Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 15

• 44 729
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Малко офф топик, но аз лично съм много доволна от тези правила и проверки в БГ, които не са толкова стриктни в други европейски държави, дори когато не са си чели изключенията.
Аз наистина с много уважение и търпение обясних по кой закон и защо не ми трябва декларация въпреки че пътувам сама с детето си. Момичето, което ме проверяваше не беше любезно, но се радвам че отиде да попита дали това което казвам.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 14:52 от Eli..........

# 496
  • София
Дени, много пъти сме минавали през сухопътни граници и никога не са ми искали акт за раждане. Явно всичко е според зависи. Grin
Напук на собственото си твърдоглавие с голямо неудоволствие сложих И оригинала на акта. Поне откъм документи няма за какво да се заядат, освен ако не поискат оригинал от светото кръщение. 🤣

# 497
Момичета, имам тема за размисъл. Наближава рождения ден на дъщеря ми и си говорим колко деца иска да покани. Попита ме може ли да го празнува на два пъти с деца - веднъж с една конкретна приятелка  втората най-добра) и втори път с останалите приятелки, сред които е и най-добрата. Всички се познават, в едно училище са, заедно са по някои предмети, но въпросното дете по някаква причина не може да се впише в групичката. Двете (дъщеря ми и това дете) се познават и са приятелки отпреди да започнат в новото училище, като и двете започнаха там без да познават други деца изобщо. Дъщеря ми е по-затворената и притеснителната от двете, но постепенно си намери някакъв приятелски кръг. Как бихте постъпили?

# 498
Ако няма финансов проблем около двойната организация, изобщо не бих се колебала да удовлетворя желанието. Какво ви притеснява?

# 499
Бих изпълнила желанието на детето. Не виждам нищо лошо в него.

# 500
И аз съм на горните мнения, но се зачудих дали детето, което не се вписва сред останалите ще знае предварително, че ще има и втори РД, в който тя няма да участва? Ако знае и няма нищо против, тогава, да!

# 501
Съгласна съм с marini. Ако приятелката знае и е съгласна, може 2 пъти. Въпросът е момичето да не се почувства пренебрегнато.

# 502
  • София
Да, ако другото дете знае за двойното празнуване е чудесна идея, в противен случай е ужасно нечестно към него.

# 503
Притеснява ме усещането, че другото момиче, нека е Х, съзнателно или не, кара дъщеря ми да се чувства виновна, че тя, Х, не може да се впише. Невписването на Х е от миналата учебна година, първата година в новото училище. По думите на дъщеря ми, другите момичета обикновено канят Х да се присъедини към тях, но тя се държи дръпнато, смята ги за по-скучни, а себе си намира за по-интересна. Познавам Х и майка ѝ от няколко години и съм склонна да мисля, че проблема е в Х (и майка ѝ). А за РД не мисля, че изобщо още е коментирано нещо, защото има още много време дотогава. И мисля, че ако направим две празненства, Х ще се почувства или още по-важна, или още повече ще почне да страни, или някаква комбинация от двете.

# 504
Аз може би не бих се съгласила именно, заради последствията. Минимум ще има някой сърдит в цялата ситуация. Ако Х е приятелка наистина на дъщеря ти, ще отиде заради нея на рождения й ден. Бих направила два рождени дни за две различни компании, които нямат допирни точки. Тази година така и направихме - децата от класа и децата от спорта. Бяха много, нямаше как заедно, а и интересите им са различни. Добре се получи.

# 505
Притеснява ме усещането, че другото момиче, нека е Х, съзнателно или не, кара дъщеря ми да се чувства виновна, че тя, Х, не може да се впише. Невписването на Х е от миналата учебна година, първата година в новото училище. По думите на дъщеря ми, другите момичета обикновено канят Х да се присъедини към тях, но тя се държи дръпнато, смята ги за по-скучни, а себе си намира за по-интересна. Познавам Х и майка ѝ от няколко години и съм склонна да мисля, че проблема е в Х (и майка ѝ). А за РД не мисля, че изобщо още е коментирано нещо, защото има още много време дотогава. И мисля, че ако направим две празненства, Х ще се почувства или още по-важна, или още повече ще почне да страни, или някаква комбинация от двете.

Така поставени, нещата придобиват друг смисъл - тогава дъщеря ви трябва да реши дали си заслужава да накара Х да се чувства по-специална от другите или просто да я покани с всички останали, което да е пореден опит да ѝ помогне да се впише в новата среда.

# 506
Аз не бих правила два РД с две компании за да удовлетворя желанието на някой си (няма нищо общо с финансовата част!). Това е специалния ден на моето дете и очаквам останалите да забравят за капризите и личните си предпочитания. Още повече, че на тази възраст от тях очаквам да се социализират и да си прекарат забавно, вместо да се надпреварват кой е по-интересен от другия. Сори, но създалата се ситуация е само в ущърб на рожденничката.

# 507
Абсолютно  100% съгласна а Dress as Princess.

# 508
Аз не бих правила два РД с две компании за да удовлетворя желанието на някой си (няма нищо общо с финансовата част!). Това е специалния ден на моето дете
Това е желанието на рожденичката за специалния й ден, очевидно. "Някой си" е самото дете. Сега вече дали родителят ще валидира желанието, или ще прецени, че детето му не е способно на собствена преценка, а е взело това решение под натиск от приятелката/приятелките (защото може и групата да са казали "не щем Х") - друг въпрос.
Аз, общо взето, се доверявам на преценките на моето дете в касаещите неговия си личен живот ситуации, като естествено изказвам съвещателно мнение в случаите, когато мисля, че не е в негов интерес. Разочарованията и конфликтите са част от съзряването на личността.
На тази възраст бих се месила радикално само и единствено когато е нарушена безопасността на детето.

# 509
Благодаря за мненията, момичета. Уточнявам, че дъщеря ми не е говорила за нейния РД с никой още и съответно нито Х, нито пък останалите са се опитвали да я наговарят кого да кани. Изобщо, тук трудно детена тази възраст би си позволило чак толкова.
С уговорката, че под "някой си" приемам, че Dress as Princess визираше Х, моето мнение съвпадаше с нейното до преди 2-3 часа, когато отново говорихме с дъщеря ми по темата. Оказва се, че благородния период да помогне на Х е преминал отдавна и желанието ѝ за два РД не е продиктувано от това да не се чувства Х некомфортно в голямата група, а защото Х е много обсебваща и в нейно присъствие дъщеря ми почти няма да може да общува с другите момичета. Това обърна мнението ми. Освен това, Х вече дори не била в топ 5 най-добри приятелки, но все още е приятелка. Та така, съвсем типични тийнски размисли и страсти. Неудобството ще е изцяло за мен, защото с майката на Х се познаваме и имаше период, в който бяхме по-близки.Sad

Общи условия

Активация на акаунт