Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 659
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Имплантите не са гарантирани на 100%- може да не ги приеме тялото, може костта да не може да ги поддържа:Има много “ако”, затова бих прибрала зъбите още сега.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 14:15 от ДХ3

# 346
Здравейте! Моля някой, който е провеждал ортодонтско лечение с изваждане на 4 четвърти зъба да сподели как е протекло лечението и какъв е бил крайният резултат!

# 347
  • Варна
Здравейте! Моля някой, който е провеждал ортодонтско лечение с изваждане на 4 четвърти зъба да сподели как е протекло лечението и какъв е бил крайният резултат!

Здрасти! Аз съм така, очаквах, че ще  е много болезнено. Странно защо като не ми е било непознато, понеже съм носила два пъти шини, но истината е, че мен не са ме боляли много зъбите и продължително. По-скоро не е било продължително,иначе в началото си ме боляха при хранене, но не се е стигало до хапчета. Аз по принцип търпя на болка. Пшх хапче само при първото вадене на 2 от зъбите ито, защото ми се спеше,иначе болката се търпеше.

Резултат цялостен се надявам до 2, макс 3 месеца да покажа. Иначе на 29 август ми свалят долните.

Вече нося нощем и финалните ластици.

# 348

Здрасти! Аз съм така, очаквах, че ще  е
много болезнено. Странно защо като не ми е било непознато, понеже съм носила два пъти шини, но истината е, че мен не са ме боляли много зъбите и продължително. По-скоро не е било продължително,иначе в началото си ме боляха при хранене, но не се е стигало до хапчета. Аз по принцип търпя на болка. Пшх хапче само при първото вадене на 2 от зъбите ито, защото ми се спеше,иначе болката се търпеше.

Резултат цялостен се надявам до 2, макс 3 месеца да покажа. Иначе на 29 август ми свалят долните.

Вече нося нощем и финалните ластици.

Благодаря за отговора! Колко време отне да се затвори разстоянието и има ли хлътване на бузите при извадените зъби? Дъщеря ми е на 15 г. и много се притеснява, че ще й се промени лицето.

# 349
  • Варна
Аз промяна не съм забелязала. Високите скули съм си ги имала винаги. И бузи нямам по принцип, та нищо не ми е хлътнало.
Иначе за затваряне на разстоянията, мисля, че 9 месеца, но не помня. Не съм имала никакви проблеми с храненето. И като ме е боляло, пак съм си хапвала,  че при мен всеки грам е от жизненоважно значение... Joy

# 350
Някой знае ли актуални цени при др. Румяна Маринова и дали работи с Инвизилайн?

# 351
Здравейте, на предната смяна на дъгите говорихме септември да ми свалят брекетите, обаче аз не съм доволна от резултата. Имам чувството, че им трябва още малко на зъбите, долната дъга се криви леко, струва ми се, че трябва още 2-3 месеца да понося някоя по-твърда дъга, за да станат перфектни зъбите. Имам чувството, че тая мойта докторка недовижда ли или няма чувство за симетрия! 🤣  От повече от половин година не ми е пипала долните зъби, не са сменяни дъги, аз мисля, че тепърва ще ги оправя, а тя предния път вика "Септември, ако си доволна от резултата ще ги махнем!" Аз ще говоря, ама проблема ми е, че някак в тая клиника си работят как си знаят и не слушат...даже бих ви пуснала снимка на долните си зъби, да споделите и вие мнение. Освен това между двата предни големи зъба отгоре обаче, и се привидя някакво разстояние и ми сложи лигатура, а те зъбите ми нямат разстояние. Сега така са се доближили, че е невъзможно да влезе конец между тях и не мога да ги почистя. За сметка на това имам разстояние между първия голям преден зъб и  втория резец, т.е от добре изглеждащи зъби ми ги развали. Нещо им нямам доверие на тези хора и се притеснявам. Не знам дали личи как долната дъга в средата се издига нагоре, а после тръгва надолу, вместо да е абсолютно права по зъбите.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 16:22 от Море

# 352
Това, за което говорите за дъгата как в средата е нагоре е нормално, при някои хора с определени размери челюсти става така и е напълно нормално, никога няма да стане права, поне при някои хора подозирам че и вие сте от тях. Сега го забравих как се нарича, но го бях проучвала защото ми беше интересно и в групата за брекети във фб бях виждала такива затова тръгнах да проучвам

# 353
Да, но аз имам чувството, че в средата зъбите стоят мааалко по-високо от останалите зъби, точно там, където дъгата се издига нагоре. Ох, ше си говоря сега като ида. 😃

# 354
Даа, питайте ортодонта. Случайно да не са по-напред с наклон или? Защото понякога изглеждат по-високи като имат наклон

# 355
На мен, с непрофесионално око, ми изглежда, че просто има изтриване на зъбите?

# 356
Какво представлява това? За първи път чувам за изтриване на зъбите. 😃 Иначе са жълти, защото имам образуван зъбен камък около брекетите, ходих на зъболекар да го почисти и той го махна навсякъде без около тях, защото каза, че се притеснява от ултразвука да не паднат, ако много работи близо до тях. След 1-2 месеца като ги махна ще има хубаво почистване.

# 357
Скърцането и стискането на зъби води до изтриване, стават ръбчета, скъсяват се, чупят се.. Това имам в предвид. Има случаи и тук, при които зъбите са наредени перфектно, но заради формата им не изглеждат добре. Имаше мами с бондинг след брекети ако не се лъжа?

# 358
  • Пловдив
Скърцането и стискането на зъби води до изтриване, стават ръбчета, скъсяват се, чупят се.. Това имам в предвид. Има случаи и тук, при които зъбите са наредени перфектно, но заради формата им не изглеждат добре. Имаше мами с бондинг след брекети ако не се лъжа?

Да, аз - писала съм неведнъж.
Нормално е да има изтъркване на зъбите дали са подредени се вижда по централната линия между първи и втори горен и долен.

# 359
Здравейте!Бих искала да попитам може ли да се слагат брекети втори път,след неуспешно проведено лечение първия пьт?

Общи условия

Активация на акаунт