Тренировки в домашни условия - 118

• 57 381
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Добре заварила, Агентче.
Свалих си едно приложение Калориен Калкулатор и там започнах да си смятам какво съм изяла днес. Засега съм излапала около 881 калории от целевите 982. Засега от тези калории ми дава, че съм изразходила само 130.
Не знам довечера какво да ям Simple Smile))
Като легнат да спят ММ и детето ще се пробвам с блогилатеса.
Сутрин не знам ще мога ли да си наложа да стана преди 6 ч.
Обикновено е екшън рано сутрин и много ни се спи на всички, защото малкото не иска да спи до късно и ни разиграва, особено ако го заваря още буден в спалнята. Затова предпочитам вечер да се пробвам с тренировките, пък после ще видим...
Асансьор изобщо не използвам, ама аз живея и без това на 1вия етаж. Вървя пеша от спирката до работа, от работа до спирката, от спирката до яслата и от яслата до нас. Обаче това в най-добрия случай са около 6000-7000 крачки. Поне така ми ги отчита часовника, когато го нося. Преди детето и мъжа съм правила ВМ-НВХ режим и вървях по доста повече. Може би по около 9-10 км на ден с кучето. Сега с дете и куче никъде не тръгвам едновременно, че са опасна комбинация. Даже кучинка е на гости на родителите ми...до не знам кога покрай астмата на сина ми. Поне те намират повече време да я разхождат.

# 451
Аз да отчета първите две тренировки от Pyramid series на Каролин. Първата е за крака, а втората за ръце, като се набляга на рамената. Тренировките са структурирани така че всяко упражнение се прави по пет серии с времетраене 20сек/40сек/60сек/40сек/20сек. Интересно е и доста натоварващо. Тренировките са по около 40 минути.

Скрит текст:

# 452
Снощи правих тези упражнения:
https://www.youtube.com/watch?v=MiyjFiI6004
Хубаво се загрях и изпотих. Нарочно хапнах малко салата и съвсем малко супа, за да не ми е тежко.
Само чеее, като стигнах до коремната преса - леле-мале - голям зор. Не мога така без тежести, та камо ли с тежест в едната ръка. И на планка за много кратко време изплезвам език. Ама тая сланинка, дето съм си я сложила на корема имаше си хас и да не ми пречи. Имах един период, в който правех по 200 коремни преси на ден, и пак нямах особено изразена талия. Хем бях 39 килограма. Но си спомням, че и тогава не всеки вид коремни преси ми бяха лесни за изпълнение. Онези, например, които се правят при по-малък ъгъл на тялото, много ми бяха тежки.
Изобщо не знам тази мацка как успява и да говори при тези упражения Laughing

# 453
  • Стара Загора
Вчера завърших първата седмица на Епик 3.До момента ми харесва. Снощи се поозорих малко на тренировката с плитките(хийта), но все пак се справих горе долу. Тази жена прави бърпита като пружиннка. Решила съм сега по празниците до колкото е възможно всеки ден да тренирам.

# 454
  • Някъде по Дунава
Добро утро. Продължавам с Епик 1.
 Вторник ден 32 корем и дупе
https://youtu.be/cxJAGfY5U3k
Вчера ден 32 страничен корем и рамене https://youtu.be/QNfW9VzfSOs
Maksimka, и аз така се заричам за празниците, но те така бързо минават и заета с ежедневните грижи не успявам да да тренирам.

# 455
Мдаам, много съм се изоставила аз.
Вчера правих втори ден блогилатес за корем. Ами аз 99% от упражненията не мога изобщо да ги направя по показания начин. Като легна по гръб, без да се подпра с ръце едвааам ставам - камо ли с тежести в ръцете и камо ли пък бързо. Но се мъчих, прухтях, спирах, после пак.
Допускам, че и от вчера имам някаква лека мускулна треска, която ми пречи да се сгъна още повече. А днес пък направо съм талпа. Едвам станах от леглото. Все се надявам с повече упоритост и с времето да мога да ги изпълнявам тези упражнения точ в точ. Сега ако ме види треньорката, ще падне от смях. И като започне да чете разни съобщения от лайфа и пита: "Ама как успявате да пишете?"
Ами ей така, докато си почиват, капнали от умора. Чудесно си ги представям.

# 456
Здравейте!
Аз си действам по Епик 3.
В понеделник правих ден 31 - глутеуси и задно бедро:
Скрит текст:

Гигантски сетове с тежести, ластик и собствено тегло и сериозно натоварване на зоните "под прицел". Работих с 15кг.
Вторник, ден 32 - рамене и ръце:
Скрит текст:

Отново суперсетове, а като видя 6кг дъмбели при Карълайн и ми става ясно, че ще е голямо напрежение. Всеки суперсет се повтаря по 3 пъти. Има и staple суперсет, който се среща 4 пъти в тренировката, но е брутален - частични раменни преси и класически раменни преси. Лично аз на последното повторение почивах 3 пъти. Тук работих с 2*6, 2*4 и 2*3кг (последните използвах само за skullcrushers)=
Сряда, ден 33 - крака:
Скрит текст:

Това е най-тежката тренировка за крака, която съм правила до момента. Трисетове, състоящи се от динамични и изометрични упражнения, при които първото и третото са идентични. Работни интервали 3*30сек., последвани от 30сек.почивка. Изометрията тук беше изключително предизвикателство за мен и ми се наложи да почивам в работните интервали и то не 1-2 пъти. Иска ми се да повторя тази тренировка след време, защото ми е интересно дали ще успея да я направя с по-малко почивки при изометрията. Използвах 2*6кг.
Днес правих ден 34 - цяло тяло:
8 броя пирамиди в структура на работните интервали 20/40/60/40/20, като между всеки два от тях има по 20сек.почивка. Основно се работи за рамене, крака, гърди и гръб. Използвах 2*6кг. Почивах извънредно само при лицевите опори, които все още са ми трудни.

Надявам се през почивните дни да успея да вървя по график с програмата, която следвам и да правя повече крачки.

LaCumparsita, добре дошла в нашата компания! Момичетата вече са ти отговорили на въпросите, но ако искаш още едно мнение, то аз ще ти кажа как започнах преди почти 3 години. Никога не съм била пълна, напротив по-скоро слаба, но в един момент започнах да виждам как се отпускам. Започнах с Руми Илиева, която има свободно достъпни тренировки за начинаещи в youtube, както и на сайта й. После заплатих абонамент за студиото й и постепенно преминах през всичките й програми в ниво напреднали. Тя добре обяснява техниката на изпълнение на упражненията по време на тренировката, е в ниво 3 доста бърза, но това за мен не беше пречка.  Едва тогава набрах смелост за Карълайн. Относно храненето, в момента се храня интуитивно, но доста време използвах myfitnesspal - лесен и удобен за употреба, и ми даде доста знания относно храната. И не на последно място - огромно значение има елементарното движение, като ходене, домакинска работа и т.н., защото гори калории, а не предизвиква глад Simple Smile. Успех!

# 457
Благодаря за споделения опит, dea76.
Мда, мисля, че още не съм узряла за Керълайн. Ще погледна и Руми Илиева Simple Smile
При мен интересно, че точно в момента, в който имах най-много домакинска работа и тичане покрай детето, когато постоянно бях потна и задъхана, сякаш грам не свалих. Само покрай един стомашен вирус на малкия от притеснение и напрежение не бях много яла и май и мен ме хвана вируса, та тогава дръпнах.
Малкият е супер енергичен и особено в топлите месеци се търчи вечно след него, но...не знам. Даже и с храна не съм чак преяждала, но придобих разни вредни навици като тези в един период да вечеряме с ММ чак след 9-10 ч вечерта, след като синът ни е заспал. После спряхме тази порочна практика. Обаче се улавям, че понякога като тръгнат да се оправят вечер, а аз уш доошетвам, в един момент се кльофвам да си допивам и дояждам неизяденото и недопитото от вечерята и после на следващия ден се чувствам леш. Сега се опитвам да сменя този навик с тренировка. Мисълта ми беше, че вероятно дори повече се движа отпреди детето, но заради възрастта и въпросните навици, вместо да слабея, аз качвам - особено на корем. На 45 ще стана януари месец.

# 458
... но заради възрастта и въпросните навици, вместо да слабея, аз качвам - особено на корем. На 45 ще стана януари месец.
Да, след 40 особено след 45 дори генетично много стройни и слаби жени за първи път разбират какво е това паласки или корем. Но всичко може да е под контрол без да се изпада в крайности и да се яде и тренира като бикини състезателка преди състезание. Но е нужно постоянство и търпение.
Абсолютно подкрепям важността на ниско интензивното движение!

Непо ми се губи!

# 459
Dea, и аз благодаря за споделените тренировки! Особено ми допадна тази за ръце и рамене, отдавна се рових из видеата на Каролина, за да намеря точно такава, а не само ръце ,или само рамене. Свикнала съм и двете групи да вървят заедно в 1 тренировка.

Нямам търпение да дойдат почивните дни, че да си тренирам без да ми е припряно и да си поглеждам часовника по няколко пъти!

# 460
Доста хора престанаха да пишат тази година. Надявам се всички да са добре!

Аз приключих Iron - хареса ми, но определено не е моето, даже не знам защо. Програмата ми допадна - тренировките не са дълги, силови, няма нищо изчанчено и лесно могат да се съчетават с някакво кардио, йога или друг вид занятия за тези, които имат още време.  Днес покрай един нов филм на Джейн Фонда се загледах в разни стари програми. Имах някакви идеи на направя нещо от Джейн или нещо от Синди Кроуфорд. В крайна сметка реших да завъртя някои от тренировките от 21 Day Fix Extreme Real Time до края на годината. Другата седмица сме на ски, до 31 се надявам да съм измислила програмата за първите 3 месеца от годината.

# 461
  • 1st floor
Тук съм! Чета ви! Smiley
Скрит текст:
Не тренирам изобщо у дома, защото  съм труп. От края на октомври обърнахме цялата къща. Ремонтираме сами и то в малкото свободно време. Пропуснах само два-три уикенда да не ходим на планина, а след работа три пъти съм на плуване, два пъти на народни танци. Тоест, между 18 и 19,00 часа се пазаруше латекс, мебели, пердета, килими и декорации, а в свободния ден през уикенда след ранно сутрешно плуване се боядисваше, местеше, сглобяваше и чистеше. Инатът ми е в повече, но не препоръчвам на никого да прави като нас.Smiling Imp , защото всичко се проточи два месеца и не знам къде се намирам. Както и да е, преди няколко дни завършихме, изчистих и децата наредиха коледната украса. Тази седмица на работата е абсолютен гърч и изобщо не ми е до тренировки сутрин. Ставам с главоболие и не знам къде се намирам. Да избутам и днес и имам твърдото намерение пак да ви досаждам. Трябва да почна с нещо лесно, обаче, ще продължа и вечер с плуване и танци, та ще стане двуразово. Храната ми не е съвсем зле, но не е и добре. В резултат на което, качих миналогодишните си предновогодишни килиграми. Сега целта ми е да не добавя нови трайни след празниците, а през март ще почна да съм по-стриктна с храненето. Обикновено това правя след нова година и към края на април и началото на май ми писва и зарязвам всичко. Миналата година започнах в началото на март и успях да запазя горе долу прилична форма през лятото, та и сега ще направя така.

# 462
Вчера правих ден 3 от Pyramid series - глутеуси и задно бедро. Страхотно натоварване се получи. Определено слагам в моя личен топ 3 на трвнировките за глутеуси. Имаше обичайните хип тръст, румънска тяга и сумо клекове. Новото за мен бяха плие клековете, които страшно ми допаднаха.

Скрит текст:

Dea, гледам че дупето и задното бедро си ги тренирала с 15кг. Браво на теб! Аз още не смея много да кача тежестите, понеже на моменти си натоварвам кръста, и дупето засега го тренирам с 10кг. Може би още малко трябва да изчистя техниката.

LaCumparsita, сега не знам колко е подходящо да въвеждаш някакъв хранителен режим. Предстоят празници и като цяло декември не е подходящ за тази цел, според мен.

В тази връзка, аз напоследък доста се поотпуснах с храненето и вече съм + 1-2 кг. Не че е болка за умиране, защото все пак гледам да тренирам редовно.

# 463
Добро утро!

Днес правех табата ХИИТ, ден 35 от ЕПИК 3:
Скрит текст:

60 упражнения без повторение, малък работен интервал от 20сек.и кратка почивка от 10сек. Завърших я без извънредни почивки и почти изцяло с темпото на Карълайн (изключвам бърпитата и последното упражнение, което правих като стандартно бърпи, за да не събудя съседите рано-рано). После се наложи да тичам до работата, та добавих и още кардио Simple Smile.

!Diva!, радвам се, че съм била полезна. Всъщност аз затова пускам тренировките си тук - за да спестя на някого времето за търсене на подходяща тренировка.

_Anna-Maria_, благодаря! Аз също преди време усещах солидно натоварване в кръста и предното бедро при изпълнение на хип тръст (още когато тренирах с Руми). Положих доста усилия, за да изчистя техниката и вече виждам резултати, макар и малки. Освен това, на мен кръста ми е слабо място, както съм споделяла тук и тренирам с колан. Със сигурност мога да се справя и с по-голяма тежест, но действам много внимателно и постепенно.

LaCumparsita, специалистите казват, че 80% от успеха е в храната. Не съм експерт, за да давам съвети, но аз бих започнала от това да не дояждам останала храна и да минимизирам алкохола (ако приемаш такъв). Също така не бих правила драстично "орязване" на калориите, защото със сигурност това би ме довело до глад и съответно до провал в дългосрочен план. Някой беше казал, че здравословният начин на живот е маратон, а не спринт. Сигурна съм, че ще се справиш!

На всички пожелавам спокойни и щастливи празнични дни!

# 464
dea76,

Определено си преразгледах храненето и чак драстични мерки не съм взела, но се старая да не преяждам и да не ям джънк.
Скрит текст:
Не знам как ще синхронизирам това с ММ през уикендите, защото той е свикнал на доста обилни тестени закуски и според мен по принцип не са му особено здравословни навиците. Аз допреди да се запознаем с него, бях на ВМ-НВХ режим, който малко по малко наруших, както и разходките с кучето съкратих, за да имаме повече време заедно с него - сега го отчитам като грешка, защото медал за това няма да получа, а се отразява на здравето ми. Опитвала съм се после да подновявам режимите, но безуспешно, за което вече малко иронично ме гледа като се опитвам пак да вляза в релси.
Както и да е, не ми е той виновен.
От няколко дни спрях с това дояждане и допиване и го замених с домашни тренировки.
Само дето след 3-тата вече и кръст ме боли, освен, че си чувствам корема като след операция. Много ми пречи тоя пуст корем, както и сланинките от вътрешната част на бедрата. Затова и не мога да дочакам да минат празниците, тромаво се чувствам, стискат ми някои дрехи, абе не съм в кожата си буквално.
А вие по време на цикъл тренирате ли? При мен съвпаднаха нещата и чувствам дискомфорт от това, а не смея рязко да спра както съм почнала. Освен това, започна все по-често да ми закъснява МЦ, което още повече засилва чувството за плондер. Да, подозирам, че заради празниците и неизбежните софри, няма да съм особено стриктна, но ще отбягвам концентратите и сладкото, доколкото мога. Последните дни се придържам към прием на до 1000-1100 калории. Вчера ми даде, че съм изразходила повече от приетите, но отслабване чувствам само в зоната на краката. Там винаги го усещам най-бързо.

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 10:03 от LaCumparsita

Общи условия

Активация на акаунт