Дори на чудесата им отнема време. ~бебеправене 408~

• 39 835
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Този гел може ли да се купи ей така - за проба , както се вика ?

# 661
Лисичка, може да се пробва. Не пречи Simple Smile
Ние него ползвахме предишния път. Сега взех друга марка, защото този беше изчерпан.

# 662
Благодаря, ще мина през аптеките после да видя дали има.
Запазихме час за нова СГ за другия месец ,също и за преглед за мен,та да видим.

# 663
  • София
в Ремедиум аличен перферт гел го има само на Денкоглу, аз имам една тубичка от Консийв останала, ама аз го деля на две, че му идва много хлъзгаво на ММ Grinning

# 664
аз онлайн поръчвам..
Новите тубички нещо не са удобнии. Ние цяла ползваме, но старите, дето бяха като спринцовки, ползвахме на 3 пъти едната. 1-2 спринцовки ни свършиха работа, неизползваните ги подарих. Момичето, на което ги дадох, забременя и тя Smiley

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 15:16 от Jupiter sea

# 665
Jupiter sea, и при мен беше така Simple Smile

# 666
Момичета, въпросът ми е към тези от вас, които пият хапчета за щитовидната жлеза. Аз имам "незначително хашимото" както ми казаха, за което дори не биха ми предписвали нищо, ако не съм искала да забременявам. Бях на еутирокс 25 мг и се чувствах супер, до преди 2-3 седмици, когато свърши и не можах да го намеря никъде. Купих си 50 и си го деля. В този период някъде ми дойде малко в повече стреса. Последните дни чувствам стягане в областта на шията. Имате ли представа от какво може да се провокира? Най-вече вечер го усещам.

Не вярвам да е от деленето на хапчето. Аз винаги си ги деля. Взимате ли препарати (витамини или добавки) които съдържат йод? Аз така предозирах. От тогава купувам само фолиева киселина или други смесени витамини без йод.

Здравей. Не пия нищо. Не съм изследвала витамини, йод, инсулин и др. Досега не са ме пращали на такива изследвания. Исках да започна самоинициативно фолиева киселина, но не се осмелих. В аптеката започнаха да ме питат каква и тн. и накрая се притесних дали не трябва АГ да ми каже на база на някакви изследвания и се отказах да купувам. По принцип и аз не вярвам да е от хапчето може да е някаква случайност.

Четох за хималайската сол някакви негативни неща и си взех йодирана. Четох че била по-полезна за щитовидната жлеза, но може да съм объркала инфо-то и всъщност за мен да не е окей. Аз почти не соля. Едва последните 1-2 месеца започнах, защото помислих, че е желателно.

Друг въпрос, понеже се зачетох този Преферт гел може ли без консултация с АГ или репродуктивен доктор да се използва? Аз също бих искала да поръчам.

# 667
  • София
Lygia, докторката каза, че този гел няма да навреди - ползвал се предимно при мъжки фактор, но не пречи в никакъв случай, не виждам защо да не се ползва без консултация с АГ.

Jupiter, аз онзи ден проверявах за гела с идеята ако го поръчам онлайн да дойде до днес, за да влезе в употреба, ама го нямаше наличен и реших, че за да не чакам доставка ще ходя да си взема консийв гела. Той е на тубички, предполагам и префекта така са го направили, малко тъпо преценяваш кога е половината ама....

# 668
  • София
Lygia да добавя само, че Фолиева киселина ТРЯБВА самоинициативно да започнеш да приемаш, поне три месеца преди започване на опити, най добре неофолик мета примерно.

# 669
Одри, скача ти и глюкозата, да. Сега пиеш ли метформин? Моята захар грубо като стойности беше: 4.5; 5.5; 3.9, а инсулинът 6; 87; 21. Проблем беше скачането на инсулина на първия час - при мен над 10 пъти.. В много случаи ИР се оказва препъникамъка, но с правилно хранене, спорт и добавки всичко става Simple Smile Само хората с проблемна ЩЖ трябва да внимават с ограничаането на въглехидратите - в това се убедих и аз самата от личен опит..

Сега пия 2 х 500, ама месеци след изследването почнах, че като го правих още кърмех отчасти, а тогава не може.
Диета не пазя, храня се нисковъглехидратно, то ще ми е за цял живот, не прекалявам и аз.
Многото протеини пък товарят бъбреците, всичко трябва да е умерно.

# 670
HappyHeartbeat , а ти със стимулация ли  забременя?

# 671
Не, единственото по-сериозно лекарство беше метформин в голяма доза. То всъщност това е била стимулация преди, но вече има по-модерни методи - кломифен и т.н.
Ето линк, ако някой се интересува:
Randomized controlled trial of different doses of metformin for ovulation induction in infertile women with polycystic ovary syndrome
Sawaek Weerakiet et al. J Obstet Gynaecol Res. 2011 Sep.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21518135/

# 672
Здравейте, момичета! Рядко пиша, то няма и кой знае какво при мен. Новото е, че подновихме опитите след един проточил се период на сезонни боледувания, в който бяхме извън играта. И сега съм ентусиазирана и размечтана. През януари, ако междувременно не се случат нещата, ще ходим на изследвания. И така. Има план, има плам Simple Smile Искам някак да ви предам хубавото си настроение... Чета ви редовно и се вълнувам с всяка от вас, затова просто искам да ви пожелая приятен неделен ден, много спокойствие, уют, любов, вяра!... И успех, който да дойде много скоро!

# 673
Здравейте, прекрасни момичета!🌞
Включвам се с (не) малко страх и много радост, за да ви кажа отново видях 2те чертички🙏. Доказа се и с кръвни тестове. НО тук идва моят страх, тъй като съм с Хашимото и хипотиреоидизъм, и познайте, пуснах изследвания, ТСХ беше в космоса🙈. Та сега съм на конска доза Акутирокс 180мкг, и всеки ден се моля само нещата да влязат в час и всичко да е наред този път. Освен това незнайно как вит Б12 и вит Д са ми над горните граници, което е УАУ, винаги са били по средата. Силно вярвам че и те ще помогнат нещата да се закрепят. Малко се притеснявам сега и за прегледа при АГ, който ми каза да отида на 02.12, само се моля всичко да е наред и да стигна този път до финал. Приемам и Утрогестан за Прогестерона, АГ каза "че не е идеален".
Искам да ви Благодаря за стиснатите палчета за Ноември, не знам защо, но вярвах че в този месец ще се случат нещата и да, чудеса се случват🙏❤
 Сега вярвам и се надявам на пухкав финал! ❤
Знайте че ви следя и желая на всяка една скорошно сбъдване на мечтата наречена бебче😍❤
Честито и на другите, които видяха 2те чертички🥰
На тези, които още са не са или преминават по пътя към чудото - Кураж и Вяра, момичета🧸❤
PS: И пак, понеже сте ми на късмет, стискайте палчета!🙏🍀

# 674
Честито Mimsdreams! Имай кураж, не се притеснявай и до финал!

От естествени опити ли успяхте?

Общи условия

Активация на акаунт