Дори на чудесата им отнема време. ~бебеправене 408~

• 40 260
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
Толкова е готина докторката, че чак ме хваща яд, че по-рано не съм се разтърсила за нея... отдавна да сме преминали през всички изследвания, НО както ММ казва не можем да се върнем назад ....

Би ли споделила коя е лекарката Simple Smile Макар, че май става въпрос за София, но все пак Simple Smile

# 91
  • София
Avocado, за София, да. Докторката е Гергана Гогова, работи в Неовитро.

# 92
Здравейте момичета,

Новини и от мен:

Направих биохимична преди дни, но положителното е,че минах и при Калчев преглед.

Момичетата,които са били или са при него могат ли да споделят как се прави миомектомията? Тоест лапаро ли ще е,хистеро ли ,трансвагинално лапаро, с упойка или без? Къде се правят,в коя болница?
Миомите са ми 2х субмукозни, 9мм, по предната стена и няколко интрамурални, като най-големият е 3 см.
Още не е сигурно дали ще ми прави,но след проверка на тръбите с пяната ще се разбере предполагам.Аз съм съгласна за миомектомията,тъй като при многократни молби от моя страна предния ми лекар така и не отговори какво ще ги правим.
Засега проблемът ми е  "механичен" според него,но след интервенциите, предполагам, ще потвърди.

Относно амх 0,97 каза изобщо да не се тревожа, преброи 11 антрални фоликула и на този етап поне тази тежест ми падна от сърцето.

Ами това е от мен,няма да се отчайвам..за жалост изгубих 6 месеца при грешния доктор,хистеро,безсмислени изследвания..Този път се чувствам спокойна поне и в сигурни ръце🙏🏻

Пожелавам на всички ви час по-скоро да видите двете чертички🥰

# 93
  • София
bananovolisto, аз не мога да отговоря на въпросите ти, ама да питам - тази проверка с пяна какво точно показва? Моята докторка каза, че макар да е по-щадяща не я препоръчва като процедура защото показва само моментното състояние.

# 94
bananovolisto, аз не мога да отговоря на въпросите ти, ама да питам - тази проверка с пяна какво точно показва? Моята докторка каза, че макар да е по-щадяща не я препоръчва като процедура защото показва само моментното състояние.

Шанталче,иска да ми види лявата тръба. Аз имам ЦС от март/април, но се оказа,че снимката е 1,файлът, и Калчев не може да разбере дали е запушена лявата тръба. Предполагам ме видя колко съм изтормозена и затова не ме праща отново на ЦС. Според мен ако има съмнения ще ме прати,въпреки че да ти кажа толкова ми е писнало,че съм готова да лягам на лапаро и да се види там направо. Лапарото,мисля, е 100% достоверна диагностика.Хем ще махне миоми,хем ще види тръбите и ако има нужда ще отпушва,маха и тн.

# 95
Привет и от мен Simple Smile

И аз да се отчета - според лентичките за ову уж съм имала такава, но се разписахме само с 1 опит след положителния тест там, та нямам особени надежди за този месец...

Относно начините за изседване на проходимостта на тръбите аз вече имам чувството, че всеки лекар си е със собствено мнение и виждане за нещата. Когато Калчев ми прави проверката с пяна ми обясни, че този вариант е по-добър, защото контрастното вещество, което се използва за стандартната ЦС може да предизвика контракция на тръбите и да се получи фалшив резултат, показващ запушени тръби. Няколко месеца по-късно Баев казва: то при проверката с пяна тръбите могат да пропуснат моментно заради напрежението, което се предизвиква, а реално да са малко или съвсем непропускливи... Та кой крив, кой прав не мога да кажа. Иначе последно четох, че Калчев е подел инициативара ЦАР да признават и проверката с пяна, и стандартната ЦС, което ще е супер. Simple Smile
А иначе на моята епикриза от лапарото пише, че тръбите са двустранно пропускливи, но не знам по време на операцията какъв метод ползват за проверка. Simple Smile

# 96
Това с тръбите и проверката е донякъде вярно. Когато на мен ми правиха лапароскопия имах двустранно запушени тръби, на 6м забременях естествено и сакчето и ембриончето си беше в матката. Моят доки беше в пълен шок, как аджеба е в матката като са ме писали с двустранно запушване 😂. После след аборта ходих при Калчев за проверка с пяната, ми двете пропускат. Той каза, че по време на лапарото съм направила спазъм и най-вероятно заради това са ме писали с непроходими. 😉Като се сетя какъв стрес изживях тогава. 😬

# 97
  • София
е да де заради болката и да не се получи свиване на тръбата докторката вика с упойка, накрая се спазарихме, че няма да е с упойка - ще си сложа свещичка и ще пия но шпа, ама просто ми е чудно

# 98
Не съм сигурна как при наличие на пълна упойка по време на лапарото може да се получи спазъм. Ако беше така нямаше да се предлага опцията за упойка по време на ЦС Simple Smile То на теория със запушени тръби не би трябвало изобщо да има забременяване, защото войниците не би трябвало да могат да стигнат до Я. За мен от време на време има някаква спорадична лека пропускливост, която с много късмет може да допусне С до Я и след това оплодената Я обратно до матката. За това се случват чудесата жена със запушени тръби да забременее Simple Smile Което са си две чудеса - в едната и в другата посоки. И за това ЦС важи 6месеца Simple Smile Но за мен лично риска да забременея естествено със запушени тръби не си струваше и отидох направо на инвитро, без дори да се замисля.

# 99

Шанталче,иска да ми види лявата тръба. Аз имам ЦС от март/април, но се оказа,че снимката е 1,файлът, и Калчев не може да разбере дали е запушена лявата тръба. Предполагам ме видя колко съм изтормозена и затова не ме праща отново на ЦС. Според мен ако има съмнения ще ме прати,въпреки че да ти кажа толкова ми е писнало,че съм готова да лягам на лапаро и да се види там направо. Лапарото,мисля, е 100% достоверна диагностика.Хем ще махне миоми,хем ще види тръбите и ако има нужда ще отпушва,маха и тн.

Bananovolisto, а ти как разбра, че е биохимична - тестове, кръвен или по симптоми? Щом си забременяла естествено, значи поне една от тръбите пропуска, ако не и двете. Аз също имах биохимична след инвитрото, тръби никой не ми е гледал, но ние бяхме с мъжки фактор и като ми каже някой доктор : Ооо, ама инвитро, забрави за естествено.... и ми иде да му шибна един. Само Калчев ни повярва. А иначе за минах хистеро при Калчев, с пълна венозна упойка, но явно ми беше слаба, защото ги чувах какво говорят, иначе не ме е боляло.

# 100
Инферия, напълно споделям мнението ти. Няма как да се получи спазъм при пълна упойка. Лапарото си остава златен стандарт при проверка на тръбите.
Пожелавам успех на всички! Нека да започне валежът от двойни чертички! 🍀

# 101
Момичета, влизам рязко не с две черти, а с три положителни утроени на 48 часа и удвоени на следващите 48 часа ЧХГ стойности. След смяна на клиниката и подхода, първи трансфер и чудесен резултат. На 19.10 предстои първа среща с ембриончето, че от двете върнати стойностите говорят за едно бебче. Пътят тепърва предстои, но след години опити и инвитро клиники, радостта и благодарността са огромни. Преди дни чух една много вярна приказка, че не можеш да накараш чудесата да избързат, преди да им е дошло времето. Дай Боже времето да е идеално за всички ни ❤️
Кактусче, изпълнявам указанията ти 💕

# 102
Danita, как се радвам, че сподели тази дъъъълго чакана прекрасна новина точно след моето пожелание. ❤️❤️❤️ От сърце ти пожелавам да мине много леко бременността и едно пухкаво здраво бебче на термин. 😘

# 103
Дай Боже да е лека за всяка една от нас, мечтаещи за бебче! ❤️ Наистина новината е дълго чакана, за мен отне 14 години точно. И силно стиснати палци за успех на трансфера, Кактусче! 💕💕💕

# 104
Danita,точно заради новини като твоята продължавам да хвърлям око на тази тема❤Честито, желая ти лека и успешна бременност, борбата и упорството все някога се отплащат!

Общи условия

Активация на акаунт