Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 76 512
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Като начало може да попрочетете малко темата.

# 256
От 3000 нагоре са цените в момента.Колко ще излезе в индивидуален въпрос.Колко ще продължи също.

# 257
  • София
Да, след това се дават часове за посещение всеки месец. Според мен, цената се определя след консултацията. Ще трябва да се отиде за снимка (прави се отделно). При мен има леко коригиране на захапка и предни горни и долни зъби. С перлени съм и в края на миналата година цената за тях - 3800лв. Първо ми постави горните, след два месеца - долните. Отделно от това - предварително премахнах 4 мъдреца. Около 18 месеца предвижда да нося брекети, след това само през нощта алайнери и накрая ритейнери 2х18 месеца. Засега съм страшно доволна. Отидох при нея след препоръка от приятели.

# 258
Здравейте, някой използва ли брекети в момента? На каква цена са горе долу? И колко продължава лечението с тях питам защото при мен положението е много зле единият ми кучешки остана в костта но е в такова положение че бута 2 зъб,  от другата страна излезе но навътре и пак бута 2 зъб днес бях на зъболекар и казаха брекети!

Цени разни но предимно от 3000 до 10 000лв

# 259
На мен при една Живкова ми разправяха за 12000

# 260
Да споделя и аз нещо. Преди 5 години ортодонтско лечение при една прехвалена дрка във Варна. Резултат- 4 извадени здрави зъба, адски мъки 2 г и 3 месеца,  промени ми зле физиономията, промени ми челюстите, като съм с обратна захапка, долна челюст пред горна, невъзможност да се усмихвам, постоянно хапене на бузите при хранене. Ако можех да върна времето назад, НИКОГА нямаше да се доверя на сладките й приказки. Някой да е имал такъв проблем и да е попаднал на кадърен доктор,който да е помогнал. Нямам идея дали може да се оправи това.
Стефанова?

# 261
Нареждам се и аз в тази тема с молба да ми препоръчате ортодонт в София. Аз съм на 32г., с дълбока захапка и зъби за подреждане 😊
Ще изчета и предните теми, но ще се радвам на пресни впечатления от специалисти, отношението им, цени и планове за разсрочването им.

# 262
  • Sofia
Маркова в Confident. Цените са около средните. Все пак за точна цена - всеки случай е индивидуален. Много добро отношение. Резултата надхвърли очакванията ми. Дълбока захапка, пародонтит, зъбите ми бяха ужасни. Скоро махам брекетите, но резултата вече е видим.

# 263
Нареждам се и аз в тази тема с молба да ми препоръчате ортодонт в София. Аз съм на 32г., с дълбока захапка и зъби за подреждане 😊
Ще изчета и предните теми, но ще се радвам на пресни впечатления от специалисти, отношението им, цени и планове за разсрочването им.
Maraya.11 Писали сте ми, но аз не мога да ви пиша съобщение, затова връщам тук:
Да, минахме лечение при д-р Цветелина Узунова и ортодонтския й екип. Синът носеше комбинирани брекети/метални и сапфирени/, което се оказа удачен вариант. В момента е с ретайнери, резултатите са супер, няма отклонения след свалянето на брекетите. Отношението беше винаги приятелско от целия екип, имат много работа, но се опитват винаги да ти обърнат внимание, д-р Узунова е прекрасен специалист и човек. Относно цените, не знам сега какви са, мина време, но схемата ни на плащане беше от рода на 20-25% първоначална вноска и след това на месечни вноски без оскъпяване, което е удобно предвид дългия период на лечение. Цените, като ги слагахме, бих ги определила, като средни, имаше и по-евтини, но предвид резултати, отношение и начин на плащане, не съм съжалявала въобще. Успех!

# 264
Момичета, помагайте. Насочила съм се към др Трайко Балабанов, гнатолог и ортодонт. Някой, който има лични впечатления от доктора? Какво е отношението, професионализма,  цените какви са, заслужава ли си?

# 265
Миналата година заведох дъщеря си на консултация при него.
Много чист кабинет, попълнихме доста подробно информация за дъщеря ми, професионално отношение, доктора е изчерпателен и любезен. Имахме час и го спази на минутата.
Цената за брекети беше малко по- висока  , доколкото си спомням, но пък ни успокои , че имаме време да помислим , защото проблема ни е е спешен.

# 266
Привет отново, 7 години след сваляне на брекети отново съм в темата, но с още по-сложен казус. От не добре проведено лечение имам неща, които бих искала да оправя - имам останали разстояния и зъбите не са нивелирани правилно, от едната страна са няколко мм по-нагоре в костта от колкото от другата. Сложността на случая обаче идва от това, че имам поставен дентален имплант на мястото на горен, втори зъб.
Четох, че технически е възможно носене на брекети след поставяне на имплант, но не знам има ли някой в България, който има такъв опит. Смятате ли, че си заслужава или да опитам да подобря нещата с Бондинг?

# 267
Сестра ми има имплант на предпоследен зъб отгоре и се лекува при д-р Куюмджиева в София. Остана доволна. Имплантът не се движи принципно и неговата позиция няма да може да бъде променена, ако около него е проблема точно не знам

# 268
Кога Ви сложиха брекетите на долната челюст? Като цяло зъбите ми са доста, доста проблемни, края на февруари сложихме горните, но още не сме на долните. Виждам минимална разлика иначе, но искам вече да се приключва, че като знам каква болка ме чака и как няма да ям нормално отново, а тъкмо си върнах апетита, че след поставянето на брекетите имах доста стресов период и тъкмо вече хапвам много добре и пак ще ми е зор Cry нормално ли е да е така? То един зъб не си е на мястото иначе :/

# 269
  • Sofia
Всеки случай е различен и всичко е индивидуално. И не се настройвайте от сега за болки. На мен първо ми сложиха на долните и ме болят няколко дни. Когато сложиха на горните почти нямах болки.

Общи условия

Активация на акаунт