предишния път и тя живна малко. Накрая каза "Давай и ти, да видим дали пак ще те изберат". Видя ми се забавно и пуснах. Това са подбудите ми. За забава го направих. И предния път беше така.

По-интересно ми е това, че петима души (мои колеги) бяха изтеглени от раз в рамките на година. Общото е, че и всички работим в една и съща американска фирма. Знам, че всичко е до късмет, но ми се струва малко странно съвпадение.

# 234
  • София
2 НЕ и от нас.....

# 235
  • Сф
То и аз от 12 години работя все в големи американски корпорации, ама не ме избират.
Преди години имах познати, които бяха подали един след друг и тримата бяха избрани.
Може би теглят на някакви бачове/лотове по някакви критерии (например държава на подаване)

# 236
И ние сме с две Не 😞 въпроса ми е ,мъжа ми има предложение за работа но освен зелена карта има ли друг вариант за заминаване в Америка 🤔🤔

# 237
  • София
И ние сме с две Не 😞 въпроса ми е ,мъжа ми има предложение за работа но освен зелена карта има ли друг вариант за заминаване в Америка 🤔🤔
Има, разбира се, например с работна виза. Но всяка виза върви със своите ограничения.

# 238
  • Sunshine state
И от мен Не за сестра ми.
БигСити, а с каква снимка попълваш на майтап? Стара, предполагам? Ако е така, и да са те изтеглили, кел файда.

# 239

Ами, май номерът ми не е никак малък - 9932.

Малък се води този номер.
Ако имате желание да заминавате пътя е: брак веднага, вадене на документи, попълване на Ds260, следене на бюлетина, интервю към края на годината и влизане в Сащ не по късно от 6 м на датата на медицинското.
Не знам дали имате сериозен интерес или си пускате за спорта.

Мисля, че не ти вярвам. Пишеш за да дразниш хората които тук от години се надяват.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 18:21 от So Lucky*

Общи условия

Активация на акаунт