Тренировки в домашни условия - 118

• 57 390
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Вчера се престраших отново да прибегна до топката. Grinning Отчитам цяло тяло с топка. Това беше една от най-трудните тренировки за цяло тяло, които съм правила. Имам мускулна треска на корема още от сутринта, а вчера задните бедра направо ми се подпалиха. Grinning Но съм впечатлена каква координация, сила и издържливост се изисква за тези тренировки. А на пръв погелд изглежда доста лесно.

Класиката в този жанр за мен лично е Adam Ford, който издава няколко чудовищни CD-та със тренировки със швейцарска топка в късни 90-тте, ранни 2000. И до ден днешен мисля, че още пазя риповете им, свалени от руските сървъри. Невероятни тренировки във всяко едно отношение - имаше 3 серии - горна част, абс, долна част по 3 нива във всяка. Адам прави упражнения, които рядко съм виждала при някой друг:

Скрит текст:
Ето какво още намирам като остатъци из Ютюб:

https://www.youtube.com/@ridgelinefitness/videos

PS Забележете каква физика и координация има - някои работи не стават само с тежести Simple Smile

PS Аз имам 2 швейцарски топки със различен диаметър и за проблеми с кръста (лордоза, етц.) са незаменими! Дават ти възможност да си направиш пълноценна тренировка за корем без болка. Изобщо тези топки ги ползват много активно физиотерапевтите.

PS Трябва да поразровя да видя кои са гурутата на швейцарската топка понастоящем.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 15:58 от Agent Provocateur

# 421
Ахахха Адъмчо е много хардкор ,не е за начинаещи с топка ....
Днес почивам ,че фейса ми е леж...Joy

Редактирам за днес :
Йога за баланс с Травис -10 Мин
20 Мин крака от коледната върху босуто ❤️
Кражбите ми треперят 💪

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 10:43 от No_frame bitch

# 422
Agent Provocateur, много ти благодаря за линковете. Определено ще ги разгледам. От неделната тренировка с топка имам зловеща мускулна треска на корема, та чак ме боли, като се изкашлям. Grinning

# 423
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Момичета здравейте.Моля за съвет какво да си взема за енергия.Имам желание да почна да тренирам вкъщи,но ми липсва енергия.Трябва ми нещо за стимулиране и за прилим на енергия.Има ли такова чудо 😄

# 424
Момичета здравейте.Моля за съвет какво да си взема за енергия.Имам желание да почна да тренирам вкъщи,но ми липсва енергия.Трябва ми нещо за стимулиране и за прилим на енергия.Има ли такова чудо 😄

Може би е добре първо да си изясните дали наистина липсва енергия или просто желание? Тренировките вкъщи изискват повече мотивация от тези в залата. По-трудно е да се "накараш" да започнеш и обикновено не липсата на енергия, а на достатъчно мотивация пречи на започването.
Мен лично липсата на енергия не ме спира от тренировки задълго. Ако усетя, че имам нужда - почивам ден-два, след които отново тренирам с удоволствие и достатъчно енергия. Обяснявам си го с това, че за мен отдавна тренировките са необходимост и добър навик, затова нямам проблем с мотивацията.
Та... дали не бъркате липсата на енергия с липсата на мотивация?
Ако наистина е първото - вижте дали хранителният режим не е твърде рестриктивен, дали сънят е достатъчен или близо до достатъчния. Чаша кафе и доза БЦАА преди тренировка осигуряват добър прилив на енергия. Ако пък нещата с енергията са наистина зле - едни кръвни изследвания са добра идея.

И по темата - вчера цял ден се чувствах изморена, тази сутрин енергията ми никаква я нямаше. Утре обаче няма да мога да тренирам силово заради важен ангажимент (вечерта съм на плуване обаче).
Затова тази сутрин все пак тренирах, но редуцирах тежестите и се получи много добре. Доволна съм, че не се оставих на умората. Направих ден 14 от IRON - цяло тяло - с две трети от тежестите на Карълайн, добавих и 12 минути за корем. Много освежена се почувствах, а след закуската и кафето всичко си дойде на мястото Hug

# 425
Започни с кратки тренировки без тежести 15-20 мин ,ненатоварващи и 10000 крачки на ден или там някакво ниско интензивно кардио-оправи храна ,сън ,вит Д,Б12 ,щитовидни виж ....много ти е общ въпросът ,трябва да се гадае ,тези насоки са бейсикът -не знаем колко работиш,какво,спиш ли добре ,имаш ли здравословни проблеми и така нататък,ако нямаш енергия за тренировки ,няма нещо което да ти даде или ако има после ще се скапеш -прави нещо ,което не те изцежда и надграждай...
За днес кардио от коледната,не съм правила кардио по програма от години и ми беше пфффф -то бърпита,лицеви ,планкове изчанчени -ЧУДООООО Cold Sweat ама не съм се насилвала,де с бавно темпо...няма как трябва да се тренира за ските ...

# 426
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Да ,относно здравете имам малко проблеми.Имам хашимото ,но с приемане на хормон всичко е в нормата.Лятото ми откриха и анемия .Продължавам да пия вит.D и вит.B12.
Сънят ми е повече от перфектен.
Може би ми липсва мотивация и от там за се заблуждавам за енергията.Иначе съм много дейна и постоянно съм в някакво движение.

# 427
Привет, нещо съм на вълна Джаки последните седмици, но мисля да надникна отново в тренировките на Каролина, да добавя разнообразие Blush

По отношение на липсата на енергия, и аз страдах от такава дълго, дълго време, с години и то се оказа причина на много фактори, и то никак не за пренебрегване, като например много ниски нива на желязо, които вкарах в норми с препарати, неусвояемост на фолиева к-на, респективно започнах прием на метилираните форми, допълнително и на B12, ниски нива на вит.Д-също вкарах в норми и приемам до ден днешен. През всичките тези години тренирах, но понякаго наистина причините могат да бъдат светлинна лампичка да си обърнем сериозно внимание.
И най-последното нещо, което коригирах по отн-е на липсата на енергия, беше да вкарам и захарта в ред, никога не е била извън нормалните граници, но явно е варирала от редуване на глад-ядане-глад-ядене...всъщност знам ли, поне така предполагама. Вивиан, съфорумка, която се включва тук от време на време, като професионален фитнес-инструктор ме научи да свалям тегло съвсем постепенно и регулярно с помощта на калорийния метод. Препоръчвам с две ръце и метода, и инструкторката Heart Eyes
Вече нямам проблеми с енергията, по-скоро от много енергия съм станала като реактивен самолет и върша огромен обем работа и задачи Blush, но не изпитвам липса и тотално, перманетно изтощение, така както преди.
Ако нямам настроение за тренировка, то си е до настроение, нe е и до умора.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 16:08 от !Diva!

# 428
Diva, ти ми даваш добра идея да си изследвам и аз хормоните. И аз имам проблем в насока енергия или по-точно сънливост. Спи ми се почти постоянно и колкото и да спя, все не ми стига съня. Сутрин едва ставам дори и през почивните дни, когато успявам понякога да поспя и до 8:30-9. И то при положение, че не лягам късно.

Иначе за тренировки успявам да намеря енергия. То някак си като свикнеш с тях и ти стават част от всекидневието. Дори при мен тренировките ме зареждат адски много с енергия. Може страшно да ме мързи преди тренировка, но след нея направо хвърча. Така че, Вероника, съветът ми е да си създадеш навик с тренировки, които да ти харесват. Защото ако са ти приятни и ги правиш с желание, те бързо ще се превърнат в навик. И е много вероятно, както при мен, да ти дават допълнителна енергия. То това му е хубавото на тренирането, че уж те изморява, но същевременно може да те енергизира за цял ден. Аз даже обмислям да опитам сутрешни тренировки за да видя дали мога да преборя тази сънливост. По принцип изобщо не обичам да тренирам сутрин, но може би е добре да опитам.

# 429
Здравейте!

Във вторник правих ден 27, Епик 3 - долна част на тялото:
Скрит текст:

Тренировка от вариации на клекове с тежести, ластик и собствено тегло, няма повтарящи се упражнения. Работен интервал - 40сек., почивка - 20сек. и докато гледах интрото се учудих на това разпределение, но в хода на работата усетих много здраво натоварване. До вчера имах лека мускулна треска на зоната точно под дупето (не знам наименованието й, но за първи път ми се случва). Работих с 2*8кг и 15кг.

В сряда беше ред на ден 28 - гърди, трицепс и корем:
Скрит текст:

Интервалите са разпределени отново 40/20 сек.и пак натоварването беше зловещо. Предложен е сет от две упражнения - флайс за 60 сек.и диамантена преса с дъмбели за 40сек., който се повтаря 6 пъти. Частта за корем е без почивка, като аз не успях така и си вмъквах по няколко секунди вежду упражненията. Вкарах в употреба 2*8, 2*6 и 2*4кг. Като видя, че Карълайн използва 6кг и съм сигурна, че ще е тежко, поради което бях извадила и 2*3, но не ми се наложи да ги използвам. За първи път ми се случва да ми треперят раменете и едва-едва успях да си сложа спирала на миглите преди да изляза за работа.

Вчера - ден 29, цяло тяло:
Скрит текст:

Мисля, че и миналата седмица писах, че в тази програма тренировките за цяло тяло са доста тежки за мен, съпроводени с доста завишен пулс. Тази също усетих така. Структурата е в трисетове - 45сек.упражнение, 30сек.вариация или друго упражнение, 45сек.същото упражнение като в първите 45сек., следва 30сек.почивка. Работих с 2*6 и 2*4кг.

Сутринта се чувствах много изморена и реших да не правя днес ХИИТ тренировката, което повтаря ситуацията от миналата седмица, но...

Винаги тренирам рано сутрин - около 5.00 часа, а 30мин.след края на тренировката закусвам. Обичайно спя по 7-7.30 часа през работните дни и докато се събудя - през почивните, но напоследък сънят ми е доста разбит и се събуждам по 5 пъти на нощ. Съответно, усещам как постепенно натрупвам умора, която води и до раздразнителност.

И един въпрос извън темата - имате ли сполучливи рецепти за "здравословни" коледни сладки?

Хубав ден и слънчев уиикенд!

# 430
  • Перник

...
И един въпрос извън темата - имате ли сполучливи рецепти за "здравословни" коледни сладки?
...

"Здравословни" коледни сладки и "здравословен" козунак дори и не се опитвам да правя.
Коледните сладки, които традиционно правя съдържат масло, мед, яйца (домашни), бяло брашно. Тази година се очертават 5 вида - вече са готови виенските коледни сладки (с орехи), джинджифиловите, какаови напукани. Тестото за меденки омесих снощи, довечера ще ги пека, а уикенда ще украсявам. Другата седмица ще направя и линцерови.
Все пак, ето какво ми излезе току що https://www.vesti.bg/lyubopitno/5-idei-za-zdravoslovni-koledni-sladkishi-6157444

И за да съм по темата все пак, днешната тренировка https://www.youtube.com/watch?v=uCMcWRV9w6s

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 13:25 от SvetlaK

# 431
При мен нищо ново тези дни, но исках да споделя:

Boho Beautiful ще имат традиционната безплатна програма по йога в началото на годината - 31 дни,. Интересното тази година е, че ще можете да имате достъп и до платформата им докато тече безплатната програма:
Dark Horse сподели този интересен документ за тези, които обичат да си анализират годината и да планират следващата:

# 432
Момичета, знаете ли къде мога да намеря програма за трениране, която не е под формата на видеоклипове?
Имам фитнес в работата, което е по скоро зала с тежести. И имам 30-40 минути, за да тренирам. Но нямам как да пускам на телефона или лаптопа нещо, което да чете. Идеята е да си го изкарам на лист с повторения и така нататък. Опитах се с програмата на Сидни, но там е на секунди не на брои серии и повторения. Поради определени обстоятелства и това не върши работа. Та ще съм благодарна ако имате идеи. Ясно е че няма да стане нито преди, нито след работа. Искам да имам три дни в седмицата такива тренировки и събота и неделя кардио на спининг Байка или бягане.

# 433
Момичета, знаете ли къде мога да намеря програма за трениране, която не е под формата на видеоклипове?
Имам фитнес в работата, което е по скоро зала с тежести. И имам 30-40 минути, за да тренирам. Но нямам как да пускам на телефона или лаптопа нещо, което да чете. Идеята е да си го изкарам на лист с повторения и така нататък. Опитах се с програмата на Сидни, но там е на секунди не на брои серии и повторения..

Духче, описанията на тренировките на Карълайн съдържат списък на упражненията в тяхната последователност и брой серии. Само повторенията не са описани, защото при нея всичко е по време. Не е проблем да си ги добавиш ръчно обаче. Примерно 40-секундните работни интервали са за 8-10 повторения, 60-секундните - за 10-15.

# 434
Здравейте. Отчитам ден 3 и ден 4 от Tempo week на Каролин. Нещо не ми допада особено програмата. Малко ми е еднообразна, най-вече треноровките за горна част. Повтарят се много пъти едни и същи упражнения и времето ми минаваше много бавно. Едва днешната тренировка (ден 4 за цяло тяло) ми допадна горе долу. Като цяло, не знам защо се казва tempo, като по-скоро е малко мудна. Grinning Ако се работи с по-малки тежести, може да е по-лежерна, а с по-големи - по-интензивна.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт