Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 76 458
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
При моето дете казаха първите две години по 10 часа на ден, после три пъти в седмицата и накрая до живота на зъбите два дни да носи ретейнърите.

# 181
При моето дете казаха първите две години по 10 часа на ден, после три пъти в седмицата и накрая до живота на зъбите два дни да носи ретейнърите.
И на моя син така казаха.Един вид доживот.

# 182
Правили ли са ви стрипинг? Може ли да замести вадене на зъб? Доволни ли сте от резултата после?

Аз нося алайнери, правен ми е стрипинг няколко пъти, целта е да се освободи малко повечко място, за да се наместят зъбите, но за един цял зъб ме съмнява да може да се замести. Като се има предвид колко малко се отнема от всеки зъб. Не съм експерт, де, но по мое мнение по-скоро не.

В тази статия има повече информация за стрипинг

# 183
Здравейте интересува ме мнения за няколко лекари от Пловдив. За сега съм се ориентирал към Д-р Сехер Йозгюр, Д-р Вальон Дакай и д-р Захманов. Ако имате други предложения може да ги споделите.Също така ако имате представа за цени при тях. Ако има възможност за разрочено плащане. Да кажа, че става дума за метални брекети за възрастен мъж.

# 184
Здравейте, на мен много ми пожълтяха зъбите от брекетите, 7 месеца ги нося. Пия по 1 кафе дневно преди работата, после мия зъбите. Вечер ги мия много дълго, после минавам с тънка четка за междузъбното пространство, конец за зъби, абе всичко. Докторката си мисли, че не ги мия добре, но аз смятам, че не е това. После дали ще ми останат на петна, има ли оправяне това? Оцветяването е между самите брекетчета.

# 185
Здравейте, на мен много ми пожълтяха зъбите от брекетите, 7 месеца ги нося. Пия по 1 кафе дневно преди работата, после мия зъбите. Вечер ги мия много дълго, после минавам с тънка четка за междузъбното пространство, конец за зъби, абе всичко. Докторката си мисли, че не ги мия добре, но аз смятам, че не е това. После дали ще ми останат на петна, има ли оправяне това? Оцветяването е между самите брекетчета.

Аз имам оцветяване по самото лепило на брекетите, иначе и аз четкам по доста пъти на ден, сутрин, вечер и след всяко хранене. Почти не пия кафе, цигари електронна с течност, но и това намалих. Предполагам след свалянето на брекетите и изпилването на лепилото ще мина пак за зъбен камък и избелване. На мен също често ми казват трябва повече четкане, еди си какви пасти, четки, води за уста, обяснявам, че го правя, но явно не изглежда така Grinning а зъбите ми са и доста криви, нормално да има затруднено почистване..

# 186

Ще ви останат петна ако не си миете зъбите добре, петната се получават от деминерализация на емайла и е почти невъзможно да се махнат.. има разни гелове, които действат но зависи и колко време е минало и дали се е засилил кавитета или е просто петно. Зъбите не “пожълтяват” от брекети, брекетите само и единствено могат са спомогнат за натрупването на плака защото са залепени на зъба и около тях може да се натрупва, но това се изчиства. Гледайте да миете зъбите правилно, а не дълго. Ходите ли на почиствания ? Може да имате нужда от почистване просто?

# 187
Не съм ходила на почистване, докторката веднъж като ми сменяше дъгата смотолеви нещо по въпроса, че трябвало да ги почистим, но явно не и се занимава. Не знам те ли извършват тази услуга, но каза "да почистиМ"

# 188
  • Варна
Аз ходих на почистване на зъбен камък на 2 април 2022, сега ходих на 4 май, т.е. година и един месец. Имах много малко зъбен камък. Зъболекарката, която го почисти каза, че като се чисти често, не е много, но като й казах периода, каза, че явно ми е много добра оралната хигиена.

Аз също пия всеки ден по 1 кафе, понякога и по две, посре не си мия зъбите, но не съм забелязала да са пожълтели.

# 189
То е само между долните брекети, горните са ок. Надявам се и аз да е просто размазано лепило.

# 190
Ортодонтът не почиства зъби, докато носите брекети трябва да си ходите редовно при вашия си зъболекар за преглед и почистване на всеки 6м както преди брекетите.

# 191
Това не го знаех. Мислех си, че с брекети не може да се чистят зъби. Махнах си зъбния камък точно преди поставянето на брекети с идеята след 1г, в най-лошия случай, както ми казаха, да ги сваля и тогава пак да направя почистване. Сега съм 6 или 7 месеца с брекети, трябва да попитам моя зъболекар.

# 192
Моят зъболекар и ортодонтът ми също многократно са ми казвали че трябва да се почистват както преди поставянето, но съм забелязала че и други хора с брекети не ходят да си ги почистват.. явно ортодонтите не им дреме много, много дали са изчистени.. аз ходя на почистване с еър флоу.

# 193
  • Варна
Това не го знаех. Мислех си, че с брекети не може да се чистят зъби. Махнах си зъбния камък точно преди поставянето на брекети с идеята след 1г, в най-лошия случай, както ми казаха, да ги сваля и тогава пак да направя почистване. Сега съм 6 или 7 месеца с брекети, трябва да попитам моя зъболекар.

Няма никакъв проблем да се почиства зъбният камък с брекети.

# 194
Здравейте интересува ме мнения за няколко лекари от Пловдив. За сега съм се ориентирал към Д-р Сехер Йозгюр, Д-р Вальон Дакай и д-р Захманов. Ако имате други предложения може да ги споделите.Също така ако имате представа за цени при тях. Ако има възможност за разрочено плащане. Да кажа, че става дума за метални брекети за възрастен мъж.

Преди доста години бях с брекети  при д-р Йозгюр и не съм доволна, не ми беше сложен ритейнър на горната челюст след лечението,а аз като не съм разбирала и не съм се и сетила да попитам защо не ми е сложен или даден само за вечерта..  сега отново се захващам с лечение, не знам дали сега не се е подобрила, но в друга тема за брекети от преди година пак имаше недоволен пациент

Общи условия

Активация на акаунт