Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 25 118
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Дълго време избягвах вселената на GoT и като прекуъл реших да гледам шоуто. Започна много силно, но очаквах да има дракони, мащабни битки и други неща типични за фентъзи жанра.

Всеки следващ епизод става все по-зле обаче. Постоянно бракове, женитби и раждания. Не искам да обидя феновете, но явно нови такива не целят да спечелят.

Първоначално Демън ме дразнеше най-много от героите. После започна да ме кефи, а те решиха да му редуцират екранното време за сметка на кралицата и нейните лакеи. Не знам какво точно се случва, но ми се иска той да ги изтрепе всички наред и да стане крал. Малко вероятно предполагам.

# 61
Просто тук действието се развива супер бързо и препускат на моменти. И се оказва, че по важното, което трябва да покажат е, че кралицата ражда син-конкурент, че Ренира ражда 3 деца, но не от съпруга си и така.
Като цяло "Игра на тронове" е по-силен сериал, въпреки че там пък в началото действието тръгна бавно, а накрая пак претупаха. Аз също някак напук не го гледах. Два пъти съм била на този хал - дразнех се колко са луднали всички по някакви фентъзи кървища - едното беше троновете, другото "Игрите на глада". Когато реших да загледам се пристрастих и към двете поредици. Тъй че препоръчвам да почнете троновете и да видите дали ще ви допадне.

# 62
  • Варна
Скрит текст:
Дълго време избягвах вселената на GoT и като прекуъл реших да гледам шоуто. Започна много силно, но очаквах да има дракони, мащабни битки и други неща типични за фентъзи жанра.

Всеки следващ епизод става все по-зле обаче. Постоянно бракове, женитби и раждания. Не искам да обидя феновете, но явно нови такива не целят да спечелят.

Първоначално Демън ме дразнеше най-много от героите. После започна да ме кефи, а те решиха да му редуцират екранното време за сметка на кралицата и нейните лакеи.
Не знам какво точно се случва, но ми се иска той да ги изтрепе всички наред и да стане крал. Малко вероятно предполагам.
Правилно ти е усещането. Няма как някой да изтрепе всички и да стане крал.
За да управлява кралят трябва да създава съюзи и да прави компромиси.
GOT е толкова фентъзи, доколкото има дракони, бродници и е в измислен свят.

# 63
GoT e т.нар историческо фентъзи - прави паралели със съвсем определена историческа действителност  -най-вече войната на розите и по-малко от Тюдорите и по-специално времето на Ан Болейн. Специално за Ренис и Ренира може да се намерят препратки към времето на Матилда.
драконите и кракените дори не са били замислени първоначално като нещо друго освен като символи, но редакторката на Мартин му казала, че какъв е тоя  фентъзи-свят без фентъзи-символи.

# 64
По-възрастните версии на сега младите актьори след последния time jump след 7-8 серия:
Скрит текст:

Егон ми е един такъв, още по-смачкан от сегашния.

# 65
И другото. Визерис като крал, можеше да удари масата и да каже ,че приема предложението на Ренира да сключват брак внуците му. А не - чудесна идея , ще го обсъдим  и накрая млъкна като Алисънт му каза някои неща. Извинявай , ама тва ,че  е кралица,  не означава НИЩО при жив крал ! Много ме дразни тоя плъх-краля....
То дефакто няма да сключват брак внуците му, ами малката му дъщеря ще трябва да се ожени за чичо си...Joy

Тц - и така не е, внука му ще е женен за леля си! Simple Smile

# 66
  • София
Мандалорец,
Гледай ГоТ. Сигурен съм, че ще ти хареса. Аз категорично съм против мненията, че първи сезон бил скучен или че темпото било мудно и какво ли не. Срещам не малко такива мнения и тук и в Замунда. И после вече ставало лудницата и класиката. Мне, още премиерния епизод беше ТОП във всяко едно отношение и след това само надграждаше. Една минута не ми е била скучна. Нито в книгите, нито в сериала.
Знаеш ли защо стана толкова популярен (всъщност да си го кажем - най-популярния сериал в историята) в целия свят? Защото в него има много реализъм. И този реализъм е обвързан с изключително добре написани и развити герои (нито един не ти е безразличен, или ги обичаш или ги хейтиш) с една фина нотка мистицизъм за хората, които гледат внимателно между редовете и вникват в историята (типично за стилът на Мартин), абе тоя кой е точно (и т.н.) и откъде ще изскочи заека... И не стига всичко това, но има и магия (легенди, предание, мистични и страховити бели бродници, дракони и т.н.).
Това е класическо историческо фентъзи. Има ги типичните дворцови интриги и борба за власт на всички етажи. Това е тема, която е силно популярна и предразполага за много коментари. Коя е най-оборотната тема в Бг мама? Всеки знае - Кралските клюки в бившия клюкарник. Това е нещо като форум във форума. Ами не е само тук в България този интерес...  И когато имаш една изключително стабилна основа и изграждаш сградата по възможно най-добрия начин, имаш гарантиран успех.

# 67
Чак сега ви дочетох 😁 и се записвам в новата тема.
Всеки наследник живее на Драконов,не виждам драма че Ренира отиде там.А и в книгата минават години до смърта на баща и и доста интересни събития ще има.
Алисън не помня да беше в книгите на съвета,явно тук са решили да и покажат властта и че тя управлява уж я момента.Пира с Ларис ме учуди толкова очевидно в книгите беше все мълчалив и подмолен,ползваше и той коридорите.
😂

# 68

Първоначално Демън ме дразнеше най-много от героите. После започна да ме кефи, а те решиха да му редуцират екранното време за сметка на кралицата и нейните лакеи. Не знам какво точно се случва, но ми се иска той да ги изтрепе всички наред и да стане крал. Малко вероятно предполагам.
I've been there. По принцип зашуми ли се прекалено за нещо, ми се активира вътрешната съпротива и не се вливам в потока, който на момента захапва свежото парче месо за гледане. Така бях преди много години с Хари Потър, с Игрите на глада и какво ли още не. Когато започвах да гледам и чета (ако е адаптация) след време, някои успяваха да ме спечелят и разбирах защо е бил хайпът, други - не. С GoT - както съм казвала и преди, спрях да го гледам, даже не помня на кой сезон, защото прецених, че заради една Аря не мога да си причиня всичко останало.

Настоящият prequel определено не ме грабва и не споделям мнението, че е достоен за една камара Емита, но със сигурност ще изгледам този сезон. Чета наред спойлерите, защото честно казано ми е все тая какво точно става.

Преди години много харесвах наличието на много сезони на даден сериал. С времето се убедих, че качеството е на първо място, но уви компаниите гонят печалбата и често не знаят кога да спрат, а и феновете много пъти настояват за още и още.

# 69
  • Вестерос
Всъщност в книгите Джофри е роден на Драконов камък, демек Ренира от преди това отива там.

# 70
Порасналият Емонд много ми прилича на Деймън.

# 71
  • Варна
Порасналият Емонд много ми прилича на Деймън.
Скрит текст:
И той като него е badass-a в семейството. Wink

# 72
Всичко не може да се харесва на всички.
Затова има огромно разнообразие, за да има за всекиго по нещо.
Феновете на GOT неминуемо оценяват HOD. Запознати са с "предисторията" (в случая "следисторията" Wink) и имат база за сравнение. За мен сериала е много добър. И нямам никакво основание да го хуля, хейтя и да му се мръщя. Не знам дали щеше да бъде така, ако не бях гледала GOT, макар настоящия сериал да може да се разглежда сам за себе си, защото това е една история на едно кралско семейство и неговите борби за власт, нови герои, нови сюжети и т.н.
Новия сериал е уловил духа и атмосферата на предходния и това е изключително приятно, когато говорим за сравнение и продължение на хитов сериал. Защото феновете търсят точно това - да се потопят в атмосферата на любимия си филм, за който по един или друг начин тъгуват, че е свършил, че са се разделили с героите. Винаги има известна празнота след финалния епизод на сериал в който си се влюбил и дълго време си живял потапяйки се поне за час в атмосферата му. Започва се едно питане - сега какво ще гледам, ще има ли такъв сериал, който така да обсеби вниманието ми. И ето, в случая има. Настоящия сериал е по спокоен (така го намирам аз), по малко зрелищен(и Слава Богу), но все така интересен. Така, че, всичко е въпрос на вкус и предпочитание.

# 73
  • Варна
На мен са ми скучни интригите. Бяха ми скучни и в Троновете. Ужасно досадно ми беше да гледам борбичките в Кралски чертог или прословутите врътки на Тирион и Варис. Предпочитам малко повече действие.

Аз пък не споделям мнението, че GoT се е скапал около 4-5 сезон. За мен всички без последния бяха супер.

Драконите в този сериал категорично не ми харесват. Трите на Денерис бяха страхотни. Тия тук на нищо не мязат.

# 74
  • Варна
Има страхотни битки в Танца, така че ако ги направят какво трябва любителите на екшъна няма да бъдат разочаровани.
Но вероятно остават за втори сезон, то сега има време само колкото младежите да обяздят драконите.

Общи условия

Активация на акаунт