Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 25 131
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Не виждам каква вързка имат книгите като цяло, дори да не знаеш кой дом-фамилия какъв е извън конкретния сюжет, кофликтът във всеки епизод е ясен. Не е нужно да се знаят всички необяснени в сериала неща, конфликтите са междуличностни. Един крал чието кралство се разпада и врагове дебнат отвсякъде, всеки дърпа чергата към себе си, толкоз. Не е нужно да им знаеш на всички биографиите че да се заинтригуваш от действието ¯\_(ツ)_/¯ Естествено бонус е за който е гледал "Игра на тронове" да разпознае имена от там, но и без тях пак може да се гледа.

# 91
  • София
Само да не ми изрежат Дерон!:mask:

Кой е Дерон? Няколко пъти го споменавате, а аз не съм чела книгата.

# 92
Третият син на Визерис и Алисент.

# 93
Танцът ще започне в края на този сезон и ще продължи във втори, трети, а нищо чудно и четвърти сезон. Както има мрънкане, че всичко е много набързо с тия скокове във времето, така се и критикува, че нищо не се случва и е много бавно. Ако съвсем бяха задълбали в прелюдията, наистина щеше да стане като в турска сапунка. Сериалът е за Танца на драконите, можеше и директно да почне със смъртта на Визерис и противоборството между Ренира и Егон. Решили са да ни покажат причините и конфликтите, довели до тази гражданска война, развивали се в продължение на десетилетия. Много трудна задача. Аз лично не си представях как ще успеят, мислех, че ще е с някакви флашбеци. За мен се справят изключително добре, повече, отколкото очаквах. Не виждам проблем с прескачането във времето, не могат да си позволят да се туткат повече от това. Темпо, атмосфера, всичко е чудесно. И най-вече каст, кастът е адски добър, почти няма слабо.
Само да не ми изрежат Дерон!:mask:

Абсолютно съгласна!

Нямам никакъв проблем с разбирането на историята в сериала, а не съм чела никакви книги от вселената на  Мартин. Единствено съм гледала ГоТ.

# 94
  • Варна
Намерих във Фейсбук много яки снимки от ГОТ и ДнД, сглобени като текст на песен.
Много ми хареса и взех че направо ги монтирах към песента.
Получи се доста забавно.
Няма да се изненадам някой от вас да е автора на идеята, Simple Smile Аз само събрах двете части:

https://youtu.be/CEQ0tFJNAmo

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 02:41 от Хексе

# 95
  • Варна
Имената на сериалите са важни. Предния се казваше Игра на тронове (НЕ Песен за огън и лед). Затова бяха наблегнали на взаимоотношенията между домовете във Вестерос, Петима крале и детайли са всеки род. Имаше един Таргериан за цвят. Не мисля, че Джон се възприе като Егон.
Сегашния се казва Домът на Дракона(Не Танцът на драконите). Нормално е акцента да е върху рода Таргериан, а другите родове да са споменати доколкото влияят на действието. В книгата е малко по-различно, но тук няма как всеки лорд да си вади визитката.
В една продуция най-скъпите неща вероятно са масовите битки и сложните анимирани образи. Затова и предсказах, че ще изрежат половината яздени дракони от книгата, както и някой битки. И пак ще има достатъчно! И в ГоТ изрязаха доста.
Сериала е супер. Официално спрях да следя Пръстените, разбрах какво ме дразни. Правен е за деца, брутално предвидим и нечовешки наивен. При всичките хвърлени пари за ефекти ...

# 96
Порасналият Емонд много ми прилича на Деймън.

и името на единия е анаграма на името на другия

Daemon - Aemond

# 97
И за мен сериала е супер.
Възхищавам се на гения сътворил история за цял един фантастичен свят.

# 98
# 99
Казаха нещо от рода на - за свикване за бой , се веят зелени знамена. Или подобно.

Ама го казаха толкова неакцентирано и набързо, че незапознат човек, едва ли ще схване и запомни точно тази реплика в суматохата.

Ами то е нещо като подготовка, просто да ни обърнат внимание, че Алисънт вече стана зелена. По натам ще има и още коментари мисля, когато се появи и цвета на Ренира и тогава ще почнем да ги делим на зелени и...................... и  тогава ще наблегнат, че всъщност с цвета си заявяват подкрепа към някого. Често така става в сериалите, загатват нещо, но ти не го смяташ за важно и не му обръщаш внимание, след време обаче и след някаква друга случка се връщаш и ти светва защо е било така и какъв му е бил смисъла.

Порасналият Емонд много ми прилича на Деймън.

и името на единия е анаграма на името на другия

Daemon - Aemond

Интересно - ето защо Демън е все наопаки! Smile

# 100
Ха, това е интересно. За снимките на Mandalorian говоря. Ренира се ожени за Ленор, докато шаваше с Коул. Дали не се съгласи толкова бързо на женитба, защото се е задавало бебе. Тя веднага след сватбата ли ражда първото си дете. Е, седем или девет месеца след това, де.
Ако е така и този от първия ред горе вдясно е първия и син, то май има логика да е от Коул. Тя преди сватбата нямаше отношения със Стронг доколкото съм видяла. Но не съм сигурна в хронологията на събитията с тия големи времи скокове и може да си нагаждам нещата. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 101
  • Вестерос
Тази тъпотия даже не ми се коментира

# 102
точно
в книгата тя не прави секс с коул

# 103
В книгите няма намеци за Кристън Коул. И трите би трябвало да са от Харвин.

С какво ли ще завърши сезона?
Скрит текст:
Девети епизод се казва The Green Council, а десети The Black Queen. Визерис явно ще умре по-рано, в края на осми вероятно. Може би ще завърши с битката между Емонд и Луцерис при Бурен край. Или пък с "Кръвта" и "Сиренето". Нямам търпение за "Кръвта" и "Сиренето". Един от най-бруталните моменти, раждали се в ума на Мартин. Тежичко ще е.

# 104
В книгите няма намеци за Кристън Коул. И трите би трябвало да са от Харвин.

С какво ли ще завърши сезона?
Скрит текст:
Девети епизод се казва The Green Council, а десети The Black Queen. Визерис явно ще умре по-рано, в края на осми вероятно. Може би ще завърши с битката между Емонд и Луцерис при Бурен край. Или пък с "Кръвта" и "Сиренето". Нямам търпение за "Кръвта" и "Сиренето". Един от най-бруталните моненти, раждали се в ума на Мартин. Тежичко ще е.
Скрит текст:
За смъртта на синът на Егон и Хелена ли става въпрос? Вчера прочетох историята на Хелена с изборът, който я карат да направи и как полудява после и направо съжалих, понеже намразих тотално Деймън.

Общи условия

Активация на акаунт