Тренировки в домашни условия - 118

• 57 338
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас/Пз
Звездичка14, това, че като ядеш сутрин, после ядеш цял ден е само в твоята глава. За да се забърза метаболизма ило поне, за да не се забавя е добре след тренировка да има някакъв протеин поне. Не е задължително да правиш сериозна закуска. Няколко лъжици извара с половин банан или пък с малко боровинки е напълно достатъчно. Повечето от нас за по-лесно след тренировка пият протеинов шейк, който също е вариант. Добре е да имаш поне 3 хранения през деня, които да са разположени максимално през 4 часа, дори според мен и 4 е много. Повече инструктори съветват за 4-5 кратно хранене на ден, но за хора с динамично ежедневие това се оказва доста трудно. И въпреки всичко, за да има резултати в тренировките е почти задължително да се обърне внимание на храненето, особено на следтренировъчното такова.

Вчера ден 32 ендгейм горна част. Интересна тренировка, странно, че не си я спомням от предишното правене на програмата. Сега обаче вече като съм завъртяла няколко програми на КГ доста повече неща ми правят впечетление.

Записвам си тренировката за крака на Дея и при първа възможност ще я направя Simple Smile

# 526
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Днес ден 37 от Епик 1 - крака https://youtu.be/c-iMaj-ue18 Преобладаваха вариации на български клек и периодично се повтаряше leg bridge. Работният интервал беше 2*45 сек и 30 сек почивка.
Аз тренирам сутрин на гладно към 8 ч, само кафе пия след ставане. На работа съм от 11. След тренировка пия протеин. Понякога и закусвам, друг път смесвам протеина с кисело мляко и това ми е закуската ( няма откъде да купувам скир). С храната е малко по - сложно, защото реално нямам почивки и се опитвам да вмъкна обедното храненето някак си. Понякога става 15-16 ч докато успея да ям. Нося си в кутии, но не е особено удобно.

# 527
  • София
За много години, момичета! Да ви е здрава и много щастлива 2023 г.

Sprinkles, здрава да си и каквото искаш да стане! Много почна да ми допада тази тортичка, ще търся где беше рецептата.
Духче, браво! Пожелавам ти същите постижения и тази година.
Rayna13, и мен ме влудяват тези клипчета на Руми, 30 секундни, уж вдъхновящи, страшен лигоч, кому е нужно...

Цели, цели, как добре звучат като ги формулирате... Ще взема и за да помисля за моите.
Едната ще бъде да си ползвам активно Мултиспорт картата. Другата - да не вадя душата на мъжо ми, но той все пак да успее някакси да отслабне. Тръгна три пъти седмично на плуване, но контролът на яденето не му се получава. Поне успях да го заведа (като малките деца) на ендокринолог, че малко захарчицата е висока. Рече - въглехидрати на минимум, тамън навреме сме отишли, но трябва да отслабне. Оплаках ли ви се как като се запознахме беше 75 кила на 186 см, сега е 110 Sad

И аз като прасе се чувствам, някакси тази лежерност покрай празниците ми докарва тези усещания. Но и гости, готвене, хранене. Аз обичам много гости и винаги се хвърлям със сто неща..

Но!! на втори се събрах и отидох в Next Level на една групова тренировка - Les Mills, bodypump. туй Les Mills било популярна система, явно, но сефте я чувах.

Краката ми трепереха като си тръгнах.., два дни всеки кокал и мокал ме боли.
Аз явно нищо не тренирам, хаха, въпреки, че съм изкарала цели три програми на КейДжи.
За утре се чудя за една Табатка в 7 и 30 сутринта, но още медитирам над идеята.

# 528
Е Сънчо ....какъв мъж е бил 186 см на 75 кг?!?  ....Под 85 кг мъж не го признавам ...сега си е баш добре ,до 100 ако ги докара супер....
Аз днес почивам ,че на НГ излизах навън да пафкам и ме тресна нещо като настинка ....вчера в 7 заспах и в 8 се събудих,сутринта само една йога 25 минути на Бохото направих...

# 529
  • София
No_frame bitch, да, доста слаб беше.
В казармата след уни тури едни 20 и после постепенно си трупкаше бавно и славно.

Да, да 100, или 95.. нещо такова, но той ако не се контролира сам, аз и да буча и да не буча.. само ще се изпокараме накрая. Лошото е, че много и взе да хърка, трябва да си купя супер тапи за уши.

# 530
Много сте ми удобни като поствате клипа на тренировката директно в темата - с два клика го пращам на списъка с тренировки за бъдещо правене. Но се замислям дали да не си направя пинборд, за да си запазвам и вашите коментари към дадената тренировка.

1/99 Гребане 22 мин + 1/31 Бохо Йога
2/99 Гребане 22 мин + 2/31 Бохо Йога + Ascension Free Program Test drive
3/99 Гребане 22 мин + 3/31 Бохо Йога

PS Les Mills BodyPump са много, много популярни тренировки, тук в темата ги уважавахме преди около хммм 9-10 год някъде!?!
Изобщо Les Mills имат много и различни по стилове тренировки - танцувални / йогоподобни/силови/бойни/степ/етц.
https://www.lesmills.com/us/workouts/all/

Ха, много приятна на пръв поглед ON Demand платформа са направили:
https://try.lesmillsondemand.com/?gclid=Cj0KCQiA5NSdBhDfARIsALzs … &gclsrc=aw.ds

Но!! на втори се събрах и отидох в Next Level на една групова тренировка - Les Mills, bodypump. туй Les Mills било популярна система, явно, но сефте я чувах.
Краката ми трепереха като си тръгнах.., два дни всеки кокал и мокал ме боли.
Аз явно нищо не тренирам, хаха, въпреки, че съм изкарала цели три програми на КейДжи.

При промяна във вида тренировка/натоварване мускулите е нормално да реагират така. Изпитвали сме го всички тук! Аз например успявам да си докарам понякога мускулна треска дори от просто ходене, като си дойда до Европата и се опъна на 30++ км ходене на ден в течение на няколко дни.

"Delayed onset muscle soreness (DOMS) is a phenomenon in which muscle pain or stiffness develops a day or two after exercise. While it is most common in people who have just started exercising, it can happen to anyone who has increased the duration or intensity of a workout routine.

DOMS is not the same thing as muscle pain experienced during exercise or caused by an injury such as a strain or sprain. Rather, it is related to increased stress in muscle fibers as you exert them excessively. This can also occur if you engage in movements your muscles are not accustomed to, such as new exercise.

Eccentric muscle contractions, in which muscle contracts as it lengthens, are the type most associated with DOMS. Examples of this including descending stairs, running downhill, lowering weights, doing deep squats, and lowering yourself during push-ups."
https://www.verywellfit.com/muscle-pain-and-soreness-after-exercise-3119254

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 16:10 от Agent Provocateur

# 531
  • Перник
Честита Нова година и от мен, момичета! Да сме здрави и да постигнем спортните (и не само) цели, които сме си поставили!
Виждам, че има нови момичета в темата Simple Smile Радвам ви се и се надявам да не сте за един ден с 4 селфита Wink Но мисля, че темата ще ви хареса и ще се зарибите да тренирате, а като видите и резултатите, няма да искате да спрете Simple Smile

Много ми беше хубаво около празниците - преди Коледа си взех една седмица отпуска, в която тренирах бърсане на прозорци и правене на сладки Simple Smile После - готвене, гости, хапване, малко вино, малко тичане, разходки... От вчера влязох в нормален ритъм (работа и тренировка преди това, т.е. към 5:30 сутрин). Вчера правих това - https://www.youtube.com/watch?v=V3vd0YBSgqg Приятна тренировка, като за завръщане Simple Smile Днес реших да си довърша предизвикателството на Рори, което правех преди празниците и тренирах рамо https://www.youtube.com/watch?v=XlOV4AlQ0Fg&t=28s Последните 2 упражнения не ми бяха никак лесни Relaxed

# 532
Привет и от мен след много тежък грип днес по-лежерничко тази тренировка за корем на Каролина, доволна съм https://www.youtube.com/watch?v=OuBMFYx5ncE&t=1933s

# 533
Привет, момичета Blush
Започнах годината полека с йога и кардио, но на 3-ти януари "влязох в играта" с ден 19 от IRON - цяло тяло, допълнена от три упражнения по 4 серии за дупе. Утрепително добре се почувствах, но вчера категорично имах нужда от почивка и си я позволих.
Днес сутринта направих ден 18 от IRON - глутеуси. Много добра тренировка в суперсетове. Карълайн я прави с 1 х 30 и 2 х 15, а аз - с 1 х 27 и 2 х 12.5.
Продължих с 30-минутна детокс йога практика от Боховците. Чисто нова съм.
Утре сутринта следва ден 20 - ръце и корем, като мисля да прибавя и някакво кардио с дъмбели (любимият ми тип кардио).
След това отиваме на спа уикенд, за който си мечтая от октомври, но все нямаше кога.
Сигурно няма да стигна до фитнеса при наличието на добра местна винарна Grinning
Времето ще е хубаво, така че една дълга разходка в планината и плуване в басейна ще са повече от достатъчни, за за раздвижване и добро настроение.

# 534
Еееее Ветрена ти си любимият ми  разказвач на тренировки! Smile
Днес Iron_2 ,горна част-всички части без трицепс-една от най-готините тренировки ЕВЪР за ръце ,гръб,рамена и малко гърди...

# 535
  • Варна / UK
Привет и от мен! За много години! Да сте здрави и корави  Hands Muscle Grinning Heart
За миналата година имам 251 силови (около 200 в зала), 31 кросчета в парка, 6 дни ски.
След двуседмична пауза по празниците, започнах вторник гърди, вчера крака, днес ще е гръб и т.н. както преди Нова Година (6 силови, 1 бягане на седмица). Някакви progress photos се надявам този уикенд да имам време да си направя.
Относно храненето - понеже съм muscle freak - сакън да не вляза в катаболен режим и да изгоря някой грам мускул Joy - пия 6г BCAA (левцин/изолевцин/валин 2:1:1) - 1/3 преди и останалото веднага след тренировка. Ако се тренира на гладно - хубаво е да се хапва малко протеин и бърз въглехидрат след тренировка както е писала Ани.
Скоро открих един сайт с полезни статии за тренировки, хранене...:

# 536
  • 1st floor
За много години и от мен! Здрави, спортни и редовни в тренировките ви пожелавам да бъдете!
Чета, но нямам време да пиша, а и не е кой знае колко интересно. Важното е, че се наритах да тренирам сутрин. С  Iron спрях преди два месеца, с нея пак започвам. Харесва ми. Миналият път се натоварих с макс тежести, които мога. Сега съм свалила левъла и не си давам зор. Важното е да си изградя отново навик да тренирам, трудно е след дълга пауза. Затова се пазя  от преумора. Grin Вечер си продължавам  с  танците, които станаха доста по-вдигащи пулса и си ги броя за кардио. Минимум три пъти в седмицата гледам и да съм на плуване. През коледните почивни дни даже ходех всеки ден сутрин сама по един час и навъртах доста повече километраж, отколкото с треньор вечер. Обичам да съм сама в басейна и ставам като кукувиците в шест, за да съм там в седем. Тъмница е през зимата и хората спят в почивните дни, рядко има някой друг. През седмицата сме в група и се бавим в коридора по 3-4-5 човека. Но пък тренера оправя техника. Плувам от април и има още какво да се желае там. Smile
За три работни дни разкарах плюса от празниците и вече съм в начална позиция за сваляне на кг. Заветните три! Laughing Поне това  желание ми се сбъдна, да не качвам още. При мен свалянето върви добре с пилешко + салата през деня, вечер каквото има сготвено у нас, без да прекалявам. Следобед ям нещо протеиново и плодове, разпръснати в часовете 14-17,00, които са ми кошмар в работата откъм глад. Rolling Eyes

# 537
Гледам, че се е понаселила темата. Сега е моментът да започнем да работим за beach body. Grinning

Звездичка, аз на гладно мога да правя само кардио. Силова съм опитвала на гладно и ми става лошо. Като цяло, не обичам да тренирам сутрин. След тренировка пия шейк с протеин, банан и прясно мляко. Обожавам тази комбинация.

Сънчо, нали знаеш, че с отслабването е като със спиране на цигарите и като цяло с всички зависимости - докато човек сам не го реши, няма да стане. Но може да му дадеш да прочете малко информация за наднорменото тегло и рисковете свързани с него. Вече си е установено, че много болести се дължат на наднорменото тегло. При по-младите то често създава само проблеми с външния вид, но след определена възраст вече започва да засяга много сериозно здравето. Особено тези мазнини по корема, които мъжете често трупат, са най-опасните мазнини. За съжаление, повечето мъже трупат на корем и реално малко заседяване и похапване, и мазнините по корема са налице. Моят мъж е много слаб, но въпреки това с времето се сдоби с малко мазнинки по корема.

Аз се престраших да се кача на кантара и съм с още +1кг. Общо станаха +3кг и никак не съм доволна от себе си. Радвам се, че вече свършиха празниците и гостите, та да си вляза вече в нормалния ритъм.

# 538
Гледам, че се е понаселила темата. Сега е моментът да започнем да работим за beach body. Grinning
Взе ми думите от устата, Анна-Мария Simple Smile Стартирам Януари, че до Май да съм доволна доволна, а и има една корелация - колкото по-бавно се променя теглото, толкова по-малко стрес за организма, толкова по-незначително забавяне на метаболизма.

Всякакви режими последните години аз започвам не с намаляване, а с увеличаване на храната. Но не на шоколада и картофите, а на протеина и фибрите. Всяко ядене без изключение трябва да съдържа поне 20-30 гр чист протеин (пиле/риба/телешко/яйчени белтъци/извара/протеин от кутия) и голямо количество фибри - зеле, броколи, карфиол, брюкселско, салата, спанак, всякакви нискокалорични и нискогликемични зеленчуци. Бобови също. Та така...

4/99 Гребане 22 мин + 4/31 Бохо Йога
5/99 Гребане 22 мин + 5/31 Бохо Йога + Exclusive Yin Yoga for Inner Peace
6/99 Гребане 22 мин + 6/31 Бохо Йога

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 16:48 от Agent Provocateur

# 539
Агент, виждам, че си намалила времето за гребане. Нормално де, предполагам, че не си в предизвикателство.
Но има ли друга причина?
Мен много леко, но постоянно ме боли лявото коляно от вид гребане с мобилна машинка.

Общи условия

Активация на акаунт