Разпределение на финанси вкъщи.

• 12 531
  • 240
  •   1
Отговори
# 105
То по тази логика и другата страна трябва да си "вързва гащите".

# 106
  • Out of the Mix
То по тази логика и другата страна трябва да си "вързва гащите".

Точно така, затова и тя инвестира наравно във връзката.
По този начин се получава и някакво "връзване, обвързване".
Да знае какво би загубила, и какво е дала, давала n на брой години.

Елементарен пример - мъж има жилище, има кола, кани жена, живееща на квартира да живеят заедно.
Мъжът й делегира пазаруване и храна изцяло, но каквото той обича, като продукти и марки. Говоря за парите, финансите. Иначе ще пазаруват заедно, той ще й носи торбите, естествено.
Разбира се, тя си купува, каквото и тя обича, никой не я е спрял.
Той пък покрива сметките, разходите по жилището и колата.

# 107
Аха, тя му плаща НЕГОВАТА храна, а той плаща за СВОИТЕ дом и кола. Nice.

# 108
  • Out of the Mix
Разбира се, тя не плаща наем или ипотека, и сметки. Good.

# 109
  • София /Абсурдистан
Като се започне едно пресмятане кой на кого пък не плащал наем, кой чия храна купувал, то тогава за какво да му е на човек семейство, по-изгодно е да живееш сам.

# 110
И на мен ми е странно как първо се харчи едната заплата, като свърши другата? Тоест мъжа взима заплата и се почва- сметки, храна. Жената отива и му казва дай ми 50 лв за пазар ли? Понеже тя няма още заплата? Или не иска да пипа нейната?

# 111
Най-вероятно за всяка от сметките има по две карти и първо теглят от едната, а после от другата.

# 112
Първо се изпразва мъжовата сметка, после се почва тази на съпругата, с надежда да останат и спестявания по нея Wink Хитро

# 113
Елементарен пример - мъж има жилище, има кола, кани жена, живееща на квартира да живеят заедно.
Мъжът й делегира пазаруване и храна изцяло, но каквото той обича, като продукти и марки. Говоря за парите, финансите. Иначе ще пазаруват заедно, той ще й носи торбите, естествено.
Разбира се, тя си купува, каквото и тя обича, никой не я е спрял.
Той пък покрива сметките, разходите по жилището и колата.
След като продуктите и марките трябва да са такива каквито мъжът обича, жилището, колата и разходите по тях трябва да са такива, каквито поиска жената. Не е гот да му купува Дом Периньон в панелена двустайка, докато той я вози в някакъв таралясник.

# 114
Първо се изпразва мъжовата сметка, после се почва тази на съпругата, с надежда да останат и спестявания по нея Wink Хитро
Някои жени имат акъл, не като една позната, замина за чужбина с гаджето, и там живяха с нейната заплата, неговата я спестяваха, и той дойде в България и си купи сам апартамент с всичките спестявания, даже май на името на майка му го писа.

# 115
И на мен ми е странно как първо се харчи едната заплата, като свърши другата? Тоест мъжа взима заплата и се почва- сметки, храна. Жената отива и му казва дай ми 50 лв за пазар ли? Понеже тя няма още заплата? Или не иска да пипа нейната?

Много лесно - като се ходи на пазар, като се купуват дрехи, като се плащат почивки ходят заедно и прочее плаща все единият. Разбира се, ако на другия му потрябва нещо докато са разделени ще си го купи, но това са дребни харчове. Може и картата да е раздвоена - единият плаща с картата, а другият с телефона. И на края на месеца непипнатите пари в другата карта отиват за спестявания. Съвсем лесно се получава и ако се тегли кеш - като бяхме млади кешът стоеше в една кутийка на определено място и сутрин всеки си вземаше колкото му трябват.

# 116
Аз за тия възможности се сещам, но се чудя приложими ли са?

Понеже ние кеш не теглим почти. Плащат ни всичко по банкова сметка, не разполагам с кеш. Вече да теглиш на бакомати не е много изгодно, а да си оставиш цялата заплата вкъщи - също.

Иначе заедно да пазаруваме ще е пак невъзможно. В някои дни като съм твърде заета няма как да ходя за ръка с мм да пазаруваме заедно. Ако съм на шопинг за дрехи горкият, какво да го влача с мен в мола и да губя време. Ако си поръчам козметика за коса от рибката… ?

Ето например кафемашината ми се счупи. Предишната беше подарък от него, купи ми я за рд. Той не пие кафе. Сега съм харесала нова, аз само я ползвам.

Като ни се счупи пералнята новата я платихме заедно, но тя си беше 1000 лв и разходът си е по-голям.

# 117
Защо да не са приложими? Аз работя изцяло онлайн и половината месец съм в София, а другата - в селското шато. Там без кеш си заникъде.

ЧС, а ние ги слагахме в плик, разпределени в по-малки пликчета по пера. Имаше и пликче с надпис "За безотчено изпукване". Simple Smile

# 118
Защо да не са приложими? Аз работя изцяло онлайн и половината месец съм в София, а другата - в селското шато. Там без кеш си заникъде.

Сигурно си права за селото, аз нямам наблюдения.

# 119
Не е село. Областен град е. Аз наричам къщата си там селско шато. Пак на много места не можеш да минеш без кеш в провинцията.

Общи условия

Активация на акаунт