Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 25 127
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Ако сбутат танца в последните два епизода ще е голяма грешка за мен.Преспокойно могат целия втори сезон с него да запълнят.Но ако верно го няма Дерон и слеят образите и са мислели само един сезон ще е голяма грешка за мен.

# 76
И на мен много ми харесваха драконите на Денерис, а тези не ме впечатляват, но доколкото четох са по-достоверни.
И за троновете споделям - за мен от 4ти сезон се раздвижи и стана много интересен, а 6ти и 7ми са ми любими с кулминация епизод 10 на сезон 6 - най-любимият ми!
Тук се надявам да оставят наистина за втория сезон баш войната, а в оставащите 4 да има малко личностно развитие на героите. До момента за децата нищо не знаем - освен, че Егон го тресе пубертета и си пада разглезено леке. Също малко ми липсват Старките в сериала - вярно, че те на юг не виреят добре и нямат основна роля в сюжета, ама аз като нечела книгата малко не мога да схвана къде ми се губят някои родове и какви са другите, които са силни - като Хайтауър. Предполагам и Ланистър и Арин и т.н. ще имат позиция на една или друга страна, тъй че ще включат и такива персонажи.

# 77
За да има битки, трябва да има интриги Simple Smile .

# 78
В този сериал изобщо не мога да схвана, кой от кой дом е. За мен е малко като театър - двама, трима главни герои , една фамилия, останалите масовка.
Веларион от Вас по подробно разбрах , че имат кораби. Добре де - Морски дракон, но го видях -2,3 пъти и то на сушата.
Знам, че оценката за сериала е отличен, но…. на мен историята ми се губи.
Пак от Вас разбрах , че чичото на Алисън е в Староград. И цвета - зеленото, какво символизира. / никога нямаше да се сетя, защо Алисън е със зелена рокля/.
 Не ми я представят така, че да я разбера / без да е необходимо да чета бг мама Stuck Out Tongue Winking Eye/.
И тази кама - защо я включиха. Знаем, че е важна за бъдещето, но какво е миналото и, че и се отделя екранно време.
Може би първо трябва да се четат книгите.
П.п. Липсва ми ГоТ.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 20:03 от ratridi

# 79
И на мен ми липсват Троновете.😀 Всъщност това, което най ми липсва е завършека на сагата, но Мартин упорито отказва да пише.😈
Домът си ми е интересен, носи атмосферата, но все пак си е друга история с други герои. Засега върви добре, не ми е нито муден, нито прибързан. Чакам с нетърпение същинския Танц.🐲

# 80
  • Варна
Също малко ми липсват Старките в сериала - вярно, че те на юг не виреят добре и нямат основна роля в сюжета, ама аз като нечела книгата малко не мога да схвана къде ми се губят някои родове и какви са другите, които са силни - като Хайтауър. Предполагам и Ланистър и Арин и т.н. ще имат позиция на една или друга страна, тъй че ще включат и такива персонажи.
Toва е донякъде , защото след Бунта на Робърт, родовете, които са подкрепяли Таргите са избити или в изгнание. Т.е. в настоящия исторически момент във Вестерос има вече изчезнали или с отнети владения родове.
Но със сигурност ще видим грандлордовете - Старк, Ланистър, Баратеон, Арин...
Ще има още бракове, сватби, съюзи..

# 81
  • Вестерос
За зеленото на Алисант казаха в сериала веднага след като тя се появи. Това е за всички незапознати направено.

Според мен в последната серия Визерис ще умре в началото и ще почне Танцът, а всичко около него- битки, интриги и прочие ще е във втори сезон.

# 82
Казаха нещо от рода на - за свикване за бой , се веят зелени знамена. Или подобно.

# 83
  • Вестерос
На война казаха мисля, не знам как са го превели, аз го гледам с английски субове

# 84
Знамената на Хайтауър не са зелени, а сиви с бяла кула със запален огън. Замъка на рода се намира в Староград и има висока кула, чиято роля е на фар, по който се ориентират корабите. А пък по време на война палят зелени огньове. Затова и Алисънт беше със зелена рокля.😀

# 85
  • Враца
Казаха нещо от рода на - за свикване за бой , се веят зелени знамена. Или подобно.

Ама го казаха толкова неакцентирано и набързо, че незапознат човек, едва ли ще схване и запомни точно тази реплика в суматохата.

# 86
  • Вестерос
Напротив казаха го при тишина от пира и наблегнаха на двама гости, даже не разбрах кои са.

# 87
Харвин и Ларис бяха двамата.

Също малко ми липсват Старките в сериала - вярно, че те на юг не виреят добре и нямат основна роля в сюжета,
Имат основна роля в самия край.

# 88
В този сериал изобщо не мога да схвана, кой от кой дом е. За мен е малко като театър - двама, трима главни герои , една фамилия, останалите масовка.

Истината е, че сериалът някак предполага, че зрителите са наясно със случващото се в книгите и дори диалогизира с тях. Аз също си мисля, че половината неща нямаше да ги схвана, ако не бях ги прочела предварително. Макар че и сега се обърквам малко с тези скокове във времето и със само беглото споменаване на куп герои. Не виждам закъде толкова се бърза. Танцът задължително трябва да е във втори сезон. Грехота е да го претупват. Толкова интересни неща има там...

# 89
Танцът ще започне в края на този сезон и ще продължи във втори, трети, а нищо чудно и четвърти сезон. Както има мрънкане, че всичко е много набързо с тия скокове във времето, така се и критикува, че нищо не се случва и е много бавно. Ако съвсем бяха задълбали в прелюдията, наистина щеше да стане като в турска сапунка. Сериалът е за Танца на драконите, можеше и директно да почне със смъртта на Визерис и противоборството между Ренира и Егон. Решили са да ни покажат причините и конфликтите, довели до тази гражданска война, развивали се в продължение на десетилетия. Много трудна задача. Аз лично не си представях как ще успеят, мислех, че ще е с някакви флашбеци. За мен се справят изключително добре, повече, отколкото очаквах. Не виждам проблем с прескачането във времето, не могат да си позволят да се туткат повече от това. Темпо, атмосфера, всичко е чудесно. И най-вече каст, кастът е адски добър, почти няма слабо.
Само да не ми изрежат Дерон! Mask

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 10:14 от The One True King

Общи условия

Активация на акаунт