Кога една връзка се разпада и защо.?

• 8 232
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
Една връзка се разпада когато почнеш да се допитваш до общественото мнение за нея, това е и отговорът защо. 5-10г ако ти изглеждат много за едно семейство, по-добре не се захващай с такова.

# 16
  • SF
Аааа, не! Има много разпаднали се връзки преди времената на Фейсбук и бг мама. Както и на хора без близки и семейства, които да занимават с проблемите си.

# 17
  • Далечният изток
Изобщо не съм съгласна, че още в началото някой не е мислил и т.н. Няма как в началото на връзката да се предвидят всички възможни ситуации и обстоятелства, да си направил план-график за развитието на живота и връзката си по дни, месеци и години.
Просто някъде сте се разминали по пътя. Двама различни човека. Така да не харесвам да се наричат половинки. Не сме едно цяло с партньора колкото и на някого да му се иска. Две различни личности, и колкото и да е общ пътят на двойката, двамата се развиват в своята си посока и с различна скорост. Та хората се променят, и вие просто сте се променили и сте се разминали... Да очакваш, че нещата и хората ще си останат същите с годините, е... няма как да стане, променят се.

# 18
Вярно е, че не може да се предвиди всичко. То затова и рискът никога не може да се елиминира. Но все пак може да се минимизира, а както схващам от много теми някои изобщо не мислят и не анализират. И после пускат теми, от които се разбира колко много червени лампички са светили, ама или не им е обърнато внимание, или са вярвали, че "той ще се промени", или са вярвали, че "най-важното е страстната любов, а останалото за подробности.

# 19
  • Далечният изток
Не е някакво чудо невиждано двамата партньори да установят, че нещо във връзката не върви и да се разделят...
По-тъпото е да виждаш, че не вървят нещата, не получаваш от другия внимание, отношение, любов, ама стискаш, щото... и аз не знам защо всъщност.... Навик сигурно, интереси някакви...

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 17:54 от AIDA_N

# 20
  • София
Една връзка може да се разпадне, особено след много години, без някой да е виновен.  Не че точно се променя, но реакциите могат да се променят.

# 21
Реакциите се променят, когато ти се промениш..)

# 22
  • SF
И когато другите се променят.
И когато обстоятелствата се променят.
Няма перманентни реакции. Всичко е според ситуацията.

# 23
За мен е още по-просто.
Хората се борят за другия, докато се бракуват. След това нещата тръгват по една пътека, която е доста рутинна и омръзва.
А за всяка връзка, трябва да се полагат усилия. Да не се приема за даденост.
Двама души се развиват паралелно и се срещат с много други хора през живота си и за всеки нещата отстрани изглеждат като, че другия тръгва в друг коловоз или както в бг-маммата казват - в различни посоки се развивате и съветват да си стягате багажа.
Да, това е най-лесното.
Много по-трудно е да се вгледаш какво си пропуснал да видиш в тази връзка, върху какво е трябвало да работиш и най-важното - пропуснатите разговори и нещата, които хората си казват, едва като се скъса нишката.
Рутината е голям убиец, но ние пък притежаваме интелект за да излезем от нея и да сложим проблемите на масата.
Иначе решението е ясно. Всеки по пътя си.
Но в повечето случаи се установява, че и след 5 години със следващият е същата рутина.

# 24
  • SF
За мен е още по-просто.
Хората се борят за другия, докато се бракуват.

Simple Smile Simple Smile Simple Smile Дали на всеки му се получава с голяма борба??
Някои се бракуват и след 10-годишна връзка.
Други не са се бракували, но са се разпаднали, въпреки борбата за брак.
Говорим за връзки, без значение дали са сложни или нещата са се получили лесно и бързо, без борба, без доказване, без съперници и трети лица....

# 25
Борят е метафора. Големите усилия е докато се сформира двойката, след това го няма трепетът от ухажването и не винаги е толкова интересно.
Връзки без трепет, не са връзки - то си е съжителстване с изтърпяване. Редовно са писатели  в този форум.
Нищо не се променило откакто свят светува.

# 26
  • SF
Ако ще сформирам двойка с големи усилия, няма да я сформирам.
"Борят" е метафора, да. В този смисъл го използвах, а не като спортната борба.

# 27
  • Далечният изток
Трепети и борба... Не мога да им сложа знак за равенство.
Аз досега не помня да съм се борила за някого в началото на връзката ни. Тръгвала е леко, естествено, без никакви усилия, да не говорим за борби...

# 28
  • София
Връзка, правена с борба е много изтощителна. Хората не се свързват с борба, а с относителна лекота и трепет. Ако трябва да се боря за един мъж, то работата предварително е обречена.

# 29
Вие само чакате една дума, да се хванете и да разтягате локуми.Laughing
Заменете борба с ухажване и го карайте по-леко.

Общи условия

Активация на акаунт