Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 25 124
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
... той не само е жив, но и пръв треньор на децата на Ренира. Тя защо е допуснала това?

достатъчно добър е, за да тренира децата краля (т. е. вероятно е избран от визерис със или без помощта на алисънт) - как точно ще стане не достатъчно добър за децата на принцесата, за да може тя да откаже?

Тя трябваше да направи нещо той изобщо да не е в двора повече, не може да не е имало провокации и преди случката със Стронг. Както и Ленор да го търпи толкова години, когато уби любимият му пред очите му.

# 46
Наистина е недомислица, че не показаха да му се потърси сметка и как се е оправдал. В книгите извършва убийството по време на турнир, така че, не могат да го обвинят. При Мартин нещата са си съвсем логични и добре обяснени в 99 процента от случаите. Като тръгнат да пренаписват и променят и се стига до ей такива абсурди. Не се научиха и това е.

# 47
  • Варна
Тя трябваше да направи нещо той изобщо да не е в двора повече, не може да не е имало провокации и преди случката със Стронг. Както и Ленор да го търпи толкова години, когато уби любимият му пред очите му.
Коул е личната охрана на кралицата, белите рицари са заклет орден, не може да се махат току-така.

# 48
  • Русе
Нито Ренира, нито Ленор имат някаква власт над кралската стража. Още повече, че тия рицари там са заклети доживотно лично към Визерис – не могат просто да напуснат или да бъдат освободени.

Ленор има правото да направи нещо точно толкова, колкото зетят на президента да се разпорежда с Национална сигурност, да речем.

Инак съм напълно съгласен, че трябваше да разгърнат последиците и реакциите, вместо да свърши на клифхангър и хоп, 10 години по-късно си кимат по коридорите. Това се доближава некомфортно близо до предишния принцип "Ленор някак забрави, че Коул уби любимият му".

# 49
Цитат
Има един английски крал Едуард 2, който е известен с хомосексуалността си ( даже  любовникът му Хю Диспенсър открито носил бижутата на кралицата в двора). Женен е за Изабела Френска, Вълчицата, от която има 4 деца.Как е ставало - нямам представа.
Във филма "Смело сърце" го представиха като заслуга на Мел Гибсън 😁 Поради липсата на средновековна жълта преса няма как да знаем истината, но каквато и да е тя един анекдот не създава правило за всички.
Наистина е недомислица, че не показаха да му се потърси сметка и как се е оправдал.
Защитил е честта на принцесата, съвсем оправдано. Разговорът никой друг не го е чул и Коул може да го пресъздаде с каквито счете за подходящо думи така че да подкрепи твърдението си. А и май казаха, че е напуснал стражата като наказание за да тренира децата.

# 50
  • Варна
Като си говорим за охрана.. На мен тази сцена

много ми напомни тази

Но аз си ги шипвам Хрътката и Санса от книгите. Trollface

Гледах и серията - шегата с прасето ми се стори смешна.. Flushed
Стария Стронг ясно каза, че връзката на Харвин с Ренира може да се счита за измяна и че него и децата ги грози смърт или изгнание, ако се разчуе.
Допадна ми как Ренира заповядва на Ленор - той наистина го е ударил на живот.. Какво толкова се притесни Ренира, че намокри с кърма дрехите си - нищо срамно  не мисля че е.
Грешно решение да замине на Драконов камък, още повече, че Кокалотрошача се оттегли.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 04:39 от Хексе

# 51
За Коул нямам предвид просто да го хванат и изхвърлят Ренира и Ленор, а или да го подмамят по някакъв начин да сгреши, за да бъде изгонен или да го подмамят ... да изчезне и да бъде убит.

Вместо това са го оставили да върти интриги с кралицата и да отправя явни провокации. А Стронг, който е направил цели 3 деца на бъдещата кралица се поддава от една дума 🙄
Колкото повече го мисля последния епизод, по-малко ми харесва.

Хексе, дали Кейт Мидълтън ще намокри така с кърма дрехите си? 😂

# 52
  • Варна
Хексе, дали Кейт Мидълтън ще намокри така с кърма дрехите си? 😂
Tя е само консорт. Trollface

На кралицата не трябва да й пука.

Колкото повече го мисля последния епизод, по-малко ми харесва.
И за мен това е най-слабия епизод досега.

# 53
Прехода беше като удар с мокър парцал. Това не ми хареса на мен. Трябваше плавност. Все едно приключи един сезон с отворен край и после почна втори сезон с голям времеви скок. Кой квот си е въобразил, въобразил по отворения край, тва е, кака се ожени. Joy И деца народи. Joy

# 54
Нали стана ясно, че ще има голям времеви скок от поне 10 години? Не разбирам от какво сте изненадани.

За Коул си го обяснявам по най-елементарния начин - кралицата се е застъпила за него. Подробности не ме интересуват.

# 55
Не става дума дали е достатъчно добър, а че това принизява ранга му. Превръщат го в обикновен инструктор в бой с мечове, а той е много над това.

# 56
Не съм изненадана от прехода, за него се знаеше, не ми допадна рязкостта с която ни беше поднесен. Все едно разрязаха с нож.. с меч, с меч.. Joy Sunglasses сериала на две. Това не ми хареса. По мек и плавен преход мисля, че щеше да е по добре. Това е.

# 57
Не знам защо Алисънт присъстваше на съвета. Нито е регент още, нито е била дотогава фактор в политиката. Някак изведнъж с много власт се оказа. Нямам против, но можеше някакво въведение да направят. Не помня Робърт Баратеон да е питал Церсей позволява ли да женят Джофри и Санса. Сродяването с Тирел мисля, че го реши Тивин. Бракът на Мирцела беше уреден от Тирион. При жив крал кралицата да откаже предложен брак с принц малко нелогично ми се струва.

# 58
  • Варна
За 10 години Визерис е станал много апатичен и Алисънт е станала фактор.
Няма как да се сравнява Визерис с Тивин, Тирион или Робърт..

# 59
То ако ще се правят такива сравнения обикновено и Маргото не присъстваше в Съвета, но като опря работата до кокал и Железният флот нападна  Предела бързо-бързо взе да тропа по вратите на Малкият съвет, и то среднощем.

Една кралица има толкова власт, колкото й даде кралят. За принцесите важи същото.  Виж кралицата-майка - т.е. когато е регент - е друг случай

Общи условия

Активация на акаунт