Дори на чудесата им отнема време. ~бебеправене 408~

• 40 304
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
  • София
отчет от моят преглед - докторката каза, че при такъв резултат от цветната снимка можем спокойно да кандидатсваме за одобрение по фонд с тубарен фактор, като межувременно съвсем спокойно можем да пробваме и по есествен начин, но в никакъв случай с инсеминация /тук не ми стана ясно защо при инсеминацията шанса за ИМ е по-голям отколкото при стандартен кекс, но.../
Добави ми омега 3 към добавките, и каза, че можем да ползваме и гелчето.
Сега остава съпружието да получи цялата информация и да обсъдим какво да правим.

# 496
отчет от моят преглед - докторката каза, че при такъв резултат от цветната снимка можем спокойно да кандидатсваме за одобрение по фонд с тубарен фактор, като межувременно съвсем спокойно можем да пробваме и по есествен начин, но в никакъв случай с инсеминация /тук не ми стана ясно защо при инсеминацията шанса за ИМ е по-голям отколкото при стандартен кекс, но.../
Добави ми омега 3 към добавките, и каза, че можем да ползваме и гелчето.
Сега остава съпружието да получи цялата информация и да обсъдим какво да правим.
Шанталче, едната тръба беше отстранена, нали? В такъв случай можете да кандидатствате с причина-  едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза. От цветната снимка трябва да има заключение, че тръбата ти е непроходима, имаче няма как да кандидатствате. От опит ти го казвам. На мен дори диска от ЦС ми изпратиха в ЦАР, като доказателство, че тръбата не пропуска, отделно епикриза от операцията за отстранената тръба. Единствено, ако имаш правена пластика на тръба и няма бременност до 12 месеца след, можеш да кандидатстваш за фонда, но с една пропусклива тръба, няма как. Много зависи какво е заключението след снимката. От сърце ти пожелавам съвсем скоро да ни се похвалиш, че е станало естествено! 🍀🍀🍀

# 497
Отчет и от мен:Останах с приятно чувство към Ставрев младши.Беше много усмихнат и приветлив.Въпреки, че бях изнервена от чакането.😵‍💫 ( Забавяне с 3 часа ) Поговорихме си, видя ми папката, каза че според него мутациите от тромбофилията ми са незначителни 🤔
Прегледа ме, каза че съм имала прекрасни яйчници и очарователна матка 😂
Окъпа ме малко с хладка вода дет' се вика, може би да ме успокоѝ.
На ехографа не видя хидрото, а каза че попринцип се вижда уж.
Насрочи ми дата за лапарото, и някои имунологични изследвания и така.

# 498
  • София
заключението е, че едната е оперативно премахната, а другата е с неправилен силно нагънат ход в средната и дистална трета, както при изразени перитубарни адхезии, пропусна контасна материя.

# 499
Шанталче тоест пропуска самата тръба, но не е напълно здрава... 🙄

# 500
  • София
Минзухар, да ... ако при нормално тръби шанса за ИМ е 10% при мен е 30%,  не е задължително да се случи, разбира се

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 08:43 от shantall

# 501
Здравейте от мен, връщам се от пункция. В събота е трансфера. Сега лежа … боли ме , но поне мина.

# 502
Здравейте момичета!
Обръщам се към вас защото обмисляме да започнем опити за бебе. Наближавам 40 г. имам по-голямо дете - тийнейджър вече.
Искам да ви помоля за някакви съвети - какви изследвания да направя предварително, както и за препоръки на добър доктор в гр. София, който се занимава с планиране на бременност.
Доста съм назад вече с новите неща покрай една евентуална бременност а и да ви кажа доста ме е страх дали всичко ще бъде наред, затова искам да се консултирам със специалист по темата.
Сигурна съм, че при вас ще намеря много полезна информация и съвети!
Пожелавам на всички ви много положителни емоции и прекрасни новини в най-скоро време ❤

# 503
Здравейте от мен, връщам се от пункция. В събота е трансфера. Сега лежа … боли ме , но поне мина.
Хубави ембриончета да имате 🍀 Трансферът ти обаче трябва да е в петък или в неделя. По-скоро в неделя, ако ще ги чакате до 5ти ден. Успех!

# 504
  • София
Успех, Лилиум!

damascena, добре дошла и дано не се задържиш дълго Simple Smile за лекар всеки би ти препоръчал този, от който е останал доволен, аз намерих моята докторка след като смених 4-5. За изследвания - цветна снимка, тробмофилии, антимюлеров хормон, полови хормони, вит.б12 и витамин Д

# 505
Хубави ембриончета да имате 🍀 Трансферът ти обаче трябва да е в петък или в неделя. По-скоро в неделя, ако ще ги чакате до 5ти ден. Успех!

И на мен , и на другите момичета , които бяха с мен докторът е казал в събота .

# 506
Лично мое мнение/не те ангажирам с него/. Никога не бих направила трансфер на 4ти ден. Бих си ги изчакала до 5ти. В случая липсва индивидуален подход. Надявам се да не е, защото не му се идва на работа в неделя, а просто да процедира по този начин и да държи трансферите да са на 4-дневни морули.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 16:27 от Kactus

# 507
Момичета,коя фолиева киселина бяхте препоръчали,нещо с М...вкъщи намерих случайно едни витамини,да не би да е това

# 508
  • София
Фани, да това е метилирана  киселина

Кактус, на Лилиум и престои важен момент, вярва на лекаря, моля да не и създаваме допълнителен стрес с това кой на колко дни предпочита трансфер.

# 509
Lilium, успех! Моята единствена бременност след инвитро беше с трансферирана морула на 4и ден сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт