Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 76 612
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Всеки случай е различен и всичко е индивидуално. И не се настройвайте от сега за болки. На мен първо ми сложиха на долните и ме болят няколко дни. Когато сложиха на горните почти нямах болки.
На горните имах бая болки след 3-тия ден, а до 3-тата седмица не можех да ям почти нищо. Едва след това помня с мъки хапнах от една принцеса без коричките. При стягането вече не е проблем. Дано пък при долните няма драми, макар, че там зъбите са още по-тегави

# 271
Здравейте! Според вас има ли някаква по- щадяща алтернатива на тези апаратчета за разширение на челюстта? Това е първата стъпка, която ортодонтката предлага при лечението на детето, но ми изглежда много мъчително - трудно ще се търпи такова желязо на небцето, което не може да се махне, трудно ще се яде, ще се отрази и на говора според мен и ще фъфли. Страхувам се и да не се възпали нещо самото небце, ако не се почисти добре от храна. Знам, че дори и малки деца ползват такива, но честно казано много съм се притеснила. Има ли друга алтернатива?

# 272
При мен ги сложиха заедно на двете челюсти, но много повече ме боляха долните зъби… а пък видимо много по-криви ми бяха горните.

# 273
  • Варна
Здравейте! Според вас има ли някаква по- щадяща алтернатива на тези апаратчета за разширение на челюстта? Това е първата стъпка, която ортодонтката предлага при лечението на детето, но ми изглежда много мъчително - трудно ще се търпи такова желязо на небцето, което не може да се махне, трудно ще се яде, ще се отрази и на говора според мен и ще фъфли. Страхувам се и да не се възпали нещо самото небце, ако не се почисти добре от храна. Знам, че дори и малки деца ползват такива, но честно казано много съм се притеснила. Има ли друга алтернатива?

Спокойно, нищо няма да му стане на детето. Аз като малка имаш шина на горната челюст, която беше с крилца и езикът ми при затворена устабеше на фуния. Фъфлех и аз, но пък такова английско произношение вадех, че и англичанин би ми завидял. Е, доживях Христовата възраст с брекети, обаче.

А и това разширяване не става от днес за утре, а постепенно. По-добре сега, докато е малко детето, отколкото на моите години.

Ето ви 1 г. и точно 7 м. разлика.

Другият месец, живот и здраве, ми взимат отпечатъци за ритейнърите, макар че няма да ми ги свалят съвсем скоро.

# 274
Здравейте!
Искам да попитам има ли някой опит със следното. На детето ми 5 долен зъб е млечен и няма постоянен зародиш. Предлагат ни да го махнем и с брекети да се преместят другите зъби като заемат неговото място. Не мога да си обясня как ще се напаснат горните и долните зъби в този случай като са различни. Притеснява ме дали ще има болка. И какви брекети е по- добре самолигиращи или нормални? Спрели сме се на керамични като вариант.Ще се радвам ако някой е минал през такова лечение да ми сподели опит. Може и на лично. Предварително благодаря!

# 275
Ще се напаснат, няма страшно.То нямате много варианти за дете,имплант не става сега. Иначе за системата- и двата варианта работят, но нас ни съветваха да са метални брекетите.И с двамата такива сложихме.

# 276
Здравейте. На приливи и отливи съм да слагам брекети. То от децата не мога да се вредя. Но съм на фаза да слагам. Та днес грубо ми обявиха цена 4300-4700 според случая. Та за Пловдив препоръки и някой слагал скоро при Джуркова и цена.

# 277
Мери, с риск да се повторя с препоръка за ортодонт в Пловдив, с две ръце съм за д-р Али Ахмед в Алдентал.
Цената при мен беше по-ниска, но пък мина време, откакто сложих брекетите, та навярно има промени, но пак не смятам, че към момента надвишава 4 за керамични 🤷🏼‍♀️
По-важното - доволна съм от процеса на лечение.

# 278
Здравейте!
Искам да попитам има ли някой опит със следното. На детето ми 5 долен зъб е млечен и няма постоянен зародиш. Предлагат ни да го махнем и с брекети да се преместят другите зъби като заемат неговото място. Не мога да си обясня как ще се напаснат горните и долните зъби в този случай като са различни. Притеснява ме дали ще има болка. И какви брекети е по- добре самолигиращи или нормални? Спрели сме се на керамични като вариант.Ще се радвам ако някой е минал през такова лечение да ми сподели опит. Може и на лично. Предварително благодаря!
И ние ще тръгваме скоро по този път. При нас е горен 5ти. Само той не е сменен и няма зародиш. Този месец предстои преглед.
В допълнение имаме и задържан зъб близо.

# 279
Здравейте, някой изправял ли е само два предни зъба с частични брекети, възможно ли е това?

# 280
Не знам да има такъв вариант.Брекетите работят чрез натиск.Дъгата я упражнява, а тя се захваща върху всички зъби и се натяга под напрежение в края на редицата.
За алайнърите не знам вече дали няма да се справят.

# 281
  • Варна
Аз като патило да кажа, че е хубаво да се пита захапката как е, а че кривите зъби се виждат, е ясно.

Та захапката е важната, другото е бонус!

# 282
  • Sofia
Можете ли да ми препоръчате ортодонт в София, който прави консултации за много малки дечица (1г)?

# 283
Брин, племенничката я водиха при д-р Весела Стоичкова, дентална клиника "Happy smiles". Имала подход жената към малките, бяха останали много впечатлени

# 284
Здравейте,

Можете ли да ми препоръчате добър ортодонт в София, който работи с възрастни?

Общи условия

Активация на акаунт