Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 74 164
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Преместили са се зъбите просто и оттам и дъгите се позиционират различно в устата.

# 166
Здравейте, още колко време ви остава с брекети?? Аз сега си смятах, че вече 6 месеца ги нося, като докторката каза 1 година в най-лошия случай, т.е. очаква и по-кратко да е. Писна ми от тях честно казано, постоянно ми правят рани. Днес имам нова рана на лявата буза горе. Как може тия брекети да са ми половин година в устата, дъгите горе да не са ми сменяни 3 месеца, ама сега да почнат да ме убиват?!😃 Луда работа..

С брекети съм от една година, долната ми дъга не е сменяна от повече от 6 месеца и ми се случва същото 😂 зъбите се местят и от това се получават раните, поне моята логика е такава

# 167
Хора, имам проблем. Събудих се тази сутрин и забелязах, че едното ластиче (около брекета) е паднал. По принцип зъба е доста накривен и беше запечатан с полимер, но не е задържало явно. Часът ми е за 29-ти. Да изчакам ли часът да дойде или да звъня за този уикенд да го оправят? Дали ако трябва да ида, ще ми сменят всички ластичета или ще сложат това и после да трябва да ходя и следващата седмица? По принцип ортодонти в кабинета има съб,нед и пон.

# 168

Има ли някой, комбинирал лечението с брекети с подготовка за имплант?

Първо ще отговоря на моя въпрос, тъй като минах консултацията с хирурга ми - поне при мен не се налага костна, а само тъканна присадка, която ще направим при поставянето на импланта. Що се отнася до костта - индивидуално е, но тенденцията е да се сведат до минимум хирургичните намеси, така че в зависимост от случая, може да стане едновременно с посещението за импланта. Това е накратко Simple Smile

И второ - да ви попитам относно носенето на брекети:
1. Чета из пространството, че трябва да се избягват еди какви си храни и тн. Може ли насоки с какво да се внимава, кога ви се е случвало счупване.. Мисля, че храната ще ми е кошмар Sad Поне не пуша, не пия червено вино, така че това ще е лесно. Препоръчват кафе/капучино, сокове със сламки..
2. Относно козметика и техника - с какво трябва да се запася - конци, душ, видове четки, вие носите ли си след всяко хранене да се миете, или дори само жабурене с вода е ок?

Ще съм благодарна за насоки Simple Smile

Аз сложих брекети в Тандем дент Плевен, запасих се от първия ден с восък, интердентални четки, четка за зъби, подходяща за брекети - средните снопчета са по-къси, имам и една по-тъничка пак за брекети. От всичко ползвах восъка може би първите две седмици само на кучешките зъби, понеже доста ми закачаше шипчето(така му казвам, не знам как се нарича) за вътрешната страна на устната, но свикнах и вече не го ползвам. Конец за зъби по принцип не мога да завра между зъбите си, имам дискомфорт ако го правя. Вода за уста - елудрил ми препоръчаха и я ползвам. Интерденталните четки все още не съм ползвала, по-скоро си ги нося в чантата, ако нямам възможност да почистя някое пространство, понеже са ми доста криви зъбите, но все още си седят така в чантата. Четка и паста за зъби си нося в чантата и след хранене мия зъбите и жабуря. Но понеже ям често и понякога само набързо четкам, защото иначе излиза, че си мия зъбите по 5-6 пъти на ден, което за мен не е ок.

# 169
  • Разпиляна във въображението
Ще водя дъщерите ми на диагностика в Плевен при д-р Караиванов. Чудя се дали се правят отстъпки за членове на семейство?

# 170
Много ще съм благодарна, ако споделите актуални цени за брекети. Няма значение в кой град, знам че е различно, но горе-долу да направя сравнение

# 171
  • София
Г-жа Рамацоти,
Актуално за гр. София, метални самолигиращи брекети (не Damon!!!, а друга немска система) - 4 600лв., в частна клиника (за да не се счете като реклама не споменавам име, ако някой иска, тогава). Заплащам 30%, остатъка на 15 вноски или както предпочетете.
В цената влизат "повдигачи" по време на лечението, евентуални счупвания, отлепяния на брекети, ако се случи. Ретайнерите (вакуумни) след това също са в цената, ако искам фиксиран, ще се заплати.

Цената за метални традиционни брекети беше 3 500 лв.

# 172
Мен ме вълнува цена и отзиви за д-р Ивелина Койчева, София

# 173

е колко пъти?
има над 100 хвалебствени поста
скъпарка, с повече онлайн реноме, отколкото практика
Нашият час беше дублиран, нищо че го запазихме 3 седмици напред. Предложи да изчакаме другата клиентка да мине преди нас, щото бързала - отказахме, все пак бяхме дошли първи в чакалнята. Откъде разбра, че ние не бързаме? Пък съм и с дете все пак/макар и голямо, дете е.  Че ако тръгне само да ходи после на регулярните прегледи, сигурно ще го избутва докато минат всички "бързащи".

Също предложи да сложи ново апаратче/шини, докато дойде време за брекети. При положение, че имахме вече такова, другият ортодонт каза, че е безсмислено да се носи повече. Ама що да не прасне едни бързи 500 кинта така, подготвително, преди хилядаркитеза брекети?
Така де, от мен едно голямо НЕ.

Като гледам колко често се споменава, вече си обяснявам някои работи - платена реклама

# 174

Цените са такива каквито ги пише на сайта ѝ.

Отношението и е страхотно, от декември 2021 се лекувам при нея, дублиран час не съм имала, не ми е и платила за реклама.

При мен лечението е със страхотен резултат, мисля че лекарката има добър подход, обяснява какво прави и защо го прави, в сравнение с пациенти на други ортодонти в темата както виждате не при всички е така.

Има онлайн присъствие, все пак е млад лекар, което може и да не се харесва на закостенелите разбирания на по-възрастното поколение 😂

Аз съм доволна и няма да спра да я препоръчвам, преди нея ходих ня консултации с 5-6 други ортодонта но не ми допаднаха.

# 175
Има ли някой с брекети и корени на кътници в синусите?

# 176
  • София

Мда, самолигиращи брекети сложих днес Simple Smile Заради по-плавното движение на зъбите, което се постига с тях.. или поне така се счита Simple Smile

# 177
Правили ли са ви стрипинг? Може ли да замести вадене на зъб? Доволни ли сте от резултата после?

# 178

Мда, самолигиращи брекети сложих днес Simple Smile Заради по-плавното движение на зъбите, което се постига с тях.. или поне така се счита Simple Smile
Значи може, това ми беше важно. Благодаря!

# 179
Здравейте, отдавна вече нося брекети(4 години) и краят му се вижда...
 Следващият път ще ми слагат ретайнери, искам да попитам има ли някакъв дискомфорт при поставянето им, също така ортодонтът ми каза, че въпреки, че са готови зъбите е хубаво да постоя поне два месеца с тях, за да се фиксират хубаво, при някои от вас така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт