За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 717
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 9 453
Предложете изпитана рецепта за канелени рулца с глазура.
https://pep-4o.blogspot.com/2016/12/blog-post.html?m=0 ето. За глазура - пудра захар с равни части вода и лимонов сок

# 721
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Здравейте,искам да направя френски макарони,но не знам с какъв крем да ги слепя.
Моля за идеи.

Избери си нещо от блога на Marmottes et chocolat. Аз по-пълен и богат сайт от този на Мира за френски макарони от години не съм срещала. Там няма начин да няма твоето. Можеш да подбереш и според мястото, на което живееш, допускам, че не всички съставки ще ги има в България например. Също зависи и черупките с какви аромати ще са, за да подхожда кремът на вкуса.

# 722
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
chrissy,благодаря.
Ще прегледам сайта на Мира.Сигурно ще намеря нещо,което да ми допадне.

# 723
  • Мнения: 9 453
Виж макароните и на Ирина Купенска https://sunshineskitchen.com/tag/macarons/ там има и за начинаещи как да ги направиш и няколко вида - и като черупки, и като плънки

# 724
  • Бургас
  • Мнения: 24 064
Имам кайма,която трябва да омеся,така,че да е подходяща за кюфтета за печене на скара на дървени въглищс.
Мисля с наситнен кромид,магданоз,сух хляб,малко чубричка,кимион,чер пипер,червен пипер,сол,яйце,бира. Вие как мислите?
И бобена салата идеи? Как става най-добре - с кромид,с червен лук,магданоз/копър/джоджен, лимон?

# 725
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Имам кайма,която трябва да омеся,така,че да е подходяща за кюфтета за печене на скара на дървени въглищс.
Мисля с наситнен кромид,магданоз,сух хляб,малко чубричка,кимион,чер пипер,червен пипер,сол,яйце,бира. Вие как мислите?
И бобена салата идеи? Как става най-добре - с кромид,с червен лук,магданоз/копър/джоджен, лимон?

Нормално смес за кайма. Може да добавиш на 1 кг кайма 100 г течност - студена вода омесена с малко бяло вино по желание. Само преди печене задължително трябва да престои в хладилник около 6 часа.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_11.html

# 726
  • Бургас
  • Мнения: 24 064
Благодаря ти,Пейч!

# 727
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Имам кайма,която трябва да омеся,така,че да е подходяща за кюфтета за печене на скара на дървени въглищс.
Мисля с наситнен кромид,магданоз,сух хляб,малко чубричка,кимион,чер пипер,червен пипер,сол,яйце,бира. Вие как мислите?
И бобена салата идеи? Как става най-добре - с кромид,с червен лук,магданоз/копър/джоджен, лимон?
За скара знам, че е без хляб и яйце.
За бобената салата - червен лук (за салати предимно такъв ползвам, не бял), магданоз, оцет, зехтин/олио. Аз бих сложила и чесън.

# 728
  • Мнения: 9 453
Без хляб и яйце в каймата за скара. И много месене. За мен е по-хубаво когато лукът е настърган, а не нарязан.

# 729
  • Бургас
  • Мнения: 24 064
Благодаря ви,кулинари!
Именно за тях се чудех 🤔 Слагат се на кайма смес за пържене,нали?

# 730
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Благодаря ви,кулинари!
Именно за тях се чудех 🤔 Слагат се на кайма смес за пържене,нали?
Да.

# 731
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Благодаря ви,кулинари!
Именно за тях се чудех 🤔 Слагат се на кайма смес за пържене,нали?

За да станат кюфтетата на скара сочни, не е за предпочитане да има в тях хляб и яйца. Слага се в каймата вода, но после трябва да стои в хладилник поне 6 часа да я поеме. Понякога пасирам лука, вместо да е наситнен.

# 732
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Благодаря пеп-4о,в момента макароните отлежават .
След около час ще ги пека.

# 733
  • София
  • Мнения: 8 500
Скрит текст:
Благодаря ви,кулинари!
Именно за тях се чудех 🤔 Слагат се на кайма смес за пържене,нали?

За да станат кюфтетата на скара сочни, не е за предпочитане да има в тях хляб и яйца. Слага се в каймата вода, но после трябва да стои в хладилник поне 6 часа да я поеме. Понякога пасирам лука, вместо да е наситнен.
А да пържене как зда се направят сочни кюфтета от телешка кайма? Че ще имам гости-мюсюлмани.

# 734
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Скрит текст:
Благодаря ви,кулинари!
Именно за тях се чудех 🤔 Слагат се на кайма смес за пържене,нали?

За да станат кюфтетата на скара сочни, не е за предпочитане да има в тях хляб и яйца. Слага се в каймата вода, но после трябва да стои в хладилник поне 6 часа да я поеме. Понякога пасирам лука, вместо да е наситнен.
А да пържене как зда се направят сочни кюфтета от телешка кайма? Че ще имам гости-мюсюлмани.

Опитай да им направиш тази рецепта. Телешкото е сухо месо. Обикновено го смесват със свинско или овче. При теб свинското отпада.

Общи условия

Активация на акаунт