Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 240
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Здравейте!
Ще подаваем за еднократна помощ за осмокласник ,дали мога да подам молбата и за по малкия ми син , който ще бъде четвърти клас?

# 706
  • пустинята Гоби
Би следвало да можете, в молбата така или иначе се пишат имената и на двете деца.

# 707
Поръчка от озон до адрес/офис на куриер си е достатъчно надеждна. Винаги, когато поръчвам, очакваната дата се изпълнява или идва поръчката ден-два по-рано. Никога по-късно.

# 708
С Boxnow дори идват на следващия ден в повечето случаи.

# 709
Да, идеята, че може да се планира доставката спокойно без обикаляне и звънене по книжарници.

# 710
Някой знае ли от кой учебник по литература за 7 клас са цитатите от изказването на Корнелия Нинова онзи ден. Убедена съм, че са извадени от контекста и искам да ги намеря в оригинал.

Уважаеми български граждани, в учебника за 7 клас на българското училище тази прекрасна поема за любов се учи по следния начин: "Хиляди пъти й каза, че това момче е смотаняк и не е за нея. Ще ги разделя на всяка цена. Как не ги е срам любов въртят, а са още деца. Трябва да докладвам на директора". Цитат от учебника", каза Нинова.
Лидерът на БСП продължи с примерите. И прочете как е представен разказът "По жътва" на Елин Пелин -  като жива ситуация, в която се посочват най-честите причини за злополука на работното място.
Тя посочи също, че заедно с прекрасното стихотворение на Иван Вазов "Българският език" в учебника за 7-ми клас са изброени предимствата на българския език, едно от които било, че докато пътуват, българите могат да си обсъждат каквото си искат, без другите да ги разберат.
"Представените в учебника за 7 клас предимства на българския език звучат така. Предимство номер 2 - "докато пътуват българите могат да обсъждат каквото си поискат, без другите да ги разберат".

# 711
Здравейте, дали някой е поръчвал униформи от Тодис? Виждам в списъка 139 ОУ и 145 ОУ.

# 712
Дали за тази година ще са необходими здравни картони на учениците или вече отпаднаха?

# 713
  • София
Аз като водих детето при педиатърката миналата седмица, тя сама ме попита взела ли съм вече здравен картон  и се разбрахме да ми го даде следващия път. По това съдя, че явно не са отпаднали.

# 714
  • София
Няма информация да са отпаднали - идете още тази седмица, защото от другата ще отпочнат ясленчета и новозаписани на градина и ще стане доста по-натоварено.

# 715
Здравния картон амбулаторната карта ли е или нещо друго?

# 716
  • София
В здрвния картон ЛЛ описва поставените ваксини на детето, ръст, тегло, такива неща. Всяка година се издава наново, попълнен с актуализирана информация и се носи в ДГ / училището.

# 717
Това не го знаех, благодаря!

# 718
  • София
Здравния картон амбулаторната карта ли е или нещо друго?
Всъщност става дума за Лична здравно-профилактична карта.

# 719
  • Бургас
Или т.нар.талон 5 и 6.

Общи условия

Активация на акаунт