Тренировки в домашни условия - 118

• 57 388
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • MUC
Здравейте,
тази седмица съм с 2 тренировки назад заради една настинка.3 дни почивка ми се отразиха на мускулите обаче добре.
В петък беше наред ден 27 от Епик Хийт. Тренировката е с фокус прасци и глутеус. Добра е и днес още си усещам глутеусите Grin
За добавка 20 минути кардио и абс на growingananas. От време на време ми трябва разнообразие от Карълайн.
Скрит текст:

Вчера ден 28 за трицепс и широки гръбни мускули. Много трудна тренировка, защото беше с много кратки почивки по 20 секунди след суперсет от 2x50 секунди. Тези sкull crushers мога да ги правя с макс 4 кг.
За добавка 30 мин. тренировка за корем от стоеж на една друга мацка, която открих наскоро и много ми допада.
Скрит текст:

Дух, разрови се в google или pinterest  и потърси printable dumbbell workout plan, ако търсиш нещо от сорта:
https://www.pinterest.de/pin/1266706137523776/ или
https://www.muscleandstrength.com/sites/default/files/workouts/d … workout5day_0.pdf
Аз преди във фитнеса ходих с един малък тефтер и там си пишех предварително от вкъщи програмата с упражненията. Телефона си го ползвах за таймер или музика.
Така ми беше най-удобно.

# 436
Привет аз продължавам да си тренирам с коледната програма ,много тъпо съм я подценявала ,супер е и едва ли вече у тоя живот ще се върна към 40-50 Мин тренировки на един път хахах 😂 Дойде ми акъла в главата ....рандъм си добавям пилатес ,йога ,спининг ,но не веднага след тренировката ,а примерно вечерта или в офиса съм си взела една йога мат и там или в къщи вечер и така ..

За момичето ,което пита за нещо дето да и дава енергия ,оня ден писах ,но го изтрих - оправи си  дефицитите и желязото,вдигни си Фт3 и Ф т4 в горните 2/3 от референтата и тогава мисли за тежки тренировки ,дотогава нещо леко с минимум тежести и кратко като продължителност +ходене или леко кардио (непродължително) Можеш да пиеш Л карнитин който и без друго е полезен за щитовидната ,аз го пия сутрин и вечер

# 437
А с какво се оправя Фт4? Като гледам и моите са на долната граница. Ендокриноложката ми каза че съм си супер и нищо не ми изписа. А имам една постоянна умора, мързи ме особено ако не хапна нещо с повече въглехидрати. Фт3 не ми е пускала. Това са ми последните изследвания. Ходих, защото в семейството почти всички са с хипотиреоидизъм.

# 438
Ела в тази тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1502361.new#new
Винаги пускай пълен пакет -Фт3, ФТ4 и ТСХ за да е пълна картината ,сега Фт 4 ти е на дъното ,но ТСХ ти е ниско ,което е нелогично ,на пръв поглед и трябва да се гадае ,защото го няма ФТ3 ....

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 15:51 от No_frame bitch

# 439
  • Стара Загора
Да се отчета и аз. Завърших Епик Хийт (с изключение на две тренировки). Едната беше един хийт. Дребното беше болен и ги бях подкарала тогава всеки ден и тази общо взето след това не можах да я на местя.И още една беше към края. Цяла тренировка с вариации на лицеви опори. За нея дори не се и замислих. Върнаха си ни на нормално работно време и започнах Епик 3. Направих първа тренировка за крака и втората за цялата горна част. Имах време и направих и добавката. 15 мин бицепс. Ще се опитам по време на коледните празници да тренирам всеки ден. И дано и да не прекалявам с яденето на боклуци.
Духче, разгледай тук
https://darebee.com/workouts/super-strength-workout.html

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 20:02 от maksimka

# 440
Дух, в Инстаграм има много такива тренировки. Това го пускам само като пример
https://www.fitandwell.com/news/you-only-need-six-moves-to-build … t-your-metabolism
Аз също не следвам програми. Много често, тъй като нямам време да търся, си съставям набързо нещо сама. Таймери има и в Ютюб, и като приложения.
П.п. гледам да редувам долна и горна част в рамките на две последователни упражнения и всяко трето да е за цяла тяло.

# 441
  • Някъде по Дунава
Привет. Отчитам миналата седмица и днешния ден с Епик 1.
Ден 26 цяло тяло https://youtu.be/_jz30UMocHs Това са  4 комплекса от по 5 допълващи се упражнения. Всеки комплекс се изпълнява 10 мин.
Ден 27 ръце(рамене и трицепс) и корем https://youtu.be/USNt7_BfTNc Започва с 16 упражнения за корем - 50 сек работен интервал и 10 сек почивка. При ръцете се работи 40/20. Упражненията са вариации на лицеви опори, а за трицепс т. нар dips е всяко трето упражнение.
Ден 28 дупе, задно бедро и гръб. https://youtu.be/9JMF2iSEjGI
Имах огромна мт, но беше хубава тренировка. Работен интервал 45/15. Всяко трето упражнение беше румънска тяга.
Ден 29 цяло тяло  https://youtu.be/f4R4tFBvluI Всяко упражнение се изпълнява 30 сек динамично, 30 изометрия и отново 30 динамично.
Днес ден 30 Хийт https://youtu.be/qp15Z64Wf90 Тук има три големи комплекса от по 10 Мин. Във всеки комплекс има от три до пет упражнения, изпълнявани определен брой пъти в рамкиране на 1 мин., тип EMOM. Общо по 10 пъти се изпълняват всичко комбинации в рамките на десетте минути.

# 442
Здравейте момичета,

Така предколедно се усетих като абсолютен плондер и все повече се замислям за някакъв режим и тренировки , обачее ми е много трудно с организцията и все си мисля, че може би най-доброто решение за момента са тренировки вкъщи. Абсолютно начинаеща съм и моля за съвет как да започна, за да не стане така, че още първата тренировка да ме докара до някаква жестока мускулна треска и направо да ме откаже. Например, не знам с какво трябва да се оборудвам. Имам вкъщи едни гирички от по 5 кг и един уред за стягане на бедра от този тип:
https://contents.mediadecathlon.com/p701771/k$293aa4a85a4987a3bdc8d0e726a8251e/ured-body-power.jpg?format=auto&quality=40&f=800x800

Тези клипчета на телефон или на телевизор ги гледате?
Кое е подходящото време за такива тренировки? Аз, имайки предвид, че работя от 8 до 17 ч и имам малко дете, което взимам от яслата вечер, все не мога да намеря време за такива неща. Трябва да ставам или много рано сутрин или вечер след като приспя малкия да правя упражнения, но тогава ще съм вече вечеряла. Сутрин обикновено ставам в 6. Значи, ако тренировката е половин час, евентуално да стана в 5:30.
Всеки ден ли ги правите и изобщо моля за съвет как да се организира и мотивира абсолютен лаик и мързел като мен или да разкажете как започнахте вие.
Знам, че нещата опират до воля и всичко зависи от мен, но ще се радвам някой да сподели и малко да ме сръчка. Мисля, че ако мога да сваля едни 5 кг, ще е добре, а ако са 10 -още по-добре.
Проблемната ми зона са корем и вътрешна част на бедрата. Ръцете си също бива да ги постегна.
Връщам се да чета отначало и благодаря предварително!

# 443
Здравейте момичета,

Тези клипчета на телефон или на телевизор ги гледате?
Кое е подходящото време за такива тренировки? Аз, имайки предвид, че работя от 8 до 17 ч и имам малко дете, което взимам от яслата вечер, все не мога да намеря време за такива неща. Трябва да ставам или много рано сутрин или вечер след като приспя малкия да правя упражнения, но тогава ще съм вече вечеряла. Сутрин обикновено ставам в 6. Значи, ако тренировката е половин час, евентуално да стана в 5:30.

Здрасти предвид това,че си напълно начинаеща,много заета и е декември можеш да започнеш с блогилатес  https://www.youtube.com/@blogilates/videos  ,избирай някаква тренировка 20-30 мин и даже може да я разделяш 15 мин сутрин и 15 вечер -подбирай тренировките така,че да тренираш през седмицата цялото тяло,като един ден-два дена  можеш да правиш примерно само ходене или стреч .Така ще започнеш плавно и ще свикнеш със самият режим на трениране ,тъй като почваш от нулата тялото ще се стресира и със сигурност ще има ефект.
Друг подходящ канал е Клоуи от сайта и можеш да се регистрираш и има фрии програми ,препоръчвам Hourglass ,дъщеря ми я прави и имаше голям ефект https://www.youtube.com/@ChloeTing/playlists
Като оборудване нищо друго не ти трябва ,може би само ластик,вземи текстилен от Декатлон ,но не е задължително и виж там храната,че за сваляне това е най-важно...Успех!

Днес 20 мин кардио с дъмбели от коледната на CG ,вчера дупе....някой правил ли е коледната досега да каже нормално ли е да тренирам от 20 години и сега за 20 мин на ден да имам повече мускулна треска от 40 мин тренировки ....много съм озадачена....

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 11:07 от No_frame bitch

# 444
Благодаря ти от сърце, No_frame bitch Simple Smile
Ще се пробвам довечера с този блогилатес от клипчето.
Ще се опитам да редуцирам тестеното и захарта като начало, пък да видим колко ще ми издържи душичката по празниците.

# 445
Днес 20 мин кардио с дъмбели от коледната на CG ,вчера дупе....някой правил ли е коледната досега да каже нормално ли е да тренирам от 20 години и сега за 20 мин на ден да имам повече мускулна треска от 40 мин тренировки ....много съм озадачена....

Да, Коледният календар е добро предизвикателство Grinning Аз го правя като допълнение към IRON и често ме уморява повече от основната тренировка.

В неделя и вчера почивах.
Днес правих ден 17 от IRON- горна част, и ден 13 от Коледната - много, много напади. Завърших с 15 минути стречинг от приложението StretchIt.
Утре е ден 16 от IRON - задно бедро, и ден 14 от Коледната - горна част.
В четвъртък - ден 20 от IRON - ръце, корем и ядро, допълнен от ден 19 от Коледната - глутеуси с тежести на глезените.
И в петък... в петък ставам на 50 Flushed Досега бях много позитивно настроена, но през последните няколко дни ме е обхванала някаква всемирна тъга, все едно кой знае какво предстои. И на себе си не мога да обясня какво чувствам. Искам да минава вече.

Добре дошла, LaCumparsita Blush
Моят съвет е прост - започни едновременно с двете важни неща - хранителният режим и спорта, за да имаш бързи и мотивиращи резултати.
Знам, че е трудно с времето, затова опитай първите месеци да отделяш 15-20 минути дневно за тренировки, но всеки ден, без изключения, без извинения.
По отношение на храната - само с "редуциране" рядко се получават нещата, защото имаме склонност да се самозалъгваме какво и с колко сме редуцирали. Опитай да си записваш храната, ползвай някое приложение - много помагат.
Поддържай връзка с душичката си и постепенно тя ще се научи, че усещането за здраве и добра форма е по-сладко от тестеното и захарта. Успех Heart Eyes

# 446
Благодаря Vetrena Simple Smile
А кое приложение ми препоръчваш? Имам смарт часовник, гледам, че ми брои крачките, но може ли да ми брои и калориите, които съм изразходвала това чудо?

# 447
Благодаря Vetrena Simple Smile
А кое приложение ми препоръчваш? Имам смарт часовник, гледам, че ми брои крачките, но може ли да ми брои и калориите, които съм изразходвала това чудо?

Да, повечето часовници го правят.
Преди имах Apple Watch, той отчиташе всичко - както активните калории (изгорените по време на физическа активност), така и тези, изгорени в покой.
Сега съм с Huawei - той отчита само активните калории.

Аз обаче имам предвид да ползваш приложение, което изчислява калориите в храната. Безценно е за човек, който няма много познания в областта и лесно изпада в заблуда, че е на добър режим, докато всъщност редовно преяжда или напротив - прилага по-големи рестрикции от здравословното.
Аз ползвам MyFitnessPal - може да се свали на телефона, суперудобно е.
Има и други, разбира се, не по-малко добри.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 15:52 от Vetrena

# 448
LaCumparsita, и аз бих ти препоръчала MyFitnessPal за броене на калории. Много е удобно приложението. Преди време аз започнах с него да броя калории с цел калориен дефицит и сваляне на килограми. После включих кратки тренировки без тежести, като постепенно се запалих по тежестите и се оборудвах. За момента имам комплект сглобяеми дъмбели общо 20кг, две пудовки от по 6кг и 8кг, тежести за глезени от по 2кг и по 4кг, текстилен ластик, комплект гумени ластици, въже за скачане и гимнастическа топка. Нещата си ги накупих постепенно според тренировките, които ми допадат.

Съветът ми е да започнеш кратки и леки тренировки докато свикнеш с тях. Желанието за увеличаване на интензитета на тренировките ще се появи постепенно. Но имай предвид, че няма как изведнъж да влезеш в перфектен режим на хранене и тренировки. Тези неща обикновено изискват време и създаване на навици. Защото за да изглеждаме добре, трябва храненето и тренировките да са част от ежедневието ни, а не някакво временно състояние. Аз лично вече от няколко години се старая да изграждам добри хранителни навици. Така че не си поставяй твърде високи цели още от начало. Просто направи нещата така както са ти приятни.

# 449
Добре дошла в любимата ни тема, LaCumparsita!

Започване на стриктен режим преди празници обикновено е обречено на провал по очевадни причини според мен, но абс. подкрепям момичетата, че може да се започне с малки стъпки и по отношение на храната и по отношение на спорта. Помни, че контролът върху храната ще ти даде 80% от успеха, защото с 2-3 хапки се елиминира разхода на калории от 30+ мин тренировка. My Fitness Pal е фантастична апликация, а на Ютюб има клипове, които в рамките на 5 минути да ти дадат основите.

Тренировките, особено в началото ще ти дадат най-вече тонус. Ако нямаш екипировка няма никаква нужда да хукваш да купуваш дъмбели, има безброй тренировки със собствено тегло (и ластици), които ще са ти предостатъчни за начало.

С малко дете е трудно, всички сме минали по твоя път, аз лично препоръчвам да тренираш сутрин - набележи си 3-4 дни в които да станеш по-рано, а за останалите 3-4 си набележи реални цели като да направиш минимум 10 000  стъпки / 20 етажа или изобщо да не ползваш асансьор цял ден. Първите няколко седмици е важно да се сформира навик Simple Smile

PS Зареждам си часовника и ще погледна докъде го докарах с моите 99 преди Коледа. Онзи ден надскочих 100 км-овото предизвикателство, което правя на гребната машина и чак ме хвана яд, че не планирах да направя 200 км (Concept 2 дава пари за всеки километър, направен от теб, които отиват за благотворителна кауза - аз си избрах Украинска фондация. Това е доста добра екстра мотивация да си направиш километрите като се прибереш уморен като куче вечер).

Много благодаря на Sprikles за страхотните линкове!
Скрит текст:
При мен нищо ново тези дни, но исках да споделя:

Boho Beautiful ще имат традиционната безплатна програма по йога в началото на годината - 31 дни,. Интересното тази година е, че ще можете да имате достъп и до платформата им докато тече безплатната програма:
Dark Horse сподели този интересен документ за тези, които обичат да си анализират годината и да планират следващата:

Мда... май ще стане 99/99 до НГ (дори когато съм направила 2 мини тренировки в един ден ги боря като 1 тренировъчен ден). Трябва да сме реалисти, отивам да направя 93/99.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 17:05 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт